Kakariky modrý

Prodám Kakariki modrého - Prodám kakariky modrý 2 samec 1 samičku kremino s...
bohužel to lépe vyfotit nešlo pořád se hýbala
snad z toho něco rozpoznáte
bohužel nevím jestli když jsem si ji pořídila tak jestli už nebya nemocná a protože mi je jenom 14 let tak nevím co s tím dělat .
já sama když jsem mněla vši jako malá tak to bylo strašně nepříjemné ale neublížilo mi to ale vápenka u papouška je něco mnohem horší ho a tak se bojím abych ji nemusela utratit
dhorova2006
napsal(a):
bohužel nevím jestli když jsem si ji pořídila tak jestli už nebya nemocná a protože mi je jenom 14 let tak nevím co s tím dělat .
já sama když jsem mněla vši jako malá tak to bylo strašně nepříjemné ale neublížilo mi to ale vápenka u papouška je něco mnohem horší ho a tak se bojím abych ji nemusela utratit
Jak říkam, dojdeš na veterinu, do stříkačky ti dají Ivomec a stříkneš jí to pod křídlo na žílku.To je vše. Nic strašnýho to není, natož aby se musela utratit. Hlavně mu to ničím nepatlej. Udělej to všem papouškům, vydezinfikuj klece.
dhorova2006
napsal(a):
bohužel všichni ptáčci co mám jsou ze zverimexu v té době co jsem si je pořizovala mně nenapadlo že zverimex není úplně dobré místo kde si je pořídit ted už stím ale bohužel nic neudělám byla by nějaká možnost jak to vyléčit.
Presne túto chybu som spravil aj ja. Už vo zverimexe nekúpim ani pierko. Ja mám 12.
Uživatel s deaktivovaným účtem
Vem kakarikiho k veterináři, zobák mu zakrátí. Potřebuje ostříhat i drápy. A ukáže ti aspoň , jak aplikovat Ivomec ood křídlo a ostatním to pak můžeš dát už sama doma.
Klec komplet vydezinfikovat, vyhodit všechny hračky, větve, atd. Dej jim tam silnější přírodní větve. O to si zobák i drápy obrousí nejlépe. 😉 Jinak u nás sépiovou skoro nikdo z papoušků nebere. Za to mají rádi bloky s mušlemi od Avicentry. Stojí kolem 30,-. O to si zobák taky obrousí.
Jinak bych oddělila do jiné klece tu korelu. Kakarici jsou agresoři, nemuselo by to do budoucna dopadnout pro korelu dobře.
dhorova2006
napsal(a):
Doopravdy musím vyhodit všechny hračky mám takovou spirálu a byla docela dráha je vydezinfikovana a je venku na větru
Chce to vyhodit vše. Ti paraziti vlezou všude - u těchto provazových hraček vlezou dovnitř, nemáte šanci to vydezinfikovat na 100%.
Fernando
napsal(a):
Vyvařit ve vodě by to nestačilo? Tu drahou spirálu
Nemyslím si. Kus je přímo plast, ten se dle mého i tou teplotou zničí, když budete vyvařovat na vysokou teplotu, aby to k něčemu bylo.
eli22
napsal(a):
Vzala bych to savem, ponořila bych to do silnějšího roztoku sava.
A jak zajistíte, že to vleze všude? A když už to tak bude, jak to vyplachnete? Aby se pak ptáci neotrávili?
Navíc lepší je Biokill na prostředí než Savo, když jde o parazity.
Všem moc děkuji za rady Kiki té žluté se to hodně zlepšilo tu spirálu kterou mám tak je to drát potažený provazem spirála je mimo Klec už přibližně 14 dnů myslíte že ti brouci už chcipli polévala jsem to vařící vodou a myla čistícím prostředkem pro čištění kleci a hraček pro ptactvo. Veterinář mi doporučil abych ptákům dávala žrádlo bez slunečnice, bohužel ve zverimexu je skoro nemaj a když už Maj tak stojí strašně moc př 750 g stojí 250 Kč. Nevíte někdo kde koupit netučné žrádlo pro papoušky? BYLA bych moc ráda. Děkuji a přeji hezký zbytek života
Ve Zverimexu nekupovat nic. Všude na netu je plno zrní bez slunečnice, třeba taky:
https://krmivo-pro-ptaky.heureka.cz/deli-nature-68-pro-stredni-papousky-bez-slunecnice-3-kg/#ng:6f6c64686173682deec908dbf432c72322b79d42c43173b7
dhorova2006
napsal(a):
Všem moc děkuji za rady Kiki té žluté se to hodně zlepšilo tu spirálu kterou mám tak je to drát potažený provazem spirála je mimo Klec už přibližně 14 dnů myslíte že ti brouci už chcipli polévala jsem to vařící vodou a myla čistícím prostředkem pro čištění kleci a hraček pro ptactvo. Veterinář mi doporučil abych ptákům dávala žrádlo bez slunečnice, bohužel ve zverimexu je skoro nemaj a když už Maj tak stojí strašně moc př 750 g stojí 250 Kč. Nevíte někdo kde koupit netučné žrádlo pro papoušky? BYLA bych moc ráda. Děkuji a přeji hezký zbytek života
To už by snad mohlo být ok.
Zrní mrkněte na internet nebo se optejte chovatelů vv okolí, jestli nemáte zdroj někde v okolí. Ve zverimexu nic nekupuji, je to tam často velmi předražené. Navíc už těch papoušků máme tolik, že si necháváme přímo zavážet od pána, který je sám míchá.
Jinak ano, slunečnice je zbytečně kalorická, dochází pak k zatučnění jater, atd.
napsal(a):
To už by snad mohlo být ok.
Zrní mrkněte na internet nebo se optejte chovatelů vv okolí, jestli nemáte zdroj někde v okolí. Ve zverimexu nic nekupuji, je to tam často velmi předražené. Navíc už těch papoušků máme tolik, že si necháváme přímo zavážet od pána, který je sám míchá.
Jinak ano, slunečnice je zbytečně kalorická, dochází pak k zatučnění jater, atd.
Dobrý,den,můžete dát kontakt na pána,který míchá a rozváží krmivo?Děkuji.K.
kkki
napsal(a):
Dobrý,den,můžete dát kontakt na pána,který míchá a rozváží krmivo?Děkuji.K.
Určitě. :) Manželé Krylovi sami chovají papoušky a tak dbají na kvalitu a bezprašnost zrní. A je s nimi super domluva. Jejich web: https://kryel.cz/ .