Ani jedna korela nesedí na vajíčku

Korela chocholatá
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Uživatel s deaktivovaným účtem

17.12.2018 16:33

Dobrý den, včera nám samice nakladla jedno vajíčko. Seděla na něm a střídali se se samcem. Dnes jsme jim koupili hobliny a položili vejce na to, od té doby si na vajíčko ani jeden nesedl. Samice mimochodem sezobala polovinu sépiovky, což moc nededelala. Četla jsem na internetu, že začínají aktivně sedět až když samice snese druhé vejce, což bývá to tří dnů, možná do týdne. Chci se ujistit, že to tak je. :) Mohla by s tím souviset i ta sépiovka, ale fakt nevím. Předem díky za rady.

17.12.2018 17:18
eli22

XXX.XXX.58.39

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Dobrý den, včera nám samice nakladla jedno vajíčko. Seděla na něm a střídali se se samcem. Dnes jsme jim koupili hobliny a položili vejce na to, od té doby si na vajíčko ani jeden nesedl. Samice mimochodem sezobala polovinu sépiovky, což moc nededelala. Četla jsem na internetu, že začínají aktivně sedět až když samice snese druhé vejce, což bývá to tří dnů, možná do týdne. Chci se ujistit, že to tak je. :) Mohla by s tím souviset i ta sépiovka, ale fakt nevím. Předem díky za rady.

Zdravím. A kde sedí? Mají budku? Co se týče vajíček, tak snáší obden a zasedne přibližně na třetí vajíčko. Spíš jim vadí, že jste vajíčko vzali do ruky.

17.12.2018 18:12
moluka

XXX.XXX.191.120

Jakmile korela snese vajíčko, tak už nelze manipulovat s budkou a dávat ji tam hobliny.

17.12.2018 21:44

Radili mi to ve skupině, že jim to tam máme dát, že to nevadí že s tím trošku pohneme.

18.12.2018 06:16
Ladamusa

XXX.XXX.201.122

Zajímavá skupina, to Vám neřekli, že samice je v budce třeba i 14- dní před snůškou? A po celou dobu si upravuje budku tak, aby se v ní citila co nejlépe. No a když si ji konečně nachystala a začala snášet tak jste přišla Vy a komplet jste vše změnila podle sebe. Pochybuji že bude snášet dále.

18.12.2018 08:25
kubanec

XXX.XXX.103.242

A co bude s těmi vajičky ve vejcovodech nebo jak se to jmenuje dělat ? Když už nebude snášet kuli hoblinam

18.12.2018 08:51

kubanec napsal(a):
A co bude s těmi vajičky ve vejcovodech nebo jak se to jmenuje dělat ? Když už nebude snášet kuli hoblinam

co by dělala? korela není leguán, aby měla vejce někde v sobě a jen čekala, až se vyklade. změnou budky dojde ke stresu, který přeruší chuť na rozmnožování a ten proces tvorby dalších vajec se prostě zastaví. vaječník si řekne, no, dobrý, tak nic, tím pádem nedojde k ovulaci a ve vejcovodu nebude žádná žloutková koule, a tím pádem se žádná žloutková koule neobalí ani bílkem, ani skořápkou, a prostě další snáška už nebude.

18.12.2018 17:22

Jakože ona nic neupravovala a snesla vajíčko na špinavé dno klece, tak mi prosímvás řekněte, co jsme měli dělat? Ona si 14-dní před snůškou nic neupravovala a prostě to prdla na dno klece. A skupina má zkušené papouškáře takže nevěřím tomu, že by už nenakladla. Navíc mi tam paní psala, že svou první snůšku odchovala na dně klece a začali aktivně sedět až po druhém vejci.

18.12.2018 18:14
Ladamusa

XXX.XXX.209.4

Jakože ona nic neupravovala a snesla vajíčko na špinavé dno klece, tak mi prosímvás řekněte, co jsme měli dělat? Ona si 14-dní před snůškou nic neupravovala a prostě to prdla na dno klece. A skupina má zkušené papouškáře takže nevěřím tomu, že by už nenakladla. Navíc mi tam paní psala, že svou první snůšku odchovala na dně klece a začali aktivně sedět až po druhém vejci.

Tak se domluvte v té Vaší skupině. Když se Vám naše rady nelíbí. Tady dostanete jen normální odpověď. Ta skupina má zkušenosti tak se obraťte tam. Tady dostanete rady jen od zkušených chovatelů. Na skupinu nemáme. Mám rád tyhle týmy vědců.

18.12.2018 19:58
eli22

XXX.XXX.58.39

Tak jim dejte budku.

18.12.2018 20:21
Rotvik

XXX.XXX.190.86

Povšimněte si prosím v odstavci HNÍZDĚNÍ zvláštního slova BUDKA
https://www.ifauna.cz/okrasne-ptactvo/clanky/r/detail/1596/korela-chocholata/

18.12.2018 21:25
lupus4

XXX.XXX.205.61

Ani se raději neptám v jak velké jsou kleci

18.12.2018 22:51

Už sedí. Samice snesla totiž druhé vajíčko. Mají dost velkou klec, nejsme žádní tyrani! Já chtěla jen poradit co a jak dál.

19.12.2018 09:30
eli22

XXX.XXX.181.79

Už sedí. Samice snesla totiž druhé vajíčko. Mají dost velkou klec, nejsme žádní tyrani! Já chtěla jen poradit co a jak dál.

A kde teda sedí? Na zemi?

19.12.2018 10:04
Ladamusa

XXX.XXX.201.122

eli22 napsal(a):
A kde teda sedí? Na zemi?

Docela bych rád viděl foto.

19.12.2018 10:32
eli22

XXX.XXX.181.79

Ladamusa napsal(a):
Docela bych rád viděl foto.

Nápodobně!

19.12.2018 18:50
moravák

XXX.XXX.234.166

No nevím, chtělo by to opravdu tu nějakou fotečku. Všichni se na ni těšíme, ale asi se nedočkáme. Přeji pěkné prožití svátků Vánočních a hodně vajíček. Chovu zdar.

19.12.2018 20:17
Moudivláček

XXX.XXX.37.245

Zbytečně dlouhá diskuze o ničem. Přečtěte si text co poslal rotvik a už nic nehledejte, protože často bývají uvedené ůplné nesmysly a hlavně ty korely nechte na pokoji a nešťourejte jim do soukromí. Možná vás mile překvapí.
K té sepii grit s vápníkem, slepičí skořápky, nedělat z hnízdění korel vědu.
Nepíšete, že by korely měly budku, tak snesla na zem. Nevím, co jste myslela tím, že si před snůškou nic nepřipravovala. Mně kdysi jedna samice nešla do budky a seděla na zemi a také tam každý rok hnízdila. Ale to byla spíš vyjímka.

Neregistrovaný uživatel

20.12.2018 21:20
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.118

Debata opravdu o ničem!!!

Přidejte reakci

Přidat smajlík