Jedná se o normální přepeřování?

Andulka vlnkovaná
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Druhak

10.10.2020 12:18
Druhak

XXX.XXX.45.227

Dobrý den,
Chtěl bych se zeptat, jestli je toto opravdu normální přepeřování u andulky.
Andulka vypadá opelychaně, padají z ní pera. Navíc je říjen a naposledy přepeřovala v červnu, což mi přijde brzy.
Je jí zhruba rok. Děkuji

Druhak

10.10.2020 13:11
Druhak

XXX.XXX.45.227

10.10.2020 19:07
Valentko

XXX.XXX.226.187

Druhak napsal(a):

Z tejto fotky na nej nič zvláštne nevidím.

Neregistrovaný uživatel

10.10.2020 20:58
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.118

Na fotu ani náznak něčeho mimořádného,chce to foto z jiné pozice.

Blpblp

11.10.2020 12:02
Blpblp

XXX.XXX.45.227

11.10.2020 13:21
Valentko

XXX.XXX.226.187

Blpblp napsal(a):
Další foto, nerada se fotí

Stále vidím úplne normálnu andulku. Ale fotka je aj tak nekvalitná.

11.10.2020 13:52
JoPe

XXX.XXX.82.6

Blpblp napsal(a):
Další foto, nerada se fotí

Někdo by vám určitě odpověděl, ale je zapotřebí tu andulu vyfotit ze zadu od ocasu a aby byly vidět křídla. Už vám zde psali, že se to takle nepozná. Je to jako kdyby jste šel k doktorovi s konečníkem a vy by jste se mu snažil pořád ukazovat zuby.

11.10.2020 14:10
mirči

XXX.XXX.154.71

Valentko napsal(a):
Z tejto fotky na nej nič zvláštne nevidím.

Pazúriky nalakované žltým lakom na nechty? Alebo zle vidím ?

11.10.2020 14:37
kareta

XXX.XXX.84.6

mirči napsal(a):

Měl by jste opravdu něco s těma očima dělat. A že má andulka pěkné náušnice, tak toho jste si nevšiml .

Blpblp

11.10.2020 15:07
Blpblp

XXX.XXX.45.227

Ne jen špatně vidíte 😁

Blpblp

11.10.2020 15:30
Blpblp

XXX.XXX.45.227

A jak často andulky přepeřuji?

11.10.2020 20:05
Horák lutino

XXX.XXX.167.135

mirči napsal(a):

Tak to je bomba!!!!!!!!!

11.10.2020 20:11
lada3

XXX.XXX.58.3

Horák lutino napsal(a):
Tak to je bomba!!!!!!!!!

Asi bylo moc borovicky :)

Neregistrovaný uživatel

11.10.2020 20:42
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.118

lada3 napsal(a):

Borovička je ale výborná na zrak.Jen tak mimochodem andulky přepeřují stejně jako ostatní papoušci pro Blp...

Blpblp

12.10.2020 18:29
Blpblp

XXX.XXX.45.227

Není to francouzské pelichání?

12.10.2020 18:37
kareta

XXX.XXX.84.6

Blpblp napsal(a):
Není to francouzské pelichání?

Musíte počkat, až se andulka otočí, potom si budete jistý. Ona se nerada fotí.

Blpblp

12.10.2020 18:44

Neregistrovaný uživatel

12.10.2020 18:48
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.118

Blpblp napsal(a):
Ale byl to boj

Nevidím žádný problém.

12.10.2020 18:48
pavon

XXX.XXX.148.89

Blpblp napsal(a):
Ale byl to boj

Buďte v klidu,je v pořádku.

Blpblp

12.10.2020 19:09
Blpblp

XXX.XXX.45.227

Ono to na fotce není vidět, ale je hrozná, pořád jí padají péra a je trochu opelichana.

12.10.2020 19:25
kareta

XXX.XXX.84.6

Když chcete aby vám někdo poradil, tak ji chytněte do ruky a pořádně nafotte roztáhlá křídla a vyfotit taky ocas.To se ji bojíte chytnout, nebo co ?Ted na poslední fotce jste jí vyfotil zase jen záda a hlavu zezadu.

Blpblp

12.10.2020 20:34
Blpblp

XXX.XXX.45.227

No jo, našeho miláčka, naposled když jsem jí chytil tak s námi den nemluvila. Ach jo

Neregistrovaný uživatel

12.10.2020 20:43
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.118

Tak to se nedovíte vůbec nic.Ach jo

12.10.2020 22:45
zd50

XXX.XXX.100.214

Zdravím,
nepíšete tady nic jak a čím krmíte, jestli se může koupat a má k dispozici vápník (sépii) a chce to také něco zeleného a nějaké sluníčko. Jinak obecně andulky zvláště v teple a v suchém bytě hodně tak zvaně práší. Oni nemají tukové žlázy a místo toho se "pudrují". To vytvářejí ze svého peří a proto je kolem nich hodně drobných pírek.

13.10.2020 06:25
exotchov

XXX.XXX.168.151

Bezte uz stou andulou nekam.......,dik

13.10.2020 11:28
mirči

XXX.XXX.154.71

kareta napsal(a):
Měl by jste opravdu něco s těma očima dělat. A že má andulka pěkné náušnice, tak toho jste si nevšiml .

Dobrý deň, všetkým diskutujúcim k tejto téme.
Zvažoval som , či na toto fórum ešte vstúpiť alebo nie. Toto fórum občas navštívim a viem aké reakcie sú tu viacmenej pravidlom , takže som to aj trocha očakával.Urobili ste so mňa slepého alkoholika.
Takže asi takto. Chovám vtáctvo bezmála 40 rokov. Myslím si, že mám dostatok skúseností.Ľudia dokážu so svojimi miláčikmi robiť rôzne kúsky, len aby boli podľa ich predstáv. Keby som nevidel u jednej chovateľky žltú andulku s nalakovanými pazúrikmi na žlto aby lepšie ladila, tak by ma to ani nenapadlo. Nehnevajte sa ale na tej druhej foto mi to naozaj taký jemne žltý odtieň zobrazilo.Ale vám je to myslím si jedno čo píšem u vás som ožratý a slepý. Len sa mi potvrdilo, že je lepšie príspevky ani nekomentovať.
Veľa úspechov v chove prajem všetkým.

Blpblp

13.10.2020 14:00
Blpblp

XXX.XXX.45.227

zd50 napsal(a):
Zdravím,
nepíšete tady nic jak a čím krmíte, jestli se může koupat a má k dispozici vápník (sépii) a chce to také něco zeleného a nějaké sluníčko. Jinak obecně andulky zvláště v teple a v suchém bytě hodně tak zvaně práší. Oni nemají tukové žlázy a místo toho se "pudrují". To vytvářejí ze svého peří a proto je kolem nich hodně drobných pírek.

No dobra, jí klasickou směs, má vanu, dostává ovoce, zeleninu, bazalku, pampelišky... Sépii má ale moc ráda jí bohužel nekouše, ale i tak si občas zobme. Na sluníčko jí dáváme (máme zahradu). Je skoro pořád puštěná a létá.

13.10.2020 14:15
JoPe

XXX.XXX.82.6

Blpblp napsal(a):
No dobra, jí klasickou směs, má vanu, dostává ovoce, zeleninu, bazalku, pampelišky... Sépii má ale moc ráda jí bohužel nekouše, ale i tak si občas zobme. Na sluníčko jí dáváme (máme zahradu). Je skoro pořád puštěná a létá.

Jestli je to tak, jak píšete tak má dobré životní podmínky a nemusíte mít obavu, že by jí něco scházelo.

Blpblp

13.10.2020 15:40
Blpblp

XXX.XXX.45.227

kareta napsal(a):
Když chcete aby vám někdo poradil, tak ji chytněte do ruky a pořádně nafotte roztáhlá křídla a vyfotit taky ocas.To se ji bojíte chytnout, nebo co ?Ted na poslední fotce jste jí vyfotil zase jen záda a hlavu zezadu.

Bohužel, zkontroloval jsem to a má v dutinkách na peří krev😭

13.10.2020 16:17
mirči

XXX.XXX.154.71

Neviem čo tu laborujete. Andulka normálne preperuje a bude to tak každý rok. Že je brko plné krvi je úplne normálne. Každe brko je plné krvi pokiaľ perie nedorastie a tzv nedozreje. Je to viditeľné hlavne na perách letiek a chvosta. Kľudne spávajte a pestrú stravu dávajte. Počas preperovania podávajte aj bielkoviny vo forme suchej vaječnej zmesi alebo lepšie z vajíčka.

Blpblp

13.10.2020 20:05
Blpblp

XXX.XXX.45.227

Druhak napsal(a):
Dobrý den,
Chtěl bych se zeptat, jestli je toto opravdu normální přepeřování u andulky.
Andulka vypadá opelychaně, padají z ní pera. Navíc je říjen a naposledy přepeřovala v červnu, což mi přijde brzy.
Je jí zhruba rok. Děkuji

Hmm to mne trochu uklidnilo

17.10.2020 20:00
Horák lutino

XXX.XXX.167.135

lada3 napsal(a):

Borovičku nepiji ,je to svinstvo a kvalitní Slovenskou nekoupím.

18.10.2020 09:18
mirči

XXX.XXX.13.46

Horák lutino napsal(a):
Borovičku nepiji ,je to svinstvo a kvalitní Slovenskou nekoupím.

Veľmi hodnotný príspevok pre toto vlákno.

Blpblp

24.10.2020 16:42
Blpblp

XXX.XXX.45.227

A padají z ní lupy. Pořád to nepřestává.

25.10.2020 09:16
eli22

XXX.XXX.58.40

Vypadá to francouzské pelichání, případně PBFD, i když to se u andulek vyskytuje spíš sporadicky. Nechápu, jak někdo může říci k té fotce ze strany, že je andulka v pořádku.

Musasa

25.10.2020 09:55
Musasa

XXX.XXX.215.64

eli22 napsal(a):
Vypadá to francouzské pelichání, případně PBFD, i když to se u andulek vyskytuje spíš sporadicky. Nechápu, jak někdo může říci k té fotce ze strany, že je andulka v pořádku.

U Vás je každá nemoc PBFD. Léčit podle fotek se nedá, zajděte si na kvalitní veterinu. Pokud Vám nezáleží na penězích a máte k ní vztah. Jinak až chcípne kupte novou. Ale pořádně vyčistit klec a vydesinfikovat.Cena andulky stovka. Cena veterinární ordinace min 500 Kč. Rozhodnutí je na Vás.

alfonzo

25.10.2020 09:57
alfonzo

XXX.XXX.0.243

eli22
Dobrý den,nestrašte lidi nepodloženými důkazy,ani viditelnými příznaky ohledně PBFD.
Tazateli,vaše andulka přepeřuje a měmí se jí tudíž peří,vyrůstají nová pera,která mají svůj obal,který se postupně,dokud pero nedoroste do správné velikosti rozpadá,to jsou ty útvary vámi nazvané lupy.Toto se odvíjí na vlhkosti prostředí kde pták žije,myslím délku času padání těchto částic,je také třeba ,aby byla správná vlhkost prostředí kde andulku máte.Nic andulce není,koukám na tuto diskuzi od začátku,je v normální kondici.Nenechte se zde zbytečně vystrašit od lidí,kteří celý den čtou na různých fórech fantasmagorie chovatelských diletantů.

25.10.2020 11:07
eli22

XXX.XXX.58.40

alfonzo napsal(a):
eli22
Dobrý den,nestrašte lidi nepodloženými důkazy,ani viditelnými příznaky ohledně PBFD.
Tazateli,vaše andulka přepeřuje a měmí se jí tudíž peří,vyrůstají nová pera,která mají svůj obal,který se postupně,dokud pero nedoroste do správné velikosti rozpadá,to jsou ty útvary vámi nazvané lupy.Toto se odvíjí na vlhkosti prostředí kde pták žije,myslím délku času padání těchto částic,je také třeba ,aby byla správná vlhkost prostředí kde andulku máte.Nic andulce není,koukám na tuto diskuzi od začátku,je v normální kondici.Nenechte se zde zbytečně vystrašit od lidí,kteří celý den čtou na různých fórech fantasmagorie chovatelských diletantů.

A krev v dutině vypadlých per je co podle Vás? Tak jestli se Vám to zdá normální, tak potom ok.

25.10.2020 11:30
eli22

XXX.XXX.58.40

Musasa napsal(a):
U Vás je každá nemoc PBFD. Léčit podle fotek se nedá, zajděte si na kvalitní veterinu. Pokud Vám nezáleží na penězích a máte k ní vztah. Jinak až chcípne kupte novou. Ale pořádně vyčistit klec a vydesinfikovat.Cena andulky stovka. Cena veterinární ordinace min 500 Kč. Rozhodnutí je na Vás.

No jasně. Proč se tím trápit, když živý tvor je levnější než krabička cigaret. Kupujte další a pořád dokola.

Musasa

25.10.2020 11:40
Musasa

XXX.XXX.215.64

eli22 napsal(a):
No jasně. Proč se tím trápit, když živý tvor je levnější než krabička cigaret. Kupujte další a pořád dokola.

Napsal jsem realitu, rozhodnutí je na tazateli.

alfonzo

25.10.2020 11:54
alfonzo

XXX.XXX.0.243

eli22
O krvi se píše nepřesně,ta je v každém rostoucím peru,nebo i vypadlém,nic zvláštního.PBFD má své specifické příznaky,tomu se však podobá spousta dalších nemocí,včetně napadení cizopasníky.Pták na fotu nevykazuje ani jedno z toho čím strašíte,jen obavy neznalého chovatele začátečníka o svěřené zvíře,nic špatného v tom nevidím.
A u takto normálně vypadající andulky stresovat majitele,jen,že se chci něčím předvést je zavádějící,vědění je dobré,ale vše má své mantinely.
Majiteli andulky,nic andulce není,často se zde vyjadřují lidé,kteří mají pocit se za každou cenu zviditelňovat,takové určitě znáte i z běžného života,kecat do všeho,ale skutek utek.

25.10.2020 12:22
eli22

XXX.XXX.58.40

alfonzo napsal(a):
eli22
O krvi se píše nepřesně,ta je v každém rostoucím peru,nebo i vypadlém,nic zvláštního.PBFD má své specifické příznaky,tomu se však podobá spousta dalších nemocí,včetně napadení cizopasníky.Pták na fotu nevykazuje ani jedno z toho čím strašíte,jen obavy neznalého chovatele začátečníka o svěřené zvíře,nic špatného v tom nevidím.
A u takto normálně vypadající andulky stresovat majitele,jen,že se chci něčím předvést je zavádějící,vědění je dobré,ale vše má své mantinely.
Majiteli andulky,nic andulce není,často se zde vyjadřují lidé,kteří mají pocit se za každou cenu zviditelňovat,takové určitě znáte i z běžného života,kecat do všeho,ale skutek utek.

Za prvé jsem nepsala, že by se mohlo jednat o PBFD, ale spíš o BFD. Chovu andulek jsem se věnovala dvacet let. Tenkrát nebyly výkupy, kdy je pak jedno, že se prodávají andulky příbuzné, nemocné. Potom se u mých svěřenců objevilo jak BFD, tak PBFD. Začala jsem se proto tuto problematiku více zajímat, navštěvovat semináře.. Poté jsem se rozhodla s chovem andulek zcela skončit, byť to bylo pro mě těžké Ono totiž sehnat dneska zdravou andulku je složitější než třeba nestora keu. Je mi úplně jedno, co si o mě myslíte, ale jen říkám, že bych se nevyjadřovala k tématu, pokud s tím nemám OSOBNÍ zkušenost.

alfonzo

25.10.2020 12:51
alfonzo

XXX.XXX.0.243

eli22
Neberte si to špatně,ale v tomto případě se domnívám,že ty semináře vám nic nepřinesly,když nedokážete podle fotky zdravého zvířete usoudit,že mu nic není ohledně problematiky opeření.Ale nemusíte mít pozorovací schchopnost jako ostatní,jinak vím,že se o chovatelství zajímáte se zápalem a pečlivě,no nic,stane se.

25.10.2020 13:06
eli22

XXX.XXX.58.40

alfonzo napsal(a):
eli22
Neberte si to špatně,ale v tomto případě se domnívám,že ty semináře vám nic nepřinesly,když nedokážete podle fotky zdravého zvířete usoudit,že mu nic není ohledně problematiky opeření.Ale nemusíte mít pozorovací schchopnost jako ostatní,jinak vím,že se o chovatelství zajímáte se zápalem a pečlivě,no nic,stane se.

Já bych to asi ukončila tím, že fotka je pro mě jednou z indicií, ale ne konečnou. To co píše zadavatel, věk andulky, doba minulého přepeření, krev v brku... dost na fp ukazuje, právě tyto projevy jsou typické pro neakutní formu. Nicméně může to být i chyba ve výživě, to připouštím.

Druhak

26.10.2020 17:27
Druhak

XXX.XXX.45.227

Ajjajaj dnes jí hodně zřidnul trus!!?!?????

26.10.2020 18:37
kareta

XXX.XXX.84.6

Druhak napsal(a):
Tady

Andulku dejte někam, nebudu radit kam. vydesinfikujte klec, dejte nová bidla a pořidte si novou .

Druhak

26.10.2020 20:25
Druhak

XXX.XXX.45.227

kareta napsal(a):
Andulku dejte někam, nebudu radit kam. vydesinfikujte klec, dejte nová bidla a pořidte si novou .

Haha Eli to řikaka, co takhle poradit co to je místo toho pohřbívání. Opravdu je to smutné že je lidem nějaký ptáček u místa!!! #thumbdow n#

26.10.2020 21:00
eli22

XXX.XXX.58.40

Druhak napsal(a):
Tady

Pokud si myslíte, že může mít něco s trávením, třeba z důvodu bakteriální infekce, zkuste trochu okyselit vodu v napáječce, jestli nemáte Acidomid, tak kapkou citronu.

Druhak

2.11.2020 12:52
Druhak

XXX.XXX.45.227

Dobrý den, pokud vím tak by měli andulky přepeřovat zhruba tři týdny, což u naší je teď zhruba měsíc a pořád vypadá trochu opelichaně, musím uznat, že jí peří padá mnohem míň, než předtím, ale pořád to není ono, jaké jsou další příznaky pbfd a bfd? A kolik by měla mít andulka ocasních per(žádné jí nevypadlo tak to bude ok ale i tak by mne to zajímalo)
Děkuji

Uživatel s deaktivovaným účtem

2.11.2020 14:07
Uživatel s deaktivovaným účtem

Druhak napsal(a):
Dobrý den, pokud vím tak by měli andulky přepeřovat zhruba tři týdny, což u naší je teď zhruba měsíc a pořád vypadá trochu opelichaně, musím uznat, že jí peří padá mnohem míň, než předtím, ale pořád to není ono, jaké jsou další příznaky pbfd a bfd? A kolik by měla mít andulka ocasních per(žádné jí nevypadlo tak to bude ok ale i tak by mne to zajímalo)
Děkuji

Buď té lásky a už toho ptáka nechej napokoji ....vůbec nic mu není !!!

Druhak

2.11.2020 15:54
Druhak

XXX.XXX.45.227

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Buď té lásky a už toho ptáka nechej napokoji ....vůbec nic mu není !!!

Já chci už jen vědět kolik mají mít letek ať mám trochu přehled.

2.11.2020 17:53
Miroslav Bláha

XXX.XXX.168.116

Druhak napsal(a):

Začal bych tím, že dám do vyhledávače výraz peří ptáků a hledal, hledal, hledal .......!

2.11.2020 18:22
strnecka

XXX.XXX.80.41

Druhak napsal(a):

Nejsem chovatel, ale podle těchto zdrojů je to 10 letek.
Jinak...úplně vás chápu, taky mám jednu andulku a tak ji pozoruji, Na vašem místě bych maximálně jednou, POKUD VUBEC, zkusila roztáhnout andulce křídla a podívat se, ale stejně, jestli jste laik tak stejně možná nic nepoznáte a ještě jí třeba ublížíte nesprávnou manipulací. Ani nevíte, jak ji nejlépe chytit. Já bych se do toho taky pouštěla jen v případě nutnosti. Každopádně ji budete stresovat a ještě ztratíte její důvěru. Ta virová onemocnění se stejně nedají léčit, andulku máte jednu, tedy nemůže nakazit žádného dalšího ptáčka a pokud lítá a pokud se tady několik chovatelů vyjádřilo, že na ní nic špatného nevidí, tak bych to nechala být a uvidíte. Čas ukáže. Neničte si vztah, jaký s ní máte tím, že jí budete různě roztahovat a natahovat, nemyslím, že by se jí to líbilo. Pravděpodobně jí opravdu nic není. A i kdyby, tak s tím nic nenaděláte, ne v případě těch zmiňovaných onemocnění. Takže bych to neřešila. Jediné, co můžete udělat je dát jí dost zeleniny a ovoce, aby měla dost vitamínů, pokud přepeřuje.

2.11.2020 18:29
strnecka

XXX.XXX.80.41

Pokud byste chtěl vidět fotky andulek, které tuto nemoc mají, tak hledejte na webu pod pojmem francouzské pelichání nebo andulka skokan, dívala jsem se na to, myslím, že vaše andulka takhle nevypadá.

21.12.2020 17:23
roselia

XXX.XXX.167.135

Dobrý den ,koupila jsem si Kakadu růžového lutino ,samička měla 2 měsíce a byla ochočená, ale zjistila jsem, že se jí začíná peří kroutit a v jednom křídle ji chybí .Prosím o radu jestli to není PBFD a když je jak mám postupovat dále, zajet za chovatelem? Chovám i jiné ptactvo.

Přidejte reakci

Přidat smajlík