Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
23.10.2018 17:09
Zdenek69

XXX.XXX.73.240

Dobrý den, chtěl bych se zeptat co je to za mutaci viz foto.
Měla by to být rosela žlutohlavá skořice, je to tak?
Děkuji za odpovědi.

23.10.2018 18:35
milanplšek

XXX.XXX.128.86

Zdenek69 napsal(a):
Děkuji za odpovědi.

Ano. Je to skorice

24.10.2018 00:00
kubrt11

XXX.XXX.53.50

Zdenek69 napsal(a):
Děkuji za odpovědi.

Nic proti,ale já vidím hlavu červenou,tedy Rosela pestrá(nějaký nepovedený"Goldmantel")?!

24.10.2018 03:46
milanplšek

XXX.XXX.128.86

kubrt11 napsal(a):
Nic proti,ale já vidím hlavu červenou,tedy Rosela pestrá(nějaký nepovedený"Goldmantel")?!

Pokud je to mlade tak to je bezna vec ta cervena hlava. Po prepereni to zmizne zustane jen par cervenych pericek. Ale je pravda ze cim min cervene u mladat tim lepe.

Neregistrovaný uživatel

24.10.2018 16:09
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.118

Je to návrat k původnímu křížení s rozelou pestrou hodně červená hlava a červená peříčka na hrudi-nezmizí ani za 3 roky.

25.10.2018 13:43
chovatelaustralie20

XXX.XXX.113.235

Je to stoprocentně kříženec s rozelou pestrou. Ano, mladé rozely žlutohlavé mohou mít několik peříček na hlavě které po přepeření mizí případně tam některé zůstanou. Toto je všek naprosto jistě kříženec s pestrou. Je to názorná ukázka experimentů našich ale i cizích chovatelů, jak přenést mutaci. myslím, že se po přepeření potvrdí má slova a můžete nám potom opět zaslat výsledek na fotce.

26.10.2018 16:07
Zdenek69

XXX.XXX.73.240

žlutohlavá skořice je letošní, koupil jsem ji na burze, tak doufám že je.

27.10.2018 00:38
kubrt11

XXX.XXX.53.50

milanplšek napsal(a):
Pokud je to mlade tak to je bezna vec ta cervena hlava. Po prepereni to zmizne zustane jen par cervenych pericek. Ale je pravda ze cim min cervene u mladat tim lepe.

No nevím,choval jsem žlutohlavé několik let,a nikdy,kromě pár červených peříček na čele,neměli mláďata tolik červené hlavy!Přikláním se k názoru,že jde o křížence s Roselou pestrou!K.

27.10.2018 08:09
milanplšek

XXX.XXX.128.86

kubrt11 napsal(a):
No nevím,choval jsem žlutohlavé několik let,a nikdy,kromě pár červených peříček na čele,neměli mláďata tolik červené hlavy!Přikláním se k názoru,že jde o křížence s Roselou pestrou!K.

Tak samozdrejme muzete mit pravdu. Je fakt ze ptak na fotce ma hlavicku hodne cervenou . U skoric to az tak vyrazne nebyva ale jsou velke rozdily cervene nektera ma fakt malo a nektera vic. A u lutin treba to byva taky hodne cervene i kdyz kazdy tvrdi ze to nesmi byt a projevuje se to i u prirodnich stepaku. Ale u nas je vsechno mozny ceskej clovek udela pro penize vsechno . Takze to krizeni je mozne.Tak jak treba u modrych rosel pestrych, nektere hlavne pochazejici z ceska jsou proste mensi modri penanti.

27.10.2018 23:51
kubrt11

XXX.XXX.53.50

milanplšek napsal(a):
Tak samozdrejme muzete mit pravdu. Je fakt ze ptak na fotce ma hlavicku hodne cervenou . U skoric to az tak vyrazne nebyva ale jsou velke rozdily cervene nektera ma fakt malo a nektera vic. A u lutin treba to byva taky hodne cervene i kdyz kazdy tvrdi ze to nesmi byt a projevuje se to i u prirodnich stepaku. Ale u nas je vsechno mozny ceskej clovek udela pro penize vsechno . Takze to krizeni je mozne.Tak jak treba u modrych rosel pestrych, nektere hlavne pochazejici z ceska jsou proste mensi modri penanti.

Přesně taková mláďata jsem odchovával!(foto vypůjčené z inz.)

Přidejte reakci

Přidat smajlík