Korela

Prodám Korelu chocholatou - Prodám poslední 3 samce korely chocholaté, perl...
200 KčDobrý den...potřebuji poradit zdali se jedná o zadržení vajec nebo o tukový nádor na obrázku níže...samice má v budce dvě vejce a má tento problém již od včerejška..chová se neklidně, většinu času pobývá v budce, ale občas je i na bidélku...poraďte prosím o co se jedná případně jak se tento problém dá vyléčit.
Terka723
napsal(a):
Dobrý den...potřebuji poradit zdali se jedná o zadržení vajec nebo o tukový nádor na obrázku níže...samice má v budce dvě vejce a má tento problém již od včerejška..chová se neklidně, většinu času pobývá v budce, ale občas je i na bidélku...poraďte prosím o co se jedná případně jak se tento problém dá vyléčit.
Jak je psáno, nemůže snést vejce. zkusit vejce nahmatat vzít nějaký léčivý olejíček, případně i stolní a kloaku chvíli jemně masírovat přes vejce směrem ven. Pak by měla vejce sama snést, případně proceduru opakovat. Pokud se přece nepodaří, tak vejce nahmatat a zkusit ho přímo v kloace jemně rozmáčknout. Samice ho pak v klidu vyplkne. Během pár dnů by se měla spravit, a možná už snese bez problému. Též jsem to tak kdysi dělával. At'se to podaří.
jestli chcet rozmacknout vejce tak podle me je lepsi kousek povytahnout hlavicku vajicka z kloaky vzit treba male nuzky propichnout skorapku a skorabku vytahnout ale ujistit se ze je cela venku ( tym ze tu skorabku slozite ) ale ja jsi dam nacas a vytahnu cele vejce nebo ji jen dam vejce bliz ke kloace ( zatim jse mi stalo ze 1 pri vytahovani umrela v ruce ) smutne i to se stane.
josef26
napsal(a):
zadrzene vejce poznate tak ze andula nebo jinej papousek ze nemuze letat ( muze) ale dost spatne, na bidelku jse neudrzi dlouho je mimo budku vecinou i od hejna nekde treba vrohu a na ocickach jde videt ze je neco spatne
tak ju odchitnete a zistite jestli nahmatate vejce nebo bulku.
Dobrý den...samici jsem včera tedy odchytila a váček na kloace má prázdný a vajíčko jsem nenahmatala...jinak když jsem jí pak vložila zpět do klece byla uplne normální, jedla, pila, chodila do budky a i odpočívala na bidélku nahoře vedle andulek...takže myslíte že se nejedná o zadržení? dost by se mi ulevilo...jinak me jeste napadlo že ted si samice dost oblíbila oříšky, sypu jí je skoro každý den...myslíte že by to mohla být nějaká tuková bulka?..Přeji hezkou neděli.
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.142.1
zadne vejce, nador, presneji definuje veterinar ktery spolkne par stovek, dejte to do...a zausetrene penize za veterinare jiste koupite andulku jinou a zdravou, je jich mraky.