Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.118
Kříženec- vrabec domácí x drozd zpěvný.Nebo naopak??
Uživatel s deaktivovaným účtem

dajte niekto este nieco:-)

lupus4
napsal(a):
tak z našich luhů a hájů
Kalužiak močiarny a trsteniarik? moze byt? Neviem ako je to po česky.
Lupus má pravdu, nemusím nikam do exotiky u nás je taky spousta krásných druhů...
sice to bude jednoduchý....ale tak schválně kdo bude první :)
Něco cizokrajného a poměrně snadného - otázka zní, kolik přibližně bude vážit v dospělosti?

saola
napsal(a):
Něco cizokrajného a poměrně snadného - otázka zní, kolik přibližně bude vážit v dospělosti?
AK je to kakapo tak aj 4kg, je to jak sliepka aj velke aj tazke. Videl som ich na vlastne oci v Zoo na Novom Zelande.

Viete co bolo to cistou nahodu, lebo mojho znamenho sestranica pracovala na Codfish Island ako dobrovolnicka, kde prave tito kapapo ziju. Tak sme tam boli pozriet protekcne na 2 hodinky. Je to nazivo krasne,bol som prekvapeny ake je to velke, pomale. Vyzera naozaj ako velka tucna sliepka:) A su este aj v Auckland ZOO.A pierko veru som si mohol zobral aj ja, ale ziadne tam nebolo:)
veverka.zdenek
napsal(a):
Slučice pestrá
Rostratula benghalensis
- zajímavost - to barevnější je samec
Ano trefa, jen pro pořádek, barevnější je u tohoto druhu samice, tady je lepší foto, samice napravo - samec vlevo.Musím říct, že brodivci a vodní ptáci mě moc nezajímají, ale tyhle drobci jsou úžasní.
tak rovnou přihodím další druh, k vidění pouze ve dvou evropských zoo ....
Trochu horší kvalita fotky, ale jde hlavně o zábavu. Mělo by to být jednoduché :-)

emill
napsal(a):
Trochu horší kvalita fotky, ale jde hlavně o zábavu. Mělo by to být jednoduché :-)
Vyzera to ako nejaky druh turaka moze byt? ale presny nazov neviem

emill
napsal(a):
Asi Turako velký - Corythaeola cristata???
https://m.youtube.com/watch?v=T2FGCZ2ry6A

lupus4
napsal(a):
pták roku 2018 na N.Zélandu
ano kereru je to on?
Je to tak, kereru osobně
https://www.rnz.co.nz/news/national/368665/kereru-wins-bird-of-the-year

saola
napsal(a):
Je to tak, kereru osobně
https://www.rnz.co.nz/news/national/368665/kereru-wins-bird-of-the-year
Este ze som na tom Novom Zelande bol, inak by som to veru nevedel:) Mám ho na tricku kde je na foto a tam velkym ze kereru.:)
to jsme zase daleko, tak opět něco co lze vidět i u nás , v rámci osvěty
není to nic těžkého
alfonzo

XXX.XXX.0.243
To jste nikdo nepoznal koně?

Rotvik
napsal(a):
Možná i u nás
Strakoš červenohlavý:) - lanius senator
rtepcas23

XXX.XXX.173.66
flanker
napsal(a):
Melanistická sýkora modŕinka
Byl jste ryhlejší sýkorka mutace
Který pták se rád věnuje činnostem na kresleném obrázku?
Indicie: v jedné z našich zoo sdílí voliéru s ptákem na druhém obrázku.
Jak se jmenuje pták na druhém obrázku?
(omluvte kvalitu kresleného obrázku, je to scan z knihy))
alfonzo

XXX.XXX.0.243
Husice rajská na druhém,první budou nestoři na autě turisty,dělají servis,viděl jsem to i na videu co dokáží.
Mají je takhle společně ještě s flétňáky v ZOO Praha.
Scan obrázku z knihy Kea - Bird of Paradox od Judy Diamond a Alan B.Bond
rtepcas23

XXX.XXX.173.66
rtepcas23

XXX.XXX.173.66

trasochvost zlty:-)?
rtepcas23

XXX.XXX.173.66
rtepcas23
napsal(a):
Motacilla cinerea
Konipas horský -
sasdawsdw

XXX.XXX.228.11
tak poslední hádanka.. vlákno se nechytá, ale tohle je hodně zajímavé.. i dost těžké, takže malá nápověda, je to Afrika.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.118
Drozd zpěvný 1,0. Je kroužkovaný tak asi ne.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.118
Ještě jeden pokus-podle čísla kroužku a roku narození- drozd rezavý.
lupus4
napsal(a):
tak z našich luhů a hájů
Pane lupus 4,
Spíš to měla být interní zpráva.
Vy asi jako já hodně diskutujete na rozdíl ode mě v různých oborech. S něčím souhlasím, ale nesouhlasím s častými různými odkazy na něco. Dávám přednost vlastním sděleným zkušenostem, což mně u vás často chybí
.Chtěl jsem se podívat na něco, co máte doma, ale v profilu jsou jen slova, ani jedna fotka, ikdyž dnes mnozí posílají fotky něčeho, co není jejich. Můj profil je realita, ikdyž už ne s dobou.
Jaké cizokrajné ptactvo odchováváte?
Zde se to nehodí, ale můžete mně odpovědět interní zprávou, aby Vás někdo nevykradl.
nesouhlasím s častými různými odkazy na něco.
Nesouhlasit je vaše právo ,ALE
Které konkrétně máte na mysli ? Odkazy používám např. u želv a u věcí, u kterých potřebnou obsáhlou informaci sepsal někdo daleko lépe, než bych to dokázal já, nebo u věcí , kde mi nebaví psát to samé stále dokola...
Doufám, že si nemyslíte, že na to, poznat (či si najít) o jakého opeřence jde (ať "našeho" či "cizího") je potřeba všechny mít doma
Dávám přednost vlastním sděleným zkušenostem, ...
to víte, že ste nejlepší
... mně u vás často chybí
...nemám pocit, že bych se míchal do něčeho s čím nemám zkušenost, takže opět
... můžete být konkrétní ?
PS. mám možná mylný pocit, viz ODKAZ
https://www.ifauna.cz/okrasne-ptactvo/diskuse/detail/3667893/duveryhodnost-informaci-diskuze-na-webu-ifauna?from-list=1#a3669738 AŤ MÁTE RADOST
že si potřebujete neustále s někým "poměřovat pi.díky", doufám, že se pletu
dobrou noc, jdu se psem alespoň na hod ven , je krásná noc
přátelé, foto tohohle ptáčka sem dát musím - poznáte ? je to 0,0,1
není to "našinec" i když zástupce řádu máme i u nás
s klasikem "...mimikry jsou, když se ztratí..."
je delší než Bubo bubo,
photo by Alan Murphy
Teda Emile to smekám, jestli jsi z téhle fotky určil i druhové jméno :) to bych teda netrefil...
měl jsem někde odkaz na suprovou fotku - bohužel to nemůžu najít. tak přidám ještě jednu podobnou..vždycky mě zajímalo jak hnízdí, tak jsem to jednou hledal.. Lelkoun ušatý- fotka není moje, odkaz na autora https://www.instagram.com/yfenglim/?hl=cs
A pro lupuse4 pěkně zákeřný, já budu teda hodnější, tak se ukažte pánové ještě jednou ty mimikry :)
a nekoukejte do mého alba :)
nejde mi určit něco, co nevidím
ale zkusím pohledat...
to tenhle je vidět dobře
Tak přátelé, tuhle fotku musím vložit :) tak kdo ví? Je to ve stejné koleji jako předešlé, ale je to poprvé co jsem "ho" viděl naživo...
Jestli mohu přispět troškou do mlýna, vložím jednu méně exotickou fotku
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.118
Sluka lesní.Je nebo není.
V roce 2019 jsem stihl návštěvu pražské ZOO, u tohoto ptáka jsem stál s otevřenou pusou a když trochu vzlétl to byla nádhera. Ta příroda dokáže divy. Naživo je tento pták neuvěřitelný. Měl jsem krásné fotky ,ale omylem jsem si je vymazal, až se situace zklidní pojedu tam zase ,otevřeli nový pavilon papoušků.
alfonzo

XXX.XXX.0.243
Zdravím
lupus4
Vanga hákozobá (Vanga curvirostris), taková magadaskarská "straka" ohledně malých pěvců .
Když jsem kouknul,tak se mě vybavil Ťuhýk,zobák zahnutý na trhání masa,pohledal jsem blíže a ono to tak v jádru je.Nikdy dříve jsem tohoto ptáka neviděl,ale ty znaky tam jsou,hlavně ten zahnutý nástroj na konci zobáku.
Toto je dobrý nápad-hádanky,jen se někdy ostatní nedovědí oč opravdu jde,někteří opravdu znalí odpovědí ve zkratkách,zadavatel napíše,že mají pravdu,zveřejňujte prosím i pro ostatní neznalou veřejnost oč se opravdu jedná celým názvem,děkuji.
Pokud chcete podrobnější informace o nějakém živočichu (rostlině) a máte jeho název (ideálně latinský), stačí ho zkopírovat do Google a zmáčknout Enter. Okamžitě máte k dispozici velkou spoustu odkazů na články, fotky, videa apod. Mezi prvními odkazy bývá i ten na Wikipedii (kvalitnější bývá anglická verze, na kterou si případně z české verze překliknete v levém sloupku - "v jiných jazycích"), kde máte vpravo i "vědeckou klasifikaci". Tam zjistíte do jaké čeledi (vangovití), popř. řádu (pěvci) zvíře patří, popřípadě jaké další druhy rod Vanga obsahuje (jen druh curvirostris). Pokud česká verze neobsahuje informace o čeledi vangovití (vpravo nápis v ČERVENÉ barvě), vlevo překliknete na "english", vpravo nápis Vangidae "zmodrá" a po jeho zmáčknutí máte přehled o všech rodech a příslušných druzích této zajímavé čeledi, i s přímými odkazy (a často i náhledy fotek). Možná jsem to napsal trochu složitě, ale jak se do toho dostanete, je to velmi jednoduché. Hezký den.
alfonzo

XXX.XXX.0.243
root
Zdravím,nevím,jestli reakce směřuje na můj dotaz,po netu se umím pohybovat na dosti profesionální úrovni,moderní technika je mým koníčkem.
Zde nešlo o hádanku kde jsem reagoval,ale někde výše,kde tuším ve zkratkách tuším odpověděl emil,podle prvních písmen názvu si člověk nemá co zadat.
Podobné dění je i u různých fotografií v jiných vláknech,nepopsané obrázky,ani druh,či jaká je to mutace,my jsme se také učili z obrázků v knihách,všude však byla popiska,někdy také chybná,ale to už je jiná kapitola.Dle mého názoru je to dosti důležité pro neznalé a novou populaci mladých chovatelů,mohli by se podle toho učit,takto vidí jen jakéhosi papouška na fotce.Sic něco řeším a sám se toho nezúčastňuji a kritizuji neznamená,že to myslím ve zlém,jen by to pomohlo těm neznalým.
alfonzo

XXX.XXX.0.243
JJ,rozumím,je to dobré zpestření diskuze,myslím tím hádanky,sebe néééé.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.118
JO?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.118
Poslední pokus JR. Jespák je v barvě velmi variabilní-tak se potvůrka těžko určuje.

Přidám obrázek, pták z cizozemska, ostrovní endemit a když mu přinesete fíky, bude rád

Spíš T.b., lat. I.g.

Ano, moje vlastní fotka.
Už je to tedy delší čas, ale tyhle ptáky mám obzvlášť rád, mají hodně "hlučný" let..
foto je z Talaraku - Filipíny. Jeden čas jsem o nich také uvažoval ale ta cena byla brutální a ani po těch letech se nezměnila...
Jedná se o špačka holohlavého (Sarcops calvus).
Tak máme pourčováno, vidím, že je tu opět jen pár nadšenců, takže je asi zbytečné udávat jen zkratky a kdo ví může psát rovnou celý název.
Vložím jednu fotku, malá nápověda - foceno v Jižní Americe. Není to v Evropě běžně známý pták, zřejmě zde není ani k vidění. Ale rozhodně zajímavý druh z řádu pěvců.

Tato Vovo
napsal(a):
Tento vrabec by mal byť malina
Strnad luční?
root
napsal(a):
Dospělé pižmovky ostruhaté znám, jsou to černí ptáci s bílým břichem. Poddruh gambensis má více bílé tváře a boky břicha než poddruh niger. Mohl jste napsat, že to jsou mláďata, tahle to asi málokdo pozná.
Je to tak, pižmovka ostruhatá. Myslím si, že i mladé jsou u tohoto druhu snadno určitelné, ale jak myslíte.

kubrt11
napsal(a):
Tak tady něco lehkého,to asi pozná každý!?
Vlhovec jihoamerický?
Prispievam druhom vtáctva, ktorý odchovávam. Na foto sú mladé vtáky - po preperení do dospelého peria.
Tí čo viete že ich chovám, dajte šancu na hádanie ostatným...
Ďakujem.
Tak jsem si vzpomněl, když jsem byl kluk,s tátou jsme chytali Kačaby na vějíčky. Někteří samci byli i zelení. Chovali jsme je dlouhá léta. Dnes by bylo povolení asi problém. Slyšet po lesích stále jsou,ale neznám nikoho kdo by je choval. Papoušek českých lesů.
pterodactyll
napsal(a):
Tak jsem si vzpomněl, když jsem byl kluk,s tátou jsme chytali Kačaby na vějíčky. Někteří samci byli i zelení. Chovali jsme je dlouhá léta. Dnes by bylo povolení asi problém. Slyšet po lesích stále jsou,ale neznám nikoho kdo by je choval. Papoušek českých lesů.
Chovať chovaju treba nan cites.pred pár rokov kamarát choval asi 4-druhi krivčího aj mutačné.
pterodactyll
napsal(a):
Loni jsem je viděl na Šumavě (u Boubína)
Tady u nás nic, jen často oproti jiným letům zase datel (i 3ks najednou)
lupus4
napsal(a):
Tady na Vysočině jsou slyšet pravidelně, vidět je to horší, většinou nemám dalekohled. Již tak dobře nevidím. Navíc lesy budou bez smrků a tak to s nima moc dobře nevypadá. Datla jsem již dlouho neviděl, tedy černého.Ještě strakapoud chodí i na krmítko.
vlaštovička

XXX.XXX.220.64
Nedá mi to a musím prozradit, o jaký druh se jedná, protože mi je divné, že tak nezaměnitelného ptáka nikdo nepozná.
Je to křivka obecná.
V roce 2017 byla nějaká velká křivčí invaze. Byly i v Praze.

Asi je lepší sem samozřejmě dávat obrázky, protože na skoro každou slovní otázku je se strýčkem gůglem lehké odpovědět, ale přece jen se zeptám, a třeba někdo odpoví i bez gůgla:
Jakými druhy chuti oproti člověku nedisponují tučňáci?
A proč?

Odhadl bych sladkou,nic z této skupiny v přírodě nepotkají?
lupus4
napsal(a):
Mně létaly na napajedlo,které mám v lese a dokonce přivedly i mladé.Bohužel co les padnul díky kůrovci už jsem je tu neviděl
napsal(a):
Asi je lepší sem samozřejmě dávat obrázky, protože na skoro každou slovní otázku je se strýčkem gůglem lehké odpovědět, ale přece jen se zeptám, a třeba někdo odpoví i bez gůgla:
Jakými druhy chuti oproti člověku nedisponují tučňáci?
A proč?
Měli by poznat slanou a kyselou. Hořká a sladká je jim utajena. Již jsem to někde četl. Chybí jim nějaké receptory,nebo tak nějak.
Jsem tak brouzdal po FB a u těhle fotek mě napadlo, že jednou, vzhledem k rozšířenému chovu jeho mutací, i u tohoto ptáka budeme třeba hádat co je to vlastně za druh.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.118
Přírodní a jaká krása!
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.118
Tato Vovo
napsal(a):
Ok, takže vlastné...
V roce 2020 poprve spatřen na Pálavě-zatím nezařazen.
Tak přátelé, opět po letech oživuji zajímavé vlákno,... z této fotky mám opravdu velkou radost, bližší info Ekvádor - oblast Rio Silanche :
https://mindocloudforest.org/rio-silanche-bird-sanctuary/
Tak kdo uhádne?

jarat
napsal(a):
Cikáda v zobáku mandelníka?
Já jenom, omlouvám se, neměl to být mandelík?
Dostal jsem tuto fotku bez určení ptáčka, existuje jako druh? Nebo je to jen přibarvená (kachna)?
Vaclav48

XXX.XXX.49.73

Vaclav48
napsal(a):
Kdo to uhádne?
Vypadá jako budníček.

lupus4
napsal(a):
pochvala kometo netřeba "hádat" stačí poznat ...
jj, budníček menší
Ano, vím, lehké. Ale i tak mám radost.