Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
9.7.2018 13:53
romishek

XXX.XXX.156.2

Dobrý den,

ráda bych se zeptala zda se dá nějak ochočit papoušek pyrura sameček. Koupila jsem ho loni od jedné paní a letos v létě bude mít dva roky. Paní tvrdila, že papoušek je plně ochočený naučený na ruku atd. Od paní se tehdy nechal na prstě přenést do přepravky.
Když jsem ho dala doma do klece, tak mi jde vždy po ruce už od začátku co se přivezl. I když mu dávám z ruky ovoce tak víc než jídlo ho zajímá kam má klovnout. Dělá to i když se nechá hladit přes klec. V případě, že bych ho chtěla pohladit v kleci tak jde po ruce. Co s tím? Dá se ještě něco udělat?

děkuji za rady.

9.7.2018 20:38
misimisi

XXX.XXX.243.14

Dobrý večer, no už to má ve dvou letech hodně zafixované, nevím, jestli to ještě půjde, ta socializace probíhá v mládí... Když klovne, tak mu žádný pamlsek nedejte, řekněte rázně NE, strčte jej do klece a chvíli si jej nevšímejte. Neuhýbejte, když štípne, ale druhou rukou mu odstrčte zobák, popřípadě jej jemně shoďte z ruky, bidla, opět opakujte NE. Bude to na dlouho, možná to už nepůjde, ale určitě to stále zkoušejte. Za dobré chování nezapomeňte chválit a odměňovat

9.7.2018 21:05
romishek

XXX.XXX.74.253

Děkuji za radu :).

Přidejte reakci

Přidat smajlík