Korela-samice nepustí samce k vajicku

Korela chocholatá
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
4.5.2020 08:08
Jana84

XXX.XXX.53.181

Dobrý den, chtěla bych se zeptat jestli se někomu stalo že samička byla agresivní na smce a nechtěla ho pustit k vajíčku.

Je to asi cca 3 dny co ho vyloženě vyhání a jde po něm. Předtím ho nechala aby budku připravil a byli tam i spolu. Dnes v noci snesla 1vajicko ale jeho do budky nepustí. Ona sama si vyleze jde se jen rychle najíst a napít a zase zaleze. On chudák sedí před budkou a je na něm vidět že by se rád účastnil ale ona je jak furie. A přitom před tím byli jak lepidlem pořád na sobě prilepeni. Myslíte že ji to přejde a nechá ho také se zúčastnit? Nepočítám s tím že se povedou miminka jednak je to poprvé a tím jak je nechává a jde se najíst ale mám strach aby mu takto neublizovala pokaždé. Nebylo by lepší ho od ní dát pryč aby byl každý sám? Děkuji moc Jana

4.5.2020 10:55
zosrnia

XXX.XXX.39.150

Jana84 napsal(a):
Dobrý den, chtěla bych se zeptat jestli se někomu stalo že samička byla agresivní na smce a nechtěla ho pustit k vajíčku.

Je to asi cca 3 dny co ho vyloženě vyhání a jde po něm. Předtím ho nechala aby budku připravil a byli tam i spolu. Dnes v noci snesla 1vajicko ale jeho do budky nepustí. Ona sama si vyleze jde se jen rychle najíst a napít a zase zaleze. On chudák sedí před budkou a je na něm vidět že by se rád účastnil ale ona je jak furie. A přitom před tím byli jak lepidlem pořád na sobě prilepeni. Myslíte že ji to přejde a nechá ho také se zúčastnit? Nepočítám s tím že se povedou miminka jednak je to poprvé a tím jak je nechává a jde se najíst ale mám strach aby mu takto neublizovala pokaždé. Nebylo by lepší ho od ní dát pryč aby byl každý sám? Děkuji moc Jana

Dobrý deň,dajte im čas,klud a všetko by sa malo postupne vykryštalizovať,tie korely vedia prečo sa tak k sebe správajú,ja si myslím že ich správanie sa zmení.

4.5.2020 11:01
Jana84

XXX.XXX.53.181

Dobry den, mockrát Vám děkuji za reakci. Doufám že jen to jen přechodné protože bych nerada aby byli nešťastní a pokud bych je pak musela oddělit tak sameček by byl nešťastný hodně. Je vidět jak je na samice závislý.

alfonzo

4.5.2020 11:51
alfonzo

XXX.XXX.0.243

Dobrý den,domnívám se,že jste začátečník chovatel.Korely jsou většinou bezproblémové při odchovu.Této situace se nebojte,až samička vajíčka nanese,tak se budou se samečkem střídat v sezení,nemějte obavy až samičku uvidíte samotnou venku mimo budku delší čas,sameček bude zahřívat vajíčka.Také mohou být na vajíčkách v budce oba,je to příroda které neporučíme,zbytečně je nerušte kontrolou budky.

4.5.2020 12:50
Jana84

XXX.XXX.53.181

Dobrý den, moc děkuji. Opravdu jsem začátečník. Původně jsem miminka ani nechtěla a druhou korelu porizovala s tím že je to kámoška pro tu prvni a vyklubal se mi z ní Artuš. Je to cca 14dni co jsem je viděla se pařit a radila se s doktorem co a jak. Ten řekl že mám dát budku a nechat to na nich. Maximálně obden nakouknout abych zjistila jestli snáší nebo ne. Díky tomu jsem zjistila že nejspíš v noci snesla. Snažím se je jen nakrmit vyměnit vodu a maximálně pohladím ani je nemazlim jak jsme zvyklí. Jen mě zarazilo že ona ho od sebe vyhání a nenechá ho ani vlezt do budky když se jde najíst a napít. Ale pokud je to jen přechodné než snese všechna vajíčka a pak to bude ok tak to jsem ráda. 😁💖

Přidejte reakci

Přidat smajlík