Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

AgiP

10.9.2020 18:32
AgiP

XXX.XXX.204.38

Dobrý den, píšu zde kvůli dotazu ohledně toho,jak korely zvládání změny prostředí. Chci si pořídit korelu nejlépe týden před začátkem školy, abych s ni mohla byt doma a ona si zvykla na mou přítomnost a na me. Ovšem cca týden po začátku školy si budu přestavovat pokoj (nový nábytek apod.). Bude to pro ni náhlá změna prostředí velký problém? Jak bych ji to mohla ulehčit?
Také mam v plánu jezdit každý druhy víkend domu (do rodného města za rodiči) a nechci ji nechávat samotnou v byte. Viděla jsem přepravky pro ptáky, je to vhodne a případně, bude to ptáčka hodně stresovat? Děkuji za jakoukoliv pomoc

10.9.2020 19:23
eli22

XXX.XXX.58.42

AgiP napsal(a):
Dobrý den, píšu zde kvůli dotazu ohledně toho,jak korely zvládání změny prostředí. Chci si pořídit korelu nejlépe týden před začátkem školy, abych s ni mohla byt doma a ona si zvykla na mou přítomnost a na me. Ovšem cca týden po začátku školy si budu přestavovat pokoj (nový nábytek apod.). Bude to pro ni náhlá změna prostředí velký problém? Jak bych ji to mohla ulehčit?
Také mam v plánu jezdit každý druhy víkend domu (do rodného města za rodiči) a nechci ji nechávat samotnou v byte. Viděla jsem přepravky pro ptáky, je to vhodne a případně, bude to ptáčka hodně stresovat? Děkuji za jakoukoliv pomoc

Je to špatný nápad. Pokud si pořídím papouška, tak od prvního dne to musí být tak, jak to bude stále. Největší chyba (platí i u psů a pod,) je, když si třeba vezmu týden dovolenou, jsem s ním stále, pak přejdu na jiný režim. Co si to zvíře asi pomyslí? No že jsem ho opustila a neví proč, trápí se a každý jedinec to pak řeší po svém. Přepravka do budoucna není špatný nápad, ale je třeba papouška postupně zvykat a není to otázka dnů ani týdnů.

10.9.2020 19:37
ek

XXX.XXX.10.17

Mám ručně dokrmenou korelku, kterou jsem si dokrmila sama. Cestuje se mnou od jejích dvou týdnu a vůbec jí to neďelá problém.
Ale ve vašem případě bych ji měla v místnosti která zůstává stejná. Po předělání pokoje, ale jen když vám bude věřit bych začala s ní chodit do pokoje na ruce a poté můžete v kleci.
Na cestování používám menší klec než má doma ale zakrývám jí tak aby neviďela z okýnka, protože se plaší tím jak se to všude rycle mihá. Světlo jí ale do klece jde.
Doufám že jsem v trošku pomohla, ale musíme brát v potaz originalitu jedince.
Ať se daří

Přidejte reakci

Přidat smajlík