VOLIERA 6 ks

Prodám Korelu chocholatou - prodám volieru o rozměrech 6m x 5,5m. 6 ks boxů...
Vážení chovatele,
koupil jsem od chovatele 2 dvouleté korely albiny.
Jako klec jsem jim koupil https://klece-a-voliery.heureka.cz/ferplast-nota-82x58x166-cm/#section
Ale asi není vhodná korely z klece nějak nechcou ven. Je to chovny párek.
Má smysl jim koupit jinou klec, která se bude dat otevřít z vrchu?
Měli by se občas proletět a ne sedět jen na bydilkach.
Něco jako https://www.akva-exo.cz/detail/pro-ptactvo/klece/stredni-andulka/12086/?gclid=Cj0KCQiAoJrfBRC0ARIsANqkS_5c9ewa39Lc_AP9qepjJlXITRUmpVnqY392eMRzWiHxG-fnm_e9AGMaAmHDEALw_wcB
Nebo Korela z tohoto odkazu https://voliery.cz/pokojove-klece-a-voliery/
Maximální půdorys muže být 110x70cm výška 160.
Obrázek aktuální klece je na obrázku.
Zdravím.
Nepíšete jak je máte dlouho. Dejte jim čas.
Pokud chcete využít místo co pro ně máte,budete muset klec vyrobit na míru. Výrobci nehledí na potřeby ptactva a stále vyrábí komíny. Pták létá do dálky a ne nahoru a dolů. Pochopitelně délka přes metr je lepší
Že nechtějí ven, cítí se tam bezpečné.
Ta pračka tam se používá? Můžou se jí bát.
Jestliže je chcete pouštět na prolet, což by jim prospělo, mějte trpělivost. Pokud budou v klidu,tak vylezou.
PetrStone
napsal(a):
Děkuji za odpověď
Dle kroužků jsou vylíhnutí 2018. CZ 18 5.5 a další čísla. Doma je mám asi 14 dni od poloviny prosince 2020.
Prý je to chovny párek.
No to jsem si myslel,14 dní není mnoho. Mějte trpělivost. Otvirejte, až budou mít klid, začnou prozkoumávat možnosti.
Má smysl jim pořídit klec Bourek z tohoto odkazu https://voliery.cz/pokojove-klece-a-voliery/ ? Nebo je to zbytečné.
PetrStone
napsal(a):
Má smysl jim pořídit klec Bourek z tohoto odkazu https://voliery.cz/pokojove-klece-a-voliery/ ? Nebo je to zbytečné.
To záleží jen na vás, jestli do toho chcete tolik investovat. A jestli jste se rozhodl věnovat se tomu již na dlouho.
Pokud ano, je tato klec nejlepší jak provedením tak účelností.
Vždy platí čím větší tím lepší a tato pro párek korel vše splňuje, pokud tam nebudou odchovy moc dlouho.
Ať se daří.
PetrStone
napsal(a):
Jo ta bourek je ok, dá se vyrobit levněji objednejte si máte sami a složité nebo ji nechte udělat od zámečník železnou jestli se vám nechce investovat dá se udělat i dřevěna nebo bednova vše lepší než co máte nebo ji upravte a položte na délku chovu zdar Karel
Uživatel s deaktivovaným účtem
Ta Bourek vypadá dobře, i když na můj vkus zbytečně drahá pro korely. Ty vám klec oštipovat nebudou. Takže já bych si ji vyrobila doma - stačí OSB deska, pletivo (pro jistotu můžete dát na stěny uvnitř, pokud se bojíte okusu) a pár trámků na dvířka, atd. A dno omyvatelné - třeba udělat výsuvný šuplík.
Papoušci vždy ocení víc délku a šířku před výškou klece.
Jinak pokud byly korely zvyklé do koupě ve voliéře, bude to zvykání na delší čas. I ty prolety po bytě - musí se naučit do klece vracet samy. Na to je nejlepší koupit mláďata a postupně je ochočit než koupit už dospělý pár.
pavel55
napsal(a):
Korela má při letu rozpětí křídel 40-45 cm, jako minimální šířku klece nebo voliéry se doporučuje 65-70 cm, minimální délka 100-120 cm, minimální výška 60-65 cm.
Tyto minimální rozměry najdete často v odborné literatuře pokud jste o korelách ještě nikdy nic nečetl.
jo, ale jen na řízený chov po páru....pak vše do min 3m proletovaček
PetrStone
napsal(a):
Petře, mně spíš připadá divné to umístění klece. To je nějaké technické zázemí nebo úklidová místnost? Ti papoušci s vámi potřebují kontakt, vidět na vás během dne a pak si zvyknou. Rádi budou vaši společnost vyhledávat
klasterec
napsal(a):
Petře, mně spíš připadá divné to umístění klece. To je nějaké technické zázemí nebo úklidová místnost? Ti papoušci s vámi potřebují kontakt, vidět na vás během dne a pak si zvyknou. Rádi budou vaši společnost vyhledávat
Ne je to chodba v bytě. Společnost jim dela 5 lidi v bytě. Ale časem půjdou na balkon, který má velikost 2x5m možná.
PetrStone
napsal(a):
Ne je to chodba v bytě. Společnost jim dela 5 lidi v bytě. Ale časem půjdou na balkon, který má velikost 2x5m možná.
Tak na chodbě ale moc času netrávíte, ne? Ideální je mít klec s papouškem v obýváku.
Balkon? Tak to je pak nemusíte asi vůbec ochočovat...nějak nevím, co bylo účelem jejich pořízení?
napsal(a):
Tak na chodbě ale moc času netrávíte, ne? Ideální je mít klec s papouškem v obýváku.
Balkon? Tak to je pak nemusíte asi vůbec ochočovat...nějak nevím, co bylo účelem jejich pořízení?
Co by kdo chtěl ochočovat na chovném páru z r.2018 na tom balkoně jim bude nejlíp. Hlavně pozor, kdyby byl na jih, tak dobře zastínit, aby se tam v létě neupekly.
napsal(a):
No, také si říkám, že ta chodba je divná... My máme žakouše v ložnici, máme celý den otevřené dveře do kuchyně a má s námi neustálý kontakt. Přes den se manžel naučil koukat na televizi kvůli němu v ložnici. A hodně ho pouštíme. Když nás náhodou nevidí, tak hned volá "paničko Evinko" , páníčku kamaráde" Máme zasklené balkóny, ale tam bych ho nikdy nedala...
V místnosti má i hodně sluníčka (jižní strana), to v té chodbě bude asi problém...
pavel55
napsal(a):
... kdo má papoušky v ložnici nepotřebuje budík ...
Voliéru na noc přikrýváme dekou, aby měl větší klid. V těchto dnech se budí tak kolem 7:45 hod. a buď řekne "kuk" nebo začne vyhazovat zrní z misky. Ale tu mu můžu na noc odebrat...Jinak je v klidu. Po odkrytí ale začne estráda. Nekřičí, ale mluví, mluví a mluví. Mohu říci, že to jsou nejkrásnější rána, která jsem naposled zažila od dob, kdy byly děti malé Skoro bych řekla, že už večer se těším na ráno.....
PetrStone
napsal(a):
Ochocovat je nechci. To už asi nepůjde. Jen nechci aby se jim něco stalo, když nebudou létat. Od původního chovatele vím, ze byly v malém kurniku a byly pouze jako chovny párek. Mám ještě andulku, kterou se snažím ochocit. Tu mám v jiné kleci.
Chudinky, přišly k vám od množitele Takže pro ně bude cokoliv lepší, než dřív..
klasterec
napsal(a):
No, také si říkám, že ta chodba je divná... My máme žakouše v ložnici, máme celý den otevřené dveře do kuchyně a má s námi neustálý kontakt. Přes den se manžel naučil koukat na televizi kvůli němu v ložnici. A hodně ho pouštíme. Když nás náhodou nevidí, tak hned volá "paničko Evinko" , páníčku kamaráde" Máme zasklené balkóny, ale tam bych ho nikdy nedala...
V místnosti má i hodně sluníčka (jižní strana), to v té chodbě bude asi problém...
klasterec, nechci dnes na Nový rok nějak do vás rýpat, ale přes to sklo , i když je to jižní strana , tak to je uplně stejný , jako kdyby byl ten pták na té chodbě. Sluneční záření přes sklo neprojde. Jedině, že by jste měla klec venku před oknem.
kareta
napsal(a):
klasterec, nechci dnes na Nový rok nějak do vás rýpat, ale přes to sklo , i když je to jižní strana , tak to je uplně stejný , jako kdyby byl ten pták na té chodbě. Sluneční záření přes sklo neprojde. Jedině, že by jste měla klec venku před oknem.
Dobrý den,
klec máme u balkonového okna a boční část jsme , pokud bylo teplo, nechávali zcela otevřenou. V rohu má strom z lísky a strašně rád se na něm vyhříval na sluníčku V další části voliéry měl možnost být ve stínu.
PetrStone
napsal(a):
Ochocovat je nechci. To už asi nepůjde. Jen nechci aby se jim něco stalo, když nebudou létat. Od původního chovatele vím, ze byly v malém kurniku a byly pouze jako chovny párek. Mám ještě andulku, kterou se snažím ochocit. Tu mám v jiné kleci.
Tak ono to půjde ale ruku v ruce - abyste je mohli pouštět, musíte je aspoň trochu ochočit. Jinak se z leknutí venku snadno zraní. Takže si na Vás zvyknout musí. Což ale na chodbě či balkonu moc nepůjde.
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.87.118
PetrStone
napsal(a):
Děkuji Vám za odpovědi a reakce.
Jelikož doma dělám nábytek z masivu,
tak postavit volieru by neměl být problém.
Jen je teď vše zavřeno, alespoň v Brně.
Někdo nápad, kde koupit pletiva?
Stačí zadat- pletivo na voliéry-a určitě najdete co potřebujete.
PetrStone
napsal(a):
Děkuji Vám za odpovědi a reakce.
Jelikož doma dělám nábytek z masivu,
tak postavit volieru by neměl být problém.
Jen je teď vše zavřeno, alespoň v Brně.
Někdo nápad, kde koupit pletiva?
My kupujeme přes internet, ale bereme vždy celé role. Nemáte někoho z okolí se ŽL? Třeba v OBI se dá s ŽL normálně nakoupit.
Dobrý den
chci se Vás zeptat ještě na jednu maličkost. Máte určitě větší zkušenosti.
Jaká klec je lepší bednová https://www.ifauna.cz/okrasne-ptactvo/inzerce/r/detail/3404711/bednove-klece/ nebo Bourek z tohoto odkazu https://voliery.cz/pokojove-klece-a-voliery/ ?
Bednova jsou 3 stěny + strop, zatímco Bourek je pletivo a dle mého názoru mohou lozit po celé kleci.
Díky