penant straky a pomeranč

Prodám Roselu penant - Nabízím penanty straky I pomeranče kroužek 24 ihned...
Dobrý den,
mám na Vás dotaz ohledně velikosti snůšek,kolik jste měli nejvíc oplozených vajec ,kolik mladých bylo vyvedeno na bidlo,o jak staré ptáky se jednalo? Kolik vám vyvedli při prvním hnizdění?
Mám pouze dva páry penantů a řeším dilema mladá roční samice 8 vajec a vše plné,stará samice asi 6 let 5 vajec a vše plné.Je mi jasné že mladá vše nevytáhne na bidlo když budou tři tak budu rád.Jestli mohu podsadit pod pestré,vyvedou i penanty když budou mít své mladé?
Díky všem za reakce ať se daří všem Karel
Dobrý den, nejvíc jsem měl u Rosel 12 vajec a z toho 7 vyvedených. Viděl jsem u kamaráda 9 mladých u Penantů, byli to však ptáci přírodního typu.Rosely vyvedou Penanty normálně, ale nejlepší by bylo nechat jenom jedny, jak tam necháte i ty jejich, může být problém. Každý pár je originál a to co zvládne jednnu sezonu nemusí zvládnou v druhé a může vám připravit různá překvapení. Nakonec stejně bude na vás jak se rozhodnete a jestli něco risknete.
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.87.118
Jen poznámka k velmi úspěšným odchovům-u pána ve Slavkově u Brna odchov 10 mladých gold mantelů až na bidlo. Pro nevěřící podotýkám z jednoho hnízda!!Omlouvám se,že se nejedná zrovna o penanty.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Jen poznámka k velmi úspěšným odchovům-u pána ve Slavkově u Brna odchov 10 mladých gold mantelů až na bidlo. Pro nevěřící podotýkám z jednoho hnízda!!Omlouvám se,že se nejedná zrovna o penanty.
Díky za reakci to nevadi ze se nejednaopenanty šlo mi celkové o rozely díky všem za reakce a doufám že se to trošku tady rozjede a nebude to tady na diskuzi pouze o "andulkach ať se daří všem Karel
michalaeva11
napsal(a):
No když jsme u těch odchovu,tak jak.se vám celkově letos daří penanti i pestré,??.
U mě začátek nic moc, samice zničili některé vajíčka buď úmyslně,nebo stále hrabaly, a tím je rozbily.
Některé v tom pokračují,některé přestaly, něco bylo čisté,tak snad druhé hnízdění bude úspěšnější.
Já mám pár pestrých Gold mantlů 8 vajíček z toho 7 oplozených tak doufám že to vše vyvede na bidlo. Chovu zdar
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.87.118
michalaeva11
napsal(a):
No když jsme u těch odchovu,tak jak.se vám celkově letos daří penanti i pestré,??.
U mě začátek nic moc, samice zničili některé vajíčka buď úmyslně,nebo stále hrabaly, a tím je rozbily.
Některé v tom pokračují,některé přestaly, něco bylo čisté,tak snad druhé hnízdění bude úspěšnější.
On asi málokdo přizná nezdary,u mne zatím sezóna nic moc zejména u nově sestavených párů.Dokonce se divně chovají i některé chovné páry,řekl bych,že jedna z příčin jsou velké rozmary počasí.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
On asi málokdo přizná nezdary,u mne zatím sezóna nic moc zejména u nově sestavených párů.Dokonce se divně chovají i některé chovné páry,řekl bych,že jedna z příčin jsou velké rozmary počasí.
No mám to přesně,jak píšete i nově sestavené mladé páry blbnou i starší chovne, asi to počasí, ale každý rok je něco.
Ještě je čas,třeba se to zlepší.