Miminka korelky bělohlavé

Prodám Korelu bělohlavou - Nabízím k zamluvení ručně dokrmená a vymazlená m...
Pred časom som si vo svojom krdli všimol zvláštneho jedinca korely. Tento vták bol predtým šedý perlovy- opalin, trochu viac žltý a keďže si dlho uchovaval perlovu kresbu, bol ponechaný v ,, depozite"ako samička. Neviem ako bude pokračovať jeho zmena na straku, či sa jedná o metabolickú či hormonálnu poruchu. Stretol sa už niekto s takouto,, progresivnou" strakou?
zbosace
napsal(a):
Pred časom som si vo svojom krdli všimol zvláštneho jedinca korely. Tento vták bol predtým šedý perlovy- opalin, trochu viac žltý a keďže si dlho uchovaval perlovu kresbu, bol ponechaný v ,, depozite"ako samička. Neviem ako bude pokračovať jeho zmena na straku, či sa jedná o metabolickú či hormonálnu poruchu. Stretol sa už niekto s takouto,, progresivnou" strakou?
Je to obyčajná straka ked bol perlové tak je to perlastraka samec.možťe križiť aj strakatim aj perlovím.
zbosace
napsal(a):
Strakate nechovam. Rsp nemiešam do perlovych. Ak sa vyskytne , vyradujem. Túto som si nechal kôli žltej perlovej kresbe a minimálne rok strakata nebola. To by už zmenila majiteľa.
Perlové už mladé viem rozoznat samca od samic ale stači jedno malá perka nakridle alebo na chvosťe už je to perla straka možemať x mladé a su perli a potom vyskiťne aj straka.
Pán Vegh. Nepochopili sme sa. Nespochybňujem vaše dlhoročné skúsenosti ale tu ide o zmenu vtáka ktorý bol minimálne rok perlovy. Ako určite viete, samci perlovu kresbu strácajú, niektorý po prvom prchnuti, niektorý neskôr. Nové perie narastie vo farbe základnej- šedé, skoricove, ... U tohoto jedinca však rastie perie bez pigmentu, biele a kremovobiele. Čiže ak by to aj bola tzv týlová straka, k takémuto rozšíreniu svetlého peria by nedošlo.
zbosace
napsal(a):
Pán Vegh. Nepochopili sme sa. Nespochybňujem vaše dlhoročné skúsenosti ale tu ide o zmenu vtáka ktorý bol minimálne rok perlovy. Ako určite viete, samci perlovu kresbu strácajú, niektorý po prvom prchnuti, niektorý neskôr. Nové perie narastie vo farbe základnej- šedé, skoricove, ... U tohoto jedinca však rastie perie bez pigmentu, biele a kremovobiele. Čiže ak by to aj bola tzv týlová straka, k takémuto rozšíreniu svetlého peria by nedošlo.
ked som choval ca 50 párov korel tak šeličo ma prekvapil malsom perli čo ani nie spievali tak boli ako samice a ako dvoročné sa preperili a už boli samce.ked som kupil 4-kusy žlutolíce z belgicka tak misleli že mám 4-samce a bolo 1,3.dnes koreli su žu tak dokrižené možeťe odchovať všeli čo.