Dotaz – společně amazonek a amazoňan

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
6.7.2020 19:29
dobrman23

XXX.XXX.221.9

Může být v jedné kleci s amazonkem stáří 1 rok amazoňan běločelý starý tři měsíce?

8.7.2020 08:07
kareta

XXX.XXX.84.6

dobrman23 napsal(a):
Může být v jedné kleci s amazonkem stáří 1 rok amazoňan běločelý starý tři měsíce?

dobrman23. Vy jste hodně roků kynolog, že jo ? Odpovím na Váš dotaz. Může být v jednom kotci s německým ovčákem stáří 1 rok kokršpaněl starý tři měsíce ? Jakou odpověd tady na Váš dotaz od někoho čekáte ?

8.7.2020 14:36
dobrman23

XXX.XXX.221.9

Jelikož vy nejste zrejmě kynolog, odpovím vám,// proč by nemohli byt kokr a ovčoun spolu muže byt rotwik čivava a další ja třeba davam do kotce dobrman,peruansky nahac, pinc, yorkšír a vše v pohodě to k vaší otazce
tento dotaz jsem polozil chovatelum na facebook a bylo mi řečeno když se snese Ara a Žako Tak proč né AMAZONEK a MAZONAN ale jsem takovy nevěřící a proto jsem tuto otazku položil i na Faunu děkuji
J

8.7.2020 17:40
Sis

XXX.XXX.24.17

To Vám nikdo neřekne, může se stát, že se budou nesnášet... Jinak k tomu že spolu může být ara a žako, je to nesmysl, každý má jiné nároky na krmení

8.7.2020 19:13
dobrman23

XXX.XXX.221.9

Děkuji jdu objednat druhou klec

9.7.2022 13:11
dobrman23

XXX.XXX.236.250

Sice mi bylo napsano ze nemuze byt Amazonan a Amazonek pospolu,,dnes muzu odpovedet ze je to blbost jelikoz jsou spolu druhy rok a pohoda

9.7.2022 14:37
vegh

XXX.XXX.241.224

dobrman23 napsal(a):
Sice mi bylo napsano ze nemuze byt Amazonan a Amazonek pospolu,,dnes muzu odpovedet ze je to blbost jelikoz jsou spolu druhy rok a pohoda

Prirode su spolu celí život,a je to dobre.

9.7.2022 16:31
exotchov

XXX.XXX.168.151

vegh napsal(a):
Prirode su spolu celí život,a je to dobre.

Jenze priroda neni klec ci voliera,to jenom na okraj.

9.7.2022 21:35
dobrman23

XXX.XXX.236.250

Příroda nepříroda jsou spolu druhy rok kazdy den a jsou v poho

9.7.2022 21:58
Jiří5

XXX.XXX.231.84

Prezentujete to jako úžasné vítězství ducha nad hmotou.
Já bych tedy prohodil pořadí veličin. Po takové úpravě bych byl spokojen.

9.7.2022 22:07
dobrman23

XXX.XXX.236.250

Ne prezentuji a nehraji si ze slovíčky to byla jen odpověd panovi co mi nepřimo napsal že jsem ....sbohem pane

10.7.2022 07:18
Jiří5

XXX.XXX.231.84

Aha, už začínám chápat.

2.1.2023 19:54
dobrman23

XXX.XXX.242.58

Dotaz,,mám XTÉ brusné bidlo,ale Amazonan i Amazonek ostrý drápky ,může te mi poradit nějaké bidlo děkuji Amazonkovy drápky ostříhám ,ale Amazonan nenechá na sebe šáhnout a to samé ostrý zobák, děkuji za radu

2.1.2023 21:43
z jarda

XXX.XXX.139.214

Zdravím, no i já jsem vyzkoušel tyto nové trendy, ale bohužel vůbec neplní svůj účel a je to jen ztráta peněz!
Takže nezbývá nic jiného než dávat vhodné a silné bidla z přírody a stříhání drápků nůžkami nebo kleštičkami a na zobáky okusy z větví. A poslední možnost úpravy přerostlého zobáku je také kleštičkami a pilníčkem, ale chce to někoho s praxí a druhého pomocníka.
A teda, když je divoký, tak ho zabalit například do osušky a použít rukavice a jeden drží(s citem) a druhý stříhá a brousí!
S pozdravem Zappe

2.1.2023 22:03
Horák lutino

XXX.XXX.167.135

Mám hodně papoušků a nedovedu si představit, že bych každému musel upravovat přerostlý zobák a kleštičkami stříhal drápky.

2.1.2023 22:39
dobrman23

XXX.XXX.242.58

Děkuji

3.1.2023 10:16
Horák lutino

XXX.XXX.167.135

Nejvíce se mi osvědčila bidla s Bezu černého, jenom je potřeba dost často je obměňovat, papouškům hodně chutnají a drápky i zobák si obrousí jen ne čerstvých větvích s drsnou kůrou, když ji po čase sloupou už to nemá žádný efekt.

3.1.2023 12:08
dobrman23

XXX.XXX.242.58

Děkuji za každou radu

25.2.2023 21:56
dobrman23

XXX.XXX.242.58

Dobrý den ,,mám třiletého Amazonka a poslední týden mu ubývá peří na prsou a nevim jakáje přičina děkuji a prosím o každou informaci a radu
po vypuštěni z klece si hrajou s Amazonanem,ˇ/ale to asi nebude pričina trvá jim to již dva roky ještě jednou diky

26.2.2023 05:51
z jarda

XXX.XXX.23.89

Zdravím, no příčin může být více - nějaká změna v jeho blízkosti, čím krmíte(nutné bílkoviny - vajíčko, vařené rybí maso i kuřecí kosti s chrupavkou), každý den různé ovoce a zeleninu, pampelišku a teď se prodává nať mrkve, petržele, celeru, čínské zelí, minerální písek s mušlemi, sépie, větve na okus - jablko, třešeň, vrba, černý bez, kvalitní směs zrnin!
Předpokládám, že je máte v bytě a to je nutné také rosení rozprašovačem aspoň 1x týdně a v horkých dnech i obden! A v horším případě se může jednat o škubání 😭
Tak asi jen tolik a když tak dejte foto a víc informací.
S pozdravem Zappe

26.2.2023 09:47
dobrman23

XXX.XXX.242.58

Mockrát děkuji, jsme v paneláku maji dvě klece 1.50 x1 m vedle sebe,,každy den ovoce mango ,ananas ( ten občas )¨jablko, hroznove vino,batát, kivi mrkev, maso ted neměli moc větví....,,,dam mineralni pisek ,okamzitě vysypou,sepii rozlamou nechtějí krmim granule pssitacus a zrní Prestige loro partiquo pro Amazonany venku jsou 3 - 5 hod (myslím s klece jsem vděčný za kazdou radu i ke krmení a Amazonan ma ostré drapky koupil jsem mu asi za tisic bidlo ale nic se nezmenil,,,někdo poradil větve z černého bezu,tak zkouším....Ještě jednou diky,,, jo dostavají 3 odmerky na kafe zrní a 3 odměrky granuli,,,,zelený neměli ale budu rad za každou připominku (věnuji se tomu teprve 3 roky takže nic nevím,,,,a Amazonan se nikdy nenechal pohladit sedi na ramenou prste veme si s pusy ale šáhnout mi dovolil na hlavu za dva roky asi dvakrát.Jsem se rozepsal

8.3.2023 14:17
dobrman23

XXX.XXX.242.58

Dotaz odčervujete a čím děkuji Amazonek Amazonan

14.3.2023 14:11
z jarda

XXX.XXX.160.187

Zdravím, tak nikdo nic, tak vám odepíšu já -
no, ale opravdu máte hodně moc otázek a nebylo by lepší a jednodušší se spojit s nějakým dobrým a ochotným chovatelem a popovídat si?
No k věci -
- vy odčervovat nemusíte nebo je máte v bytě, takže nepřijdou do styku s venkovním ptactvem, ale můžete jim 3x do měsíce uvařit čaj z heřmánku a dát pít a také není na škodu nabídnout plátek česneku nebo jej dát do 1l flašky s vodou a podávat max 3dny.
- to, že vysypou písek a rozkoušou sepii je v pohodě, ale vy musíte vymyslet způsob, aby tu misku s pískem nemohly vyhodit, převrátit! Jsou takové a jsou super. A sépii prostě vyměníte za novou.
- o zeleném a okusu jsem se už zmínil a tudíž jej můžou mít celoročně.
- a odměrku na kávu, nevím, já dávám 2polévkové lžíce směsi zrnin a ovoce a zeleninu na 1kus o velikosti senegálce i konžského a amazónky víc ovocnozeleninové směsi. No a pak musíte vypozorovat množství zbytků a podle toho přidat nebo ubrat.
- a nevím jestli vaši miláčkové byly ručně dokrmený a krotký, ale jak popisujete, tak asi ne a hlavně ten amazoňan nebo jinak by neměl být problém z hlazením! Jó a někde jsem četl, že se ochočený papoušek nehladí po zádech (úplný nezmysel a hovadina, ale vše záleží na majiteli) a to samé u minerálního gritu (prý jen několik zrníček a další blábol a hovadina nebo si sám vezme kolik chce) nebo česneku ( prý je škodivý až smrtící a opět blbost a hovadina nebo za ty léta vím, že si vezme jen kolik chce a jsem rád, když je to tak půlka stroužku a je snad každému jasné, že mu nedám 1kg najednou!
No myslím, že by to mělo být vše. S pozdravem Zappe

14.3.2023 15:08
dobrman23

XXX.XXX.242.58

z jarda napsal(a):
Zdravím, tak nikdo nic, tak vám odepíšu já -
no, ale opravdu máte hodně moc otázek a nebylo by lepší a jednodušší se spojit s nějakým dobrým a ochotným chovatelem a popovídat si?
No k věci -
- vy odčervovat nemusíte nebo je máte v bytě, takže nepřijdou do styku s venkovním ptactvem, ale můžete jim 3x do měsíce uvařit čaj z heřmánku a dát pít a také není na škodu nabídnout plátek česneku nebo jej dát do 1l flašky s vodou a podávat max 3dny.
- to, že vysypou písek a rozkoušou sepii je v pohodě, ale vy musíte vymyslet způsob, aby tu misku s pískem nemohly vyhodit, převrátit! Jsou takové a jsou super. A sépii prostě vyměníte za novou.
- o zeleném a okusu jsem se už zmínil a tudíž jej můžou mít celoročně.
- a odměrku na kávu, nevím, já dávám 2polévkové lžíce směsi zrnin a ovoce a zeleninu na 1kus o velikosti senegálce i konžského a amazónky víc ovocnozeleninové směsi. No a pak musíte vypozorovat množství zbytků a podle toho přidat nebo ubrat.
- a nevím jestli vaši miláčkové byly ručně dokrmený a krotký, ale jak popisujete, tak asi ne a hlavně ten amazoňan nebo jinak by neměl být problém z hlazením! Jó a někde jsem četl, že se ochočený papoušek nehladí po zádech (úplný nezmysel a hovadina, ale vše záleží na majiteli) a to samé u minerálního gritu (prý jen několik zrníček a další blábol a hovadina nebo si sám vezme kolik chce) nebo česneku ( prý je škodivý až smrtící a opět blbost a hovadina nebo za ty léta vím, že si vezme jen kolik chce a jsem rád, když je to tak půlka stroužku a je snad každému jasné, že mu nedám 1kg najednou!
No myslím, že by to mělo být vše. S pozdravem Zappe

Děkuji jste super

Přidejte reakci

Přidat smajlík