Rosela penant

Prodám Roselu penant - Prodám Rosela penant 1,0 chovný zlatá-oliva, 1,0 cho...
Mám páru rozel penant viz foto mají 12 vajícek. Mám odebrat a podložit nebo to vychovaji dekuju za radu
veterán
XXX.XXX.184.99
u mutací nevím ale mě vyvedl přírodní pár bez problémů až na bidlo 10mladých.Pennanti často zasedají až je snužka kompletní takže se mladí vylíhnou během dvou dnů a je velká šance že je odchovají většinu.
Ochozubrna
napsal(a):
Mám páru rozel penant viz foto mají 12 vajícek. Mám odebrat a podložit nebo to vychovaji dekuju za radu
Tomu co napsal veterán nevěřte. Vejce snáší samice ob den, tudíž se nemůžou vylíhnout během dvou dnů jak píše. Doporučuji podsadit polovinu snůšky jinde pokud máte kam, poněvadž starší a větší sourozenci obvykle vylíhlé mládata ušlapou. A pochybuji, že jste vejce odebíral a dal jste je zpět až samice zasedla napevno, aby se líhli všichni najednou. Co napsal vet, je rarita a velké štěstí, které není u každého.
Dobrý den,jestli můžete podsadte u mě to dopadlo tak že se naštěstí u obou párů penantu začali lihnout zároveň v jednom hnízdě 4 a v druhém 3 prosadil jsem 2 mladé pod starsi párů a celkem mam 10 mladých 2 vejce se nevyklubali a 1 mladé odešlo ať se Vám to podaří Karel a nejedná se o přírodní ptáky
Karel1979
napsal(a):
Dobrý den,jestli můžete podsadte u mě to dopadlo tak že se naštěstí u obou párů penantu začali lihnout zároveň v jednom hnízdě 4 a v druhém 3 prosadil jsem 2 mladé pod starsi párů a celkem mam 10 mladých 2 vejce se nevyklubali a 1 mladé odešlo ať se Vám to podaří Karel a nejedná se o přírodní ptáky
gratuluji !
myslím, že není dobré oddělávat vajíčka a pak je vracet, aby se líhly naráz. V přírodě je to tak právě zařízené, že dospěláci krmí menší mláďata kaší z volete a ty starší, zase natrávenými semeny. Takže je větší naděje že odchovají většinu mladých, když to necháte na nich a nebudete do toho zasahovat. Před lety jsem měl penanty a odchovali v pohodě i 9 mladých. Po vylétnutí byli někteří o facku menší, ale za pár týdnů nikdo nepoznal, které mládě vyletělo jako první a které jako poslední. Za předpokladu, že jim dáte dostatek zeleného a např vaječné míchanice, je po starosti.