Prodám

Prodám Roselu penant - Rozela penant samice Adelaide mládě se ještě vybarvu...
1500 Kč
Dobrý den.
mám jeden pár Penantů v samostatné venkovní voliéře. Samička má krasný dlouhý ocas. Samec je bez ocasu. Když mu doroste cca 5 cm, najdu pírka na zemi. Připadají mi jako by byla uštípnutá. Nemají konec. Žádnou agresi mezi nimi nepozoruji, naopak.
Oba jsou loňská mláďata. Setkal jste se s tím už někdo?
Dobrý den, mě to letos udělala samička 17 po změně partnera(předchozí mi v těch vedrech padnul). Mám podezření na nějakou poruchu, protože mi loni zabila 2x komplet snůšku po 6mladych... Dostala ještě šanci, protože je to 1f červená straka nejistá na 2f. Loni jsem podcenil podsazení, chtěl jsem vědět jestli je schopná odchovu... Píšete o změně krmení? Dáváte nějaké vitamíny extra? Přijde mi moje složení dostačující: oves, slunečnice žíhaná/bílá, len, kardi, ostropestřec, semenec, proso(červené zelené žluté), lesknice + v sezoně zelené (borovice, ptačinec, pelyněk, vratic, zebricek, pampeliska) a zelenina s ovocem...
vlasi11
napsal(a):
Dobrý den.
mám jeden pár Penantů v samostatné venkovní voliéře. Samička má krasný dlouhý ocas. Samec je bez ocasu. Když mu doroste cca 5 cm, najdu pírka na zemi. Připadají mi jako by byla uštípnutá. Nemají konec. Žádnou agresi mezi nimi nepozoruji, naopak.
Oba jsou loňská mláďata. Setkal jste se s tím už někdo?
Měl jsem u samce penanta ten samý problém. 4 mladé v pohodě a pátý si štípal ocasní pera. Potom mi někdo poradil, abych mu vytrhal všechny zbylá ocasní pera i ta zaštípnutá. Vypadal sice jako slepice, ale za tři měsíce mu ocas dorostl a vše bylo v pohodě.
po231010
napsal(a):
Měl jsem u samce penanta ten samý problém. 4 mladé v pohodě a pátý si štípal ocasní pera. Potom mi někdo poradil, abych mu vytrhal všechny zbylá ocasní pera i ta zaštípnutá. Vypadal sice jako slepice, ale za tři měsíce mu ocas dorostl a vše bylo v pohodě.
Děkuji za radu, jen nevím jestli k tomu mám odvahu. Mám docela strach z krvácení.
Nikdy jsem to neděl.
vlasi11
napsal(a):
Děkuji za radu, jen nevím jestli k tomu mám odvahu. Mám docela strach z krvácení.
Nikdy jsem to neděl.
Dobrý den,vemte penanta k veterináři a on vám to vytrhne řešil jsem něco podobného u senegalce dostal jsem ho chudáka s ostipanym ocasem .Doktor vytrhal byl to masakr měl to ustipane úplně u konce tak to bylo i s krví dorostlo a byl klid.Muze se vám skubat kvůli nedostatku světla v zimě krátký den stává se to zkusit příští zimu prodloužit den.At se daří všem Karel
Zdravím,
podle dotazu je zřejmé, že nerozumíte elektřině. Proto je to těžké Vám poradit. Osvětlení musí být odolné proti vodě. Laická instalace by byla nebezpečná jak pro Vás tak i pro Vaše ptáky. Zkuste si sehnat nějakého elektrikáře ve Vašem okolí. To je asi ta nejlepší rada, jakou Vám kdo může dát.