prodam sovy palene bile

Prodám Sovu pálenou - prodan sovy palene bile na dokrmeni, ihned k odberu k...
2000 KčMíša1234
XXX.XXX.130.67
Dobrý den,
chtěla bych se zeptat, proč se naše republika nesnaží vypouštět do krajiny sovy pálené. Jsou užitečné. Viděla jsem dokument, kde vytvořili budky pro Sovy. Problém s hlodavci by byl vyřešen. Určitě lepší nápad nežli nějaké jedy.
Je to asi složité, ale když nasadili vlky, proč ne sovy pálené?
Klidně bych nějaké budky vytvořila... Jen nemám zkušenosti s chovem sov.
Dobrý den, ochranou a podporou divoce žijících ptáků se zabývá Česká společnost ornitologická. Koukněte na jejich web (https://www.birdlife.cz/co-delame/vyzkum-a-ochrana-ptaku/ochrana-druhu/sycek-obecny/athene/sova-palena/) a detailní dotazy směrujte tam. Pálenky hnízdí na lidských stavbách, kostelích, stodolách, bohužel, jak všeho ubývá nebo (věže kostelů) se chrání proti holubům, sovám hnízdní prostory ubývají.
forpus
napsal(a):
Dobrý den, ochranou a podporou divoce žijících ptáků se zabývá Česká společnost ornitologická. Koukněte na jejich web (https://www.birdlife.cz/co-delame/vyzkum-a-ochrana-ptaku/ochrana-druhu/sycek-obecny/athene/sova-palena/) a detailní dotazy směrujte tam. Pálenky hnízdí na lidských stavbách, kostelích, stodolách, bohužel, jak všeho ubývá nebo (věže kostelů) se chrání proti holubům, sovám hnízdní prostory ubývají.
Výstižná odpověď. Před lety jsme vyvěšovali budky pro puštíky na okraji lesa a v remízkách pro poštolky. Dařilo se. Sova pálená hnízdí jinak, jak je zde uvedeno.
Míšo, proberte se.
Sklidím kritiku, ale doba biologické rovnováhy a ochrany v přírodě je pryč.
Jaksi jsem nezaznamenal publikaci účinnosti trávení letos přemnožených hlodavců. Otrávení škůdci otráví predátory, hlavně poštolky. Chránění krahujci zlikvidují zpěvné ptactvo, které jim na krmítkách naservírujeme i ve městech. V křoví u lesa krahujce neuvidíte, ve městě stále. A co se z jara vrátí, vyberou straky .
Chovat čmeláky, jásat nad tím jak slunéčka hubí mšice, je snad jen pro školní děti.
V dnešní zemědělské velkovýrobě není místo pro biologickou ochranu a mně je z toho smutno.
Ale řekněte, uskromníme se. Dopadnete špatně.
Míša1234
napsal(a):
Dobrý den,
chtěla bych se zeptat, proč se naše republika nesnaží vypouštět do krajiny sovy pálené. Jsou užitečné. Viděla jsem dokument, kde vytvořili budky pro Sovy. Problém s hlodavci by byl vyřešen. Určitě lepší nápad nežli nějaké jedy.
Je to asi složité, ale když nasadili vlky, proč ne sovy pálené?
Klidně bych nějaké budky vytvořila... Jen nemám zkušenosti s chovem sov.
Dobrý den.
Nedávno dávali v tv reportáž o vypouštění sov pálených do volné přírody v ČR. Je to zdlouhavý postup, kdy se sovy pomalu učí na větší prostor a hlavně se musí naučit lovit. Byl tam problém i s barvou předládaných myší. Když se naučí lovit, tak je stěhovali do velkých stodol a půd zde měly sovy nachystané budky a ty budky byly plechy chráněny proti kunám. Když si zvykly, tak je po dalším čase vypouštěli do volné přírody. Takže se sovy pálené do volné přírody vypouštějí. Samozřejmě se musí vyřídit veškeré papíry a povolení.
emill
napsal(a):
Dobrý den.
Nedávno dávali v tv reportáž o vypouštění sov pálených do volné přírody v ČR. Je to zdlouhavý postup, kdy se sovy pomalu učí na větší prostor a hlavně se musí naučit lovit. Byl tam problém i s barvou předládaných myší. Když se naučí lovit, tak je stěhovali do velkých stodol a půd zde měly sovy nachystané budky a ty budky byly plechy chráněny proti kunám. Když si zvykly, tak je po dalším čase vypouštěli do volné přírody. Takže se sovy pálené do volné přírody vypouštějí. Samozřejmě se musí vyřídit veškeré papíry a povolení.
Škoda, že jsem tu reportáž neviděl. Můžete mně prosím napsat, jak byly ty budky třeba na půdě plechem chráněny proti kunám?
Určité zkušenosti v tomto směru mám, ale uvedené si nedovedu představit.
Za odpověď předem děkuji.
alfonzo
XXX.XXX.0.243
Moudivláček
Je to v odkazu,ale ten plechový límec kuna překoná,ti pánové nevědí co dokáže.Kamarád měl leta kunu chočenou,tak dobře vím co umí,chytne v přírodě i veverku jak je obratná,takže toto je pro ni sranda.
https://www.youtube.com/watch?v=NtsvtvLTOVI
alfonzo
napsal(a):
Moudivláček
Je to v odkazu,ale ten plechový límec kuna překoná,ti pánové nevědí co dokáže.Kamarád měl leta kunu chočenou,tak dobře vím co umí,chytne v přírodě i veverku jak je obratná,takže toto je pro ni sranda.
https://www.youtube.com/watch?v=NtsvtvLTOVI
Tak jsem se podíval a děkuji. Ten límec jak píšete přístupu kuny nezabrání. Kunu jsem též několik roků choval. Vyskočí vysoko, protáhne se plochou skulinou na dva prsty, leze po stropu pletiva zády dolů jako veverka. Kdybych neviděl, nevěřil bych.
Moudivláček
napsal(a):
Škoda, že jsem tu reportáž neviděl. Můžete mně prosím napsat, jak byly ty budky třeba na půdě plechem chráněny proti kunám?
Určité zkušenosti v tomto směru mám, ale uvedené si nedovedu představit.
Za odpověď předem děkuji.
https://www.zoousti.cz/ochranarske-projekty/projekty-in-situ/page/reintrodukce-sovy-palene
Na čtvrté fotce je vidět oplechování, které slouží k ochraně proti kunám.
Míša1234
XXX.XXX.130.67
V dokumentu co jsem viděla byli budky na kůlech nebo tyčích.
Tyto
XXX.XXX.37.33
Dokument o sovach palenych vypouštěných do volné přírody není z ČR, ale ze SR. Na místo vyzkoušených metod umístění budek na kovových tyčích přímo na polích, které znemožní vyloupit budky predátory, umístili sovy i budky do opuštěných objektů. Špatně. Sovy nepřežijí. V případě hnízdění ani mláďata.
Výzkum z Izraele to potvrzuje. Najdete si dokument o tom vysilany ČT.
Zjistila jsem, že o vypouštění sov, nemá nikdo zájem, jen plané řečí.moje zkušenost.
Krahujci určitě ptakum neškodí, ale tusice domacich koček ve městech i na vesnicích ANO. Doloženo výzkumy.
Tohle nikoho nezajímá.
Kdo nerozumi biologické ochranné, ať o ní nepíše.