Papoušek nádherný

Prodám Papouška nádherného - Prodám samce papouška nádherného rok 2023. Nep...
1000 Kč
Dobrý den,
prosím o radu.Mám následující problém. Již několikrát za sebou se mi stalo, že samec papouška nádherného utrhl zobák několika mladým, kteří opustili hnízdo. Řeším to tak, že samce na nějakou dobu přemístím do jiné voliéry. Letos tak učinil mladým, kteří byli ještě v hnízdě. Z jakého důvodu to dělá? Je starý 12 let a dělá to až poslední asi 3 roky.
Děkuji.
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.142.1
Uvazoval bych dati ho pryc nadobro. Proc to dela vam nemuze nikdo ric, jelikoz to ani neni mozne.V chovatelstvi se dockate nejednoho prekvapeni. Pristi rok to muze zrovna tak udelat nebo zazrakem ne.
karamba06
napsal(a):
Dobrý den,
prosím o radu.Mám následující problém. Již několikrát za sebou se mi stalo, že samec papouška nádherného utrhl zobák několika mladým, kteří opustili hnízdo. Řeším to tak, že samce na nějakou dobu přemístím do jiné voliéry. Letos tak učinil mladým, kteří byli ještě v hnízdě. Z jakého důvodu to dělá? Je starý 12 let a dělá to až poslední asi 3 roky.
Děkuji.
pokial mladé opusťia butku treba samcovi jedno krídlo odrezať nebude vedeť mladé prenásledovať a samec bude preperovať tak krídlo dorasťe.
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.142.1
vegh
napsal(a):
pokial mladé opusťia butku treba samcovi jedno krídlo odrezať nebude vedeť mladé prenásledovať a samec bude preperovať tak krídlo dorasťe.
No to urcite?
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Uvazoval bych dati ho pryc nadobro. Proc to dela vam nemuze nikdo ric, jelikoz to ani neni mozne.V chovatelstvi se dockate nejednoho prekvapeni. Pristi rok to muze zrovna tak udelat nebo zazrakem ne.
Dobře Vám poradili, ale všichní ví, že tento druh nesnadno přijímá nového partnera. Pokud Vás čas netrápí, vyměňte samce a třeba budou čistá vajíčka nebo se to povede. U mladého si třeba dva roky počkáte, nový starý možná zabije i samici
Já z pragmatických důvodů bych ho po tom, co mladí začali opeřovat, píšete, že to udělal už i v budce, oddělil a samice je sama dokrmí. Nevím, zda se tento zlozvyk může dědit, ale to je složitá debata.
Mnohý chovatel čeká na odchov roky a má jen čistá vajíčka.
Hovořím z vlastní zkušenosti, přátel chovatelů i odborných textů.
Omlouvám se, že píšu o červenokřídlých, což jsem v dotazu přehlédl.
Snad můj příspěšvek řekne něco i začínajícím chovatelům červenokřídlých.
karamba06
napsal(a):
Dobrý den,
Děkuji.
A na co čekáte 3 roky? Ztracený čas. Samec měl být dávno vyměněn, hned napoprvé. Vždyt' stojí kus pár stovek.
barp58
napsal(a):
Dát do výkupu.Tot' uvážené řešení.
Jinými slovy, ať to jde někam na východ, hlavně, že to má prsty s drápy a létá to, někdy ani to ne.
Nejhorší je, že někteří tito ptáci z výkupu skončí na burzách na stole jako chovní s kroužkem. Ještě, že je to jen zlomek prodávaných
Kdo ví, rozumí, kdo neví, se vlastní zkušeností poučí.
karamba06
napsal(a):
Dobrý den,
Děkuji.
Jéžiši marjá, to je teda problém! Nevím, na co čekáte. Jak se vylíhnou mladí (nebo už i v době vajec), samce dejte do sousední voliéry nebo ho chyťte do klece, aby jen mohl krmit dostatečně samici. A až budou mladí před vyletěním, tak je v té kleci leda prohodíte se samcem. To je teda věda. Občas to chce používat tu kouli na krku.
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.142.1
laik560
napsal(a):
Jéžiši marjá, to je teda problém! Nevím, na co čekáte. Jak se vylíhnou mladí (nebo už i v době vajec), samce dejte do sousední voliéry nebo ho chyťte do klece, aby jen mohl krmit dostatečně samici. A až budou mladí před vyletěním, tak je v té kleci leda prohodíte se samcem. To je teda věda. Občas to chce používat tu kouli na krku.
Pisete jako vetsina bludy-dnesni chovatelstvi stoji u vetsiny na blbe prispevky diky zdejsi ifaune kdy to konecne nekdo zrusi.
corvuscorax
napsal(a):
jasně to dá přece rozum, všichni máme prázdnou voliéru vedle, pro takové případy. A nevím jak by z klece mohl krmit samici, vy máte opravdu dobré nápady. Když samice sedí tak ji samec krmí v boudě nebo u vstupního otvoru.
Anebo třeba z klece. Ona během inkubace z té budky asi nikdy nevyletí. Že? Pán je asi jediný, kdo kdy choval nebo chová barrabandy. Že? A asi jediný, kdo kdy řešil takové prkotiny u papouchů. Že? Když o tom nic nevíte, tak tu nepište svá "moudra".
A když nemáte voliéry, tak nic nechovejte, příp. si pořiďte kocoura. Pro něho nepotřebujete pletivo.