Vystresovaný, hubený korelák - jak na zlepšení?

Korela chocholatá
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Mikulenka11

17.7.2020 18:32
Mikulenka11

XXX.XXX.233.61

Dobrý den.
Obracím se na Vás s dotazem.
Dovezla jsem si domů vystresovaného koreláka ze zverimexu,
je tu s námi pár dní. Nastudovala jsem na internetu snad všechno co šlo, ale přesto bych ráda osobní zkušenosti.
Je strašně moc hubený.. 😔
Rada bych mu dopřála nějaký "výživový program" ..
Kazdy den vyměňuji ovoce, zkouším co mu bude chutnat. Zatím ji pouze směs na kterou je zvyklý..
Mám vitamíny a podávám i zelenou stravu,k dispozici sepiovka.
Co ještě pomůže aby nabral?. Trus v pořádku. Moč taky nemá jinou barvu.
Za každou radu velice děkuji.. 🙏🙏🙏

17.7.2020 20:19
Valentko

XXX.XXX.49.101

Čo cakáte že vam poradíme? Dajte jej poriadne nažrať ( proso, slnečnica atď.) a davajte jej vitamíny ovocie prípadne nejakú zeleninu alebo aj zelene krmivo. Samozrejmosť aby mala sepiovku. Ale ako vidím všetky tieto kritériá ste splnili a myslim si že pri vašom prístupe by sa to malo dať časom ok.👍

Uživatel s deaktivovaným účtem

17.7.2020 21:09
Uživatel s deaktivovaným účtem

Mikulenka11 napsal(a):
Dobrý den.
je tu s námi pár dní. Nastudovala jsem na internetu snad všechno co šlo, ale přesto bych ráda osobní zkušenosti.
Kazdy den vyměňuji ovoce, zkouším co mu bude chutnat. Zatím ji pouze směs na kterou je zvyklý..

Pořádnou výživu a klec takovou, aby více létal - aby nasvalil.

17.7.2020 21:32
JoPe

XXX.XXX.82.6

Mikulenka11 napsal(a):
Dobrý den.

Dobrý den, ani jedna z těch rad nemusí být dobrá. Nevíte jak dlouho ten pták žil na krámě a je dobře, že mu zatím dáváte to na co je zvyklý, protože když se strava změní kompletně hned, tak by to mohlo způsobit zažívací potíže a v horším případě i úhyn. Přidávejte nové složky potravy pomalu a s rozumem,nic se nemá přehánět. Zhoršená kondice bude mít jiný důvod a ne nedostatek potravy ani malý prolet. Nechte udělat u veterináře jednoduché vyšetření na střevní parazity a kokcidiozu a mějte ho na místě, kde bude mít relativně klid, aby si pěkně zvykl na nové prostředí. Na lidi je zvyklý dostatečně. Jestli bude vše v pořádku, tak za 2-3 týdny se dočkáte zlepšení.

Přidejte reakci

Přidat smajlík