Zebřička

Prodám Zebřičku pestrou - Prodám 5 samic a jednoho samce. Loňská mláďata. O...
100 KčZebričky
XXX.XXX.166.157
Dobrý deň, mám problém s 2 pármi lepšie povedané so samcami.
Obaja sú od chovateľa z rozdielnych odchovov. Čo sa týka odchovu vtáčat sú zdatný, odchovali silnych jedincov,ale chovajú sa veľmi zvláštne ku samičkam.
V minulosti im vythavali perie čo bolo dôsledkom nedostatku stavebného materiálu. Teraz keď ich,, dotuhem,, stavebným materiálom už niesu agresívne voči svojim polovičkam lenže sem-tam k nim prídu a z ničoho nič jej samček vytrhne pierko a zožerie ho. Robia to obaja samci a doslova im postupne pojedaju perie. Inak sú páry pokojné a bez problémov hniezda.
Môže to byť kŕmením, že im niečo chýba? Alebo priestorom?
Maju k dispozícií sepiovu kosť, piesok pre vtáky a zmesami pre exoty.
Ďalej ovocie, čerstva zelina (šalát, pupavove listy, listy myší chvostik, palina a rôzne klaskove buriny) a vajíčkovou zmesou(počas hniezdenia) pozostávajúci z bielka, mrkvy a piškót, sem tam pridám jablko. Všetko s mierou.
Pridávam foto samiciek aj klietku kde ich chovám.
Za akékoľvek skúsenosti a rady Ďakujem.
Uživatel s deaktivovaným účtem
Dobry den, skuste im dat nejake bielkoviny, napriklad im ponuknite mucne cervy zive, ak nebudu zive skuste premiesat do miesanky susene. Alebo je to zlozvyk. Kazdopadne budem sledovat reakcie lebo som zvedavy aj ja. Mne takto pojdedali perie sliepky (viem sliepka a zebricka je rozdiel), zacal som im predkladat viac zivocisneho krmiva a prestali.
Zebričky
XXX.XXX.186.135
Zdravím Rybo4, tak červy mi moc zebričky nemuseli, ani miesanku 2. krát nechcely ale aj tak problém je vyriešený.
Po zdĺhavom sledovaní sa ukázalo že to robia aj samice, takže všetci 4 a kŕmia s nimi vtáčatá, jedia ich a vysielajú hniezda.
Pom ako dostaly všetko možné a stále sa takto,,kosili,, ma to natoľko rozčúlilo, že dostaly kopku pozbieraného prachového peria a rozdrvené vaj. škrupiny do misky a ony sa potom okamžite zletely. Pár dní mi na to chodili a zdá sa že je pokoj. Aj tak pridávam škupinky do piesku.
Už nepozorujem šklbanie, sem-tam sa pošermujú zobákmi takže v pohode.
Len to perie neviem čím nahradiť ani neviem či je perie alebo škrupiny bezpečné...