Prodej neofema tyrkysová

Prodám Neofému tyrkysovou zelenou rudoprsou opalínu - Prodám loňské neofémy...
pterodactyll
napsal(a):
Také bych to ani nezkoušel. Před léty jsem viděl u kamaráda dost krve a to tam měl jen dva páry. Jeden samec zabil druhého a samice se rvali pořád.
Když jdou do toku je zle.
Je ale dost chovatelů, kteří je chovají ve společnosti jiných ptáků i drobotiny.
Já chovám jeden pár bourků s párem astrildu rákosních, pod nimi křepelky čínské, a úplně v pohodě.
eli22
napsal(a):
Já chovám jeden pár bourků s párem astrildu rákosních, pod nimi křepelky čínské, a úplně v pohodě.
Já je již nechovám,ale míval jsem travní, tyrkysové a bourky. Vždy samostatně,nechtěl jsem riskovat po zkušenostech jiných chovatelů. Viděl jsem ale různé kombinace. S jinými druhy to není problém. Někdo vám ale řekne,že chová několik párů pohromadě a v pořádku. Je to jako se vším, záleží na jedinci a na podmínkách.Jeden bude v pohodě a druhý zdevastuje celou voliéru. Záleží kdo je ochoten to risknout.
Chovám dlouhodobě společně tyrkysové, bourky a ozdobné. Vždy po jednom páru od každého druhu. Ve stejné voliéře jsou i křepelky čínské a hýl mexický. Soužití je bez problémů. Odchovy jsem měl od bourků a tyrkysových (ozdobné jsem hnízdit nenechával). Problém by mohl být u chovu více párů jednoho druhu. Také jsem slyšel, že modrohlavé se takto nesnesou ani s jinými druhy neofém, ale osobní zkušenost s nimi nemám.
Mal som jednu sezónu dva páry tyrkysovych. Jeden bol dominantny ten zahniezdil v búdke vo výške a plný počet mladých. Druhý hniezdil v búdke na zemi a odchoval len dve. Viditeľne bol druhý pár utláčaný. Iných druhov vtákov v skupine si nevšímali. Záver, nedoporucujem, niekedy to môže určitú dobu fungovať ale ak nemá chovateľ dostatok času na pozorovanie a prípadný zákrok, pokus môže skončiť tragicky.
Nemá někdo zkušenost s chovem modrohlavých s roselami pestrými? Zdravý rozum mně říká, že je to blbost, ale mám třímetrovou voliéru a po odstavení mladých od rosel je tam dost prázdno, tak jsem si říkal, že by oživení nebylo od věci, tak jestli jste to někdo zkusil, nebo na to máte názor, dejte prosím vědět.
pepsy
napsal(a):
Nemá někdo zkušenost s chovem modrohlavých s roselami pestrými? Zdravý rozum mně říká, že je to blbost, ale mám třímetrovou voliéru a po odstavení mladých od rosel je tam dost prázdno, tak jsem si říkal, že by oživení nebylo od věci, tak jestli jste to někdo zkusil, nebo na to máte názor, dejte prosím vědět.
Kdo si hraje z roselama, bude plakat. Dvakrát to vyjde a potřetí poteče krev.
pro pepsy: rozely pestré jsou mrchy, ty se s nikým nesnesou. Mám je několik let, jako rodiče jsou perfektní, ale nesnesou u sebe jiného ptáka. Občas (nevím kudy) se mi tam během let zatoulala různá droboť (zebry, snovači, amadiny diamantové a všem jsem musel udělat na zahradě hrobeček. Mimo dobu hnízdění jsou celkem v pohodě a tolerantní, ale když hnízdí tak zmasakrují všechny.
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.87.118
pepsy
napsal(a):
To oživení by trvalo nejdéle do toku rozel!