Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
23.9.2020 22:06
Nikolka13

XXX.XXX.19.34

Zajímal by mně názor na korelu a na andulku.

Tchýně by ráda mluvícího papouška. A andulka ji příjde, že nemluví příliš zřetelně nahlas. Mluví více zřetelně nahlas korela? Nebo spíš je to vyjímka, že mluví? Dívala se na yotobee a připadá ji lepší než andulka. Je více mazlivá než andulky? Nebo se těžce ochočuje?Má i víc nějak přenosné choroby na člověka?

Co byste ji zvolili jako dárek?
Děkuji za pomoc.

25.9.2020 09:16
dejviss

XXX.XXX.78.134

Dobrý den,

pokud očekáváte od papouška mluvení, raději se na to vykašlete.Andulka a korela nejsou typicky mluvící druhy papoušků, to co najdete na youtube jsou světlé výjimky a nelze je považovat za všeobecné pravidlo, že andulky a korely mluví. Korela je schopná se naučit melodie, které vypískává, případně se může naučit pár slůvek, které ale ve štěbetání rozpozná pouze majitel papouška.když je řeč o mluvení, jedná se v podstatě o imitaci, čím lepší je papoušek imitátor, tím lépe se zdá, že mluví.

Všeobecně platný fakt je ten, že papouška si nepořizujem proto, aby nám doma mluvil a když už to někdo chce pokoušet, sahá se po úplně jiných papoušcích jako jsou amazoňané a žakové, to je ale úplně jiná liga..i cenová, pokud však s chovem papoušků nemáte předešlé zkušenosti, což předpokládám, že nemáte, těmto druhům se obloukem vyhněte.

Kupte tchýni korelku nebo andulku, ale neočekávejte mluvení.

S pozdravem,DV.

Uživatel s deaktivovaným účtem

25.9.2020 10:09

Nikolka13 napsal(a):
Zajímal by mně názor na korelu a na andulku.

Tchýně by ráda mluvícího papouška. A andulka ji příjde, že nemluví příliš zřetelně nahlas. Mluví více zřetelně nahlas korela? Nebo spíš je to vyjímka, že mluví? Dívala se na yotobee a připadá ji lepší než andulka. Je více mazlivá než andulky? Nebo se těžce ochočuje?Má i víc nějak přenosné choroby na člověka?

Co byste ji zvolili jako dárek?
Děkuji za pomoc.

S mluvením je to hodně o jedinci a jeho nadání. Hodně nových majitelů andulek i korel si je berou na ochočení, ale ne všichni se naučili mluvit. Ono je to i o času, který majitel papouškovi věnuje. A pak opravdu jedinec od jedince. To máte jako u lidí - někdo zpívá krásně a někdo ne. ;)

Vidím tam rozdíl hlavně ve velikosti - to už si musí rozhodnout tchýně, zda chce drobnou andulky či větší korelu. Jde hlavně o velikost klece - čím větší papoušek, tím to chce větší klec (hlavně na šířku) "Mazlit" se naučí andulka i korela. Z osobní zkušenosti - korely mají tendenci víc dávat pusinky, apod. ale zase - je to o jedinci. Zatím jsem měla ochočené korely jen 3.

O přenosných nemocech teda nevím ani u andulek...

A k poslednímu - nejsem fanda živých dárků. To spíš vezměte tchýni k chovateli a papouška ji po její (!) domluvě s chovatelem zaplaťte.

25.9.2020 12:27
Archie213

XXX.XXX.207.62

Pořiďte jí papouška z cirkusu .
Nebo nějakého plyšového mluvícího. Ten nemá ani žádné nemoci a dá se pohladit.

25.9.2020 12:36
Nikolka13

XXX.XXX.19.34

nám tedy andulka mluví, ale chtěli jsme změnu. AT máme kam jezdit za změnou. Proto jsem se ptala.

25.9.2020 13:04
Archie213

XXX.XXX.207.62

Taky mi samec anduláka "mluví".
Korely spíš pískají a napodobují zvuky.
Osobně jsem teda ještě mazlivou andulku neviděla.
Takže na "mazlení" korelu, na "mluvení" andulku.
Spíš vybírejte podle toho, který z nich Vám přijde sympatičtější.

25.9.2020 13:06
Nikolka13

XXX.XXX.19.34

Archie213 napsal(a):

aha, no nám nešla andulka moc hladit, ale přimazlit se k ní jako a dat ji pusu na zobáček to jo a pošimrat ji leda nosem. Rukou nám to moc nešlo.
Hrozně díky za názor, sympatičtější jsou mi bohužel pořád stále ty andulky.

Uvažovala jsem i nad alexandrem či mníškem, ale též jsem nevěděla, jestli ano či ne.

25.9.2020 15:56

Nikolka13 napsal(a):
aha, no nám nešla andulka moc hladit, ale přimazlit se k ní jako a dat ji pusu na zobáček to jo a pošimrat ji leda nosem. Rukou nám to moc nešlo.
Hrozně díky za názor, sympatičtější jsou mi bohužel pořád stále ty andulky.

Uvažovala jsem i nad alexandrem či mníškem, ale též jsem nevěděla, jestli ano či ne.

Alexandra bych začátečníkovi určitě nedoporučila. To jsou svéhlavičky. Nemají daleko k tomu v pubertě štípat a když se to nezabrzdí, může jim to zůstat celý život. A zobák mají opravdu ostrý. Měla jsem prostipnuty prst od Alexe velkého i přes festovni kožené rukavice, když jsem ho chytala, abych ho přendala.

Mníšci zase dost křičí, co jsme měli čest u jiných chovatelů.

25.9.2020 17:38
Archie213

XXX.XXX.207.62

Alexe jsem měla. Pro začátečníka ne.

25.9.2020 19:27
Valentko

XXX.XXX.249.230

Archie213 napsal(a):

Máte pravdu korely si podľa mna lepšie vedia nadviazat pevné puto so svojím majiteľom ako andulky ( vlastná skúsenosť ). Ale asi to záleží od daného jedinca. Každý druh má niečo do seba.

Přidejte reakci

Přidat smajlík