Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
17.7.2018 09:19
Malo-Chovateľ

XXX.XXX.126.228

Dobrý deň, prosím poradte mi niekto čo najrýchlejšie, dnes som zistil že samica papagája spevavého prestala krmiť mladé.3 až 4 dni ich kŕmila a včera večer opustila búdku a ráno som tam našiel najstaršie uhynuté a dve mladšie ešte žijú. Potrebujem poradiť či sa dá odchovať umelo striekačkou a ešte či sa dá a ako vyrobiť dokrmovacia zmes doma lebo nemám kúpené nič na dokrmovanie a do mesta to nemám najbližšie.
ďakujem za rady.

17.7.2018 09:22
Malo-Chovateľ

XXX.XXX.126.228

Tak nič už je po nich bohužiaľ to neprežili. Ale neviem prečo sa to stalo už druhý krát takto, že samica vajcia vysedí a potom keď sú mladé vyliahnuté po troch až štyroch dňoch búdku opustí a nestará sa o mladé.

17.7.2018 15:27
pan.

XXX.XXX.32.75

Záleží na tom čím krmíte chovný pár při odchovu a v jakých jsou podmínkách, takto je těžké poradit.Mladé je možné dokrmit stříkačkou dokrmovací směsí.

17.7.2018 17:31
Malo-Chovateľ

XXX.XXX.126.228

Kŕmim vaječnou miešaninou zo strúhankou zo suchých rožkov, nakĺíčená pšenica, slnečnica a kukurica, a zelené z trávnika púpava a všetko nejedovaté.
Ešte mi napadlo že to môže byť príbuzný pár lebo som to kúpil od jedného chovateľa a ten tvrdil že sú nepríbuzné ale nezdá sa mi.

17.7.2018 18:56
pan.

XXX.XXX.48.35

Já krmím směsí pro malé papoušky suchou(drobná slunečnice černá, bílá, žíhaná, proso, nahý oves, lesknice, čirok, semenec)od komerčního výrobce, michanice vaječná, mrkev, strouhanka a vitamíny nutri mix a zelené.Nedával bych naklíčené v době odchovu, kukuřici mě nevezmou.V pří-buznosti bych problém nehledal, mám pár nandajů, bratr a sestra a přes deset let odchovají mladé dvakrát do roka.Proč večer opustila budku ?

17.7.2018 22:11
Malo-Chovateľ

XXX.XXX.126.228

Naklíčené mi berú ako vaječnú miešanicu. Neviem prečo opustila búdku ale dosť často sa chodí kŕmiť samica sama a občas sa so samcom aj pobijú keď im dám zelené.

17.7.2018 22:29
kubrt11

XXX.XXX.53.50

Malo-Chovateľ napsal(a):
Naklíčené mi berú ako vaječnú miešanicu. Neviem prečo opustila búdku ale dosť často sa chodí kŕmiť samica sama a občas sa so samcom aj pobijú keď im dám zelené.

Zdravím, špatný pár(málo harmonizující)!U 4.letých zpěváků se mi stalo něco podobného, proběhla inkubace, ale čtvrtý den samice rozházela mladé po budce, a přestala krmit!V následujícím hnízdění probíhalo vše v normálu, mladé sice stěhovala po budce sem a tam, ale krmla!Další možnost je, že byli mladí málo životaschopní, samička to pozná, a sama je vyřadí!Stává se to u příbuzných ptáků docela často, nejhorší je kombinace sourozenců!Pokud se Vám to zopakuje vyměňte jednoho z partnerů, nejlépe samici!K.

18.7.2018 14:21
chovatelsk

XXX.XXX.249.120

Ja by som pridal svoj prispevok k tematu, pri odchove mladat nie je vhodne krmit naklićenym nakolko to podporuje nove hniezdenie, a tak samica sa chce znova páriť preto nema zaujem krmiť mlade.

18.7.2018 14:30
Malo-Chovateľ

XXX.XXX.126.228

Tak čím navrhujete kŕmiť ? Lebo už som čítal že ani vaječnou zmesou nie je vhodné kŕmiť lebo ich to navádza na nové hniezdenie tak preto som prešiel na klíčené ale keď ani to nie tak mi už ostáva len tráva a všetko zelené z trávnika. Skôr bude najpravdepodobnejšie problém v samici ako to niekto vyššie písal.

Přidejte reakci

Přidat smajlík