Mníšek šedý - recesivní ino - koupím

Sháním Mníška šedého - Koupím mníšky šedé - recesivní ino i štěpitelné na r...
DohodouDěláte to zatím dobře, nespěchat přijde sám, jak zjistí že mu nic nehrozí. Dnes najdete návody jak zde tak jinde na netu. Držím palce a hodně radosti.
Jana02
napsal(a):
Děkuji já vím chce to trpělivost ,snad si u nás zvykne . My moc zkušeností nemáme. Zatím sedíme u klece mluvíme na něho zkoušela sem mu dát pískotek ten si vzal i kousek mrkve . My jsme měli vždycky tak max andulky je to náš první papoušek .
Chovejte se tak, jako by vám nezáleželo na tom, jestli přijde sám. A určitě přijde. U klece je sedět asi ok, ale já to dělala tak, že jsem otevřela klec a sedla si hodně dál od klece, pustila TV a nevšímala si ho. Když nevylezl, klec jsme po hodině v klidu zavřela. Další den to samé, to už vylezl na klec a zase do ní zalezl. Další den už přilétl do mé blízkosti a další byl na mě. Takhle to radím i lidem, co si ode mně berou pyrurky.
Dobrý deň. Mne sa podarilo kúpiť mníška šedého náhodou ručne dokŕmeného. U nás na SK sú ručne dokŕmené vzácnosťou.A to bol asi 10 dní vo voliére s nekrotkými mníškami. Keď som si ho priniesla domov okamžite sa okúpal v miske s vodou a potom papal a papal bol hladný. Keď sa rozkukal vyletel a sadol mi na plece. Bol to mazlík od malička mal 9 týždňov. Teda neviem, či je to chalan, alebo baba volám ho Miňo. Mala som pre neho klasickú klietku. Ale nejak nebol spokojný stále sa pýtal von. Mali sme klietku v obyvačke a večer sme ho brali do spálne. Zistila som, že je to blbosť. Kúpila som veľkú klietku na kolieska a má tam kopec hračiek. Je v spálni tam má kľud. Ráno ho pustím o 7.30 sedí mi na pleci a kecá prvé slovo jeho meno vyslovil, keď mal 5 mesiacov. Potom sa mu už zobáčik nezatvoril. teraz má 8 mesiacov a svoje meno vyslovuje Miňo, Miňko, Minkuško, Miňoooo. To keď ma už nahneval. No, ale odbočila som. Cca o 8.45 ho dám do klietky a idem do práce. Keď sa vrátim pustím ho. Okolo 16.30 sa už sám pýta do klietky a ukladá sa spať. Spí celú noc. Cez deň občas si rád zaškrieka to riešime vyhrešením neznáša tú farebnú strapatú utieku na prach, tak ju zdvihnem a poviem prestaneš pojdeš do klietky spozornie a prestane aspoň na chvíĺu. Potom sám sebe hovorí neprestaneš? Pôjdeš spať! To si hovorí sám sebe. Tak klietka je v spálni a hracie ihrisko, a posed pri okne má v obývačke. Na stôl mu dám ovocie a zeleninu. V klietke mu vymením vodu a dám čerstvé zrno pre stredné papagáje Versele Laga a plus pre agačikov a korely zmiešam. Pridám aj sušené zelelné aj vitamíny trocha nie veľa. Keď k nám na vianoce prišiel syn s nevestou a vnučkou vôbec neškriekal sedel na hraciom ihrisku, ktoré má vo výške cca 180cm tak má výhľad na celú izbu. Neskôr si mu chcel sadnúť na plece, len syn sa zľakol a tak si Miňo sadol na svoje miesto a sledoval nás. Je to môj miláčik. Občas je drzí, ale každý papagáj si dovolí, len toľko kolko mu dovolíte. Pred priateľom má rešpekt. Miňo je aktívny doobeda. Poobrde je už kľudnejší. Tak som sa podelila so svojou skúsenosťou s mníchom šedým ( modrým).
Ešte som chcela dodať, že so mnou robí všetko, keď sa sprchujem, keď idem na wc aj keď prezlekam postelné prádlo dokonca sa mi zamotal do postelného a držal sa tam, ako kliešt . Keď periem dokonca, keď hádžem do práčky špinavé prádlo sedí na dvierkach od práčky a komentuje. Je to mazlík.