Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
3.7.2018 21:17
viki22

XXX.XXX.80.25

Prosim chovatele o radu ohledne nemoci u andulek.
Posledni dobou mi začínají padat andulky.Průběh je vždy stejný začnout skoro pořad žrát přesto chudnou až jim vystupuje prsi kost, chřadnou přestanou létat jen lozí po zemi a do tří dnů je po nich.
Krmivo jsem nezměnil krmim stále stejnou značku, ovoce a zeleninu mam z vlastní zahradky bez postřiku a chemikalii a řádně omyté.
Opravdu už nevím čím to může být.

Uživatel s deaktivovaným účtem

3.7.2018 21:24

viki22 napsal(a):
Posledni dobou mi začínají padat andulky.Průběh je vždy stejný začnout skoro pořad žrát přesto chudnou až jim vystupuje prsi kost, chřadnou přestanou létat jen lozí po zemi a do tří dnů je po nich.
Krmivo jsem nezměnil krmim stále stejnou značku, ovoce a zeleninu mam z vlastní zahradky bez postřiku a chemikalii a řádně omyté.

zvrací? nevidíte v trusu nestrávená semena?

3.7.2018 21:54
hersyko

XXX.XXX.144.116

viki22 napsal(a):

Jestliže pořád žerou a hubnou,...tak jsou začervené. Nechte si udělat rozbor trusu a podle výsledku odčervit.

3.7.2018 22:01
barabán

XXX.XXX.144.116

viki22 napsal(a):

Jsou začervené jak píše hersyko - https://www.ifauna.cz/okrasne-ptactvo/clanky/r/detail/7998/vnitrni-parazite-u-ptaku/.

3.7.2018 22:06

no, tak jednoduché to není. ale začít rozborem trusu funguje ve většině případů.

4.7.2018 11:43
viki22

XXX.XXX.80.25

Dekuji za rady a jaky prostředek na odcerveni mi doporučujete?

4.7.2018 11:59
hersyko

XXX.XXX.144.116

viki22 napsal(a):
Dekuji za rady a jaky prostředek na odcerveni mi doporučujete?

Tak záleží na tom, o jaké druhy červů jde. Zda tam jsou prokázány škrkavky, nebo kapilérie,..To se dozvíte z rozboru a podle výsledku vybrat vhodný přípravek.

4.7.2018 12:13
york

XXX.XXX.243.130

Také to může být něco horšího než začervení. Dejte uhynulou andulku na pitvu a měl by jste mít úplně jasno co se děje. Nečekejte jinak o všechny přijdete. Nehledejte odčervení na černém trhu a opravdu navštivte veta, zase tolik to u něho nestojí, pokud vám na nich záleží.

Přidejte reakci

Přidat smajlík