dobrman23
napsal(a):
Může být v jedné kleci s amazonkem stáří 1 rok amazoňan běločelý starý tři měsíce?
dobrman23. Vy jste hodně roků kynolog, že jo ? Odpovím na Váš dotaz. Může být v jednom kotci s německým ovčákem stáří 1 rok kokršpaněl starý tři měsíce ? Jakou odpověd tady na Váš dotaz od někoho čekáte ?
Jelikož vy nejste zrejmě kynolog, odpovím vám,// proč by nemohli byt kokr a ovčoun spolu muže byt rotwik čivava a další ja třeba davam do kotce dobrman,peruansky nahac, pinc, yorkšír a vše v pohodě to k vaší otazce
tento dotaz jsem polozil chovatelum na facebook a bylo mi řečeno když se snese Ara a Žako Tak proč né AMAZONEK a MAZONAN ale jsem takovy nevěřící a proto jsem tuto otazku položil i na Faunu děkuji
J
Zdravím, no i já jsem vyzkoušel tyto nové trendy, ale bohužel vůbec neplní svůj účel a je to jen ztráta peněz!
Takže nezbývá nic jiného než dávat vhodné a silné bidla z přírody a stříhání drápků nůžkami nebo kleštičkami a na zobáky okusy z větví. A poslední možnost úpravy přerostlého zobáku je také kleštičkami a pilníčkem, ale chce to někoho s praxí a druhého pomocníka.
A teda, když je divoký, tak ho zabalit například do osušky a použít rukavice a jeden drží(s citem) a druhý stříhá a brousí!
S pozdravem Zappe
Zdravím, no příčin může být více - nějaká změna v jeho blízkosti, čím krmíte(nutné bílkoviny - vajíčko, vařené rybí maso i kuřecí kosti s chrupavkou), každý den různé ovoce a zeleninu, pampelišku a teď se prodává nať mrkve, petržele, celeru, čínské zelí, minerální písek s mušlemi, sépie, větve na okus - jablko, třešeň, vrba, černý bez, kvalitní směs zrnin!
Předpokládám, že je máte v bytě a to je nutné také rosení rozprašovačem aspoň 1x týdně a v horkých dnech i obden! A v horším případě se může jednat o škubání 😭
Tak asi jen tolik a když tak dejte foto a víc informací.
S pozdravem Zappe
Mockrát děkuji, jsme v paneláku maji dvě klece 1.50 x1 m vedle sebe,,každy den ovoce mango ,ananas ( ten občas )¨jablko, hroznove vino,batát, kivi mrkev, maso ted neměli moc větví....,,,dam mineralni pisek ,okamzitě vysypou,sepii rozlamou nechtějí krmim granule pssitacus a zrní Prestige loro partiquo pro Amazonany venku jsou 3 - 5 hod (myslím s klece jsem vděčný za kazdou radu i ke krmení a Amazonan ma ostré drapky koupil jsem mu asi za tisic bidlo ale nic se nezmenil,,,někdo poradil větve z černého bezu,tak zkouším....Ještě jednou diky,,, jo dostavají 3 odmerky na kafe zrní a 3 odměrky granuli,,,,zelený neměli ale budu rad za každou připominku (věnuji se tomu teprve 3 roky takže nic nevím,,,,a Amazonan se nikdy nenechal pohladit sedi na ramenou prste veme si s pusy ale šáhnout mi dovolil na hlavu za dva roky asi dvakrát.Jsem se rozepsal
Zdravím, tak nikdo nic, tak vám odepíšu já -
no, ale opravdu máte hodně moc otázek a nebylo by lepší a jednodušší se spojit s nějakým dobrým a ochotným chovatelem a popovídat si?
No k věci -
- vy odčervovat nemusíte nebo je máte v bytě, takže nepřijdou do styku s venkovním ptactvem, ale můžete jim 3x do měsíce uvařit čaj z heřmánku a dát pít a také není na škodu nabídnout plátek česneku nebo jej dát do 1l flašky s vodou a podávat max 3dny.
- to, že vysypou písek a rozkoušou sepii je v pohodě, ale vy musíte vymyslet způsob, aby tu misku s pískem nemohly vyhodit, převrátit! Jsou takové a jsou super. A sépii prostě vyměníte za novou.
- o zeleném a okusu jsem se už zmínil a tudíž jej můžou mít celoročně.
- a odměrku na kávu, nevím, já dávám 2polévkové lžíce směsi zrnin a ovoce a zeleninu na 1kus o velikosti senegálce i konžského a amazónky víc ovocnozeleninové směsi. No a pak musíte vypozorovat množství zbytků a podle toho přidat nebo ubrat.
- a nevím jestli vaši miláčkové byly ručně dokrmený a krotký, ale jak popisujete, tak asi ne a hlavně ten amazoňan nebo jinak by neměl být problém z hlazením! Jó a někde jsem četl, že se ochočený papoušek nehladí po zádech (úplný nezmysel a hovadina, ale vše záleží na majiteli) a to samé u minerálního gritu (prý jen několik zrníček a další blábol a hovadina nebo si sám vezme kolik chce) nebo česneku ( prý je škodivý až smrtící a opět blbost a hovadina nebo za ty léta vím, že si vezme jen kolik chce a jsem rád, když je to tak půlka stroužku a je snad každému jasné, že mu nedám 1kg najednou!
No myslím, že by to mělo být vše. S pozdravem Zappe
z jarda
napsal(a):
Zdravím, tak nikdo nic, tak vám odepíšu já -
no, ale opravdu máte hodně moc otázek a nebylo by lepší a jednodušší se spojit s nějakým dobrým a ochotným chovatelem a popovídat si?
No k věci -
- vy odčervovat nemusíte nebo je máte v bytě, takže nepřijdou do styku s venkovním ptactvem, ale můžete jim 3x do měsíce uvařit čaj z heřmánku a dát pít a také není na škodu nabídnout plátek česneku nebo jej dát do 1l flašky s vodou a podávat max 3dny.
- to, že vysypou písek a rozkoušou sepii je v pohodě, ale vy musíte vymyslet způsob, aby tu misku s pískem nemohly vyhodit, převrátit! Jsou takové a jsou super. A sépii prostě vyměníte za novou.
- o zeleném a okusu jsem se už zmínil a tudíž jej můžou mít celoročně.
- a odměrku na kávu, nevím, já dávám 2polévkové lžíce směsi zrnin a ovoce a zeleninu na 1kus o velikosti senegálce i konžského a amazónky víc ovocnozeleninové směsi. No a pak musíte vypozorovat množství zbytků a podle toho přidat nebo ubrat.
- a nevím jestli vaši miláčkové byly ručně dokrmený a krotký, ale jak popisujete, tak asi ne a hlavně ten amazoňan nebo jinak by neměl být problém z hlazením! Jó a někde jsem četl, že se ochočený papoušek nehladí po zádech (úplný nezmysel a hovadina, ale vše záleží na majiteli) a to samé u minerálního gritu (prý jen několik zrníček a další blábol a hovadina nebo si sám vezme kolik chce) nebo česneku ( prý je škodivý až smrtící a opět blbost a hovadina nebo za ty léta vím, že si vezme jen kolik chce a jsem rád, když je to tak půlka stroužku a je snad každému jasné, že mu nedám 1kg najednou!
No myslím, že by to mělo být vše. S pozdravem Zappe
Děkuji jste super