Alexandr malý

Prodám Alexandra dlouhoocasého - Dobrý den prodám alexandr malý violet rece...
DohodouDem
XXX.XXX.135.71
Zdravím. Náš 7mi týdenní alex. Malý začal kýchat. Slyším ho denně tak 1x až 2x po sobě si kýchnout, je to opravdu 1 nebo 2x za den. (Vím to, protoze jsem na nemocenske a s papouškem trávím celé dny)
Kýchání je suché. Vadí mu něco? Nechrchlá, nevydává jiné divné zvuky. Prostě jen kýchne. Opakuje se to asi třetí den.
Mám se toho obávat a jít s ním na veterinu? Co mám dělat aby pokud je nastydlý se to nerozvíjelo? Nemohu ho vzít momentálně okamžitě k doktorovi. Prosím poraďte.
Je to normální napr. Protože topíme dřevem tzn. trochu vic se práší? Papoušek je od krbu asi 6m. Krb je malý a v místnosti vedle krbu máme dřevo. Je to ale jediná teplá místnost v domě. Nechci ho dávat jinam. Děkuju
Teoreticky to může být suchým, prašným prostředím, je ještě mimino. Previdelne vetrejte, do vody na pití dávejte vitamíny nebo grepovy sirup. Do těsné blízkosti klece dejte nádobu s vodou a solí (nejlépe mořskou) pro mírné zvlhčení vzduchu. Pokud by se to zhoršilo, měl by výtok z nozder, raději veterinární. vyhledejte, je fakt ještě malý.