Prosím chovatele nejen zelenokřídlých holubů o sdělení, zda se někdy setkali se stejným nebo podobným zbarvením holouběte. Děkuji, Kalát, Příbram, 603705865
lumpicek
napsal(a):
Dobrý den,dle mého názoru se jedná o křížence s holubem chocholatým,holouběti krásně raší chocholka.I ta kresba v křídlech tomu nasvědčuje jen nejsou stejné barvy.Dejte sem foto za týden,chocholka bude.
V holubech se nevyznám, ale za povšimnutí stojí červené oko, světlý zobák a světlé nohy. To jsou dle mého názoru znaky mutace.
Omlouvám se za unáhlený příspěvek,zvětšil jsem dodatečně foto a zjistil,že je to jinak s tou chocholkou.Ale ta kresba křídla včetně světlých letek a barvy oka jsou zvláštní,uvidíte až přepeří.Koukal jsem na google a různé mutace tam jsou.toto zbarvení jsem však nenašel.
Důležité je aby vydžel a dále odchoval
Dobrý den,podle všeho se jedná o plavou mutaci,beru to podle papoušků dle zbarvení oka,které podle všeho zůstane červené ,dále světlá kůže a světlé letky.Jestli to tak je,tak jako u papoušků,jedná se o recesivní mutaci.Podumejte o minulosti rodičovského páru,někde pravděpodobně došlo k příbuzenské plemenitbě ač třeba nepřímé,bratranci sestřenice a nyní se štěpitelnosti potkaly.Protože,jestli se jedná o plavou mutaci,oba rodiče na plavou štěpí.
Osobně bych nechal holoubě dospět a dopároval naprosto cizí krví,aby došlo k posílení životaschopnosti odchovů.Takto bude každé holoubě ,jak holubička,tak holoubek štěpit na plavou,které můžete zpětně dopárovat na opětovný odchov plavého jedince od původního rodičovského páru.Tímto způsobem,pokud budete mít štěstí založíte kmen plavých zelenokřídlých holubů.Škoda,že holubi snáší málo vajec,jednu snůšku bych odebral a podsadil jinam,stoupá procento naděje na ůspěch.Přeji ať se Vám to povede.
kalat
napsal(a):
Děkuji, zatím je dostatečně životaschopné, jen jsem zjistil určitou světloplachost, což je vzhledem k barvě oka pochopitelné.O křížence v žádném případě nemůže jít, pár je chován samostatně a znám původ jejich i jejich rodičů, pocházejí z mého chovu. Děkuji za příspěvek.
Dobrý večer, tak jak to vypadá s odstupem času? Podařilo se jedince udržet při životě popřípadě rozmnožit? M.B.