Amazonek – který z nich je lepší na ochočení

Amazónek černotemenný
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
9.11.2019 15:12
callmeela

XXX.XXX.110.111

Zdravím,
Chtěla bych požádat o radu.
Plánujeme další přírůstek do naši (ochočené) ptáci rodiny a zaujali mě amazonci. Mám nyní vyhlédlé dva chovatele, každý chová jeden druh, o kterém přemýšlím: amazonek černotemenný a bronzovokřídlý. Rozdíl v ceně nehraje roli.
Moje otázka zní: který z nich je lepší na ochočení.
Právě jsem dotelefonovala s chovatelem bronzových, který mi tvrdí, že ho neochočím. Zase ale přiznává, že je nechová tak dlouho a nemá zkušenosti. Já jsem na internetu viděla několik videí, kde tento amazonek je ochočen docela dobře. Takže víte někdo?
Papouška nechci jako ozdobu ale dalšího společníka, kterému se plánuji věnovat. Myslíte, že bych tedy měla radši koupit toho černotemenného, o kterém vím, že se nechá ochočit?
Přeji hezky den a prosím, napište :)

Uživatel s deaktivovaným účtem

9.11.2019 20:18
Uživatel s deaktivovaným účtem

Z těchto dvou bych zvolil amazonka černotemenného, je sice trochu hlučnější,ale velice hraví. Bronzovokřídlí jsou méně hluční ale jedná se celkem o stresové ptáky. Pokud by jste chtěla méně hlučného a přítulného amazonka volil bych amazonka modrohlavého, hlavně samičky jsou neskutečně mazlivé.Přeji šťastnou ruku při výběru.

9.11.2019 21:32
Moudivláček

XXX.XXX.194.39

Chovám a odchovávám jen černotemenné. Doporučuji samičku.Pro podporu mého návrhu si přečtěte publikaci R. Low Amazonci Piontes.

10.11.2019 05:58
frodik

XXX.XXX.233.6

callmeela napsal(a):
Zdravím,
Chtěla bych požádat o radu.
Plánujeme další přírůstek do naši (ochočené) ptáci rodiny a zaujali mě amazonci. Mám nyní vyhlédlé dva chovatele, každý chová jeden druh, o kterém přemýšlím: amazonek černotemenný a bronzovokřídlý. Rozdíl v ceně nehraje roli.
Moje otázka zní: který z nich je lepší na ochočení.
Právě jsem dotelefonovala s chovatelem bronzových, který mi tvrdí, že ho neochočím. Zase ale přiznává, že je nechová tak dlouho a nemá zkušenosti. Já jsem na internetu viděla několik videí, kde tento amazonek je ochočen docela dobře. Takže víte někdo?
Papouška nechci jako ozdobu ale dalšího společníka, kterému se plánuji věnovat. Myslíte, že bych tedy měla radši koupit toho černotemenného, o kterém vím, že se nechá ochočit?
Přeji hezky den a prosím, napište :)

Ochočit se dají oba druhy, ale pro vaše potřeby bych určitě volil ručně dokrmené mládě a ne odchované pod rodiči.

10.11.2019 09:38
callmeela

XXX.XXX.110.111

Moudivláček napsal(a):
Chovám a odchovávám jen černotemenné. Doporučuji samičku.Pro podporu mého návrhu si přečtěte publikaci R. Low Amazonci Piontes.

Dobrý den, máme doma samé ptačí pány, nebyla by “zneužívána”? Jde mi o to, aby pak chudák nebyla znevýhodněna :)
Za všechny reakce moc děkuji :)

Přidejte reakci

Přidat smajlík