Ararauna žlutá x oranžová forma?

Ara ararauna
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Alpa

1.1.2021 13:05
Alpa

XXX.XXX.95.19

Zdravím, plánuji letos pořídit do chovu pár araraun, zkušenosti mám s běžnými australany, malou Amerikou a některými amazoňany.

Už od více chovatelů jsem slyšel, že u araraun existuje zluta a oranžová forma (oranzovejsi?). Nikde jsem nepochytil, jestli to jsou uznávane poddruhy a nebo to dělí chovatele a oranžové a žluté ptáky.

Mohl by mě prosím někdo zkušenější do tohoto problému zasvětit?

Díky Tomáš

1.1.2021 23:22
cyrrano

XXX.XXX.224.14

Dělí pouze chovatelé. Asi bude genetický předpoklad k sytosti zbarvení ale velkou roli hraje výživa a zdravotní stav jedince.

2.1.2021 08:53
kubanec

XXX.XXX.103.242

Nojo jak se tu neřeší ozobi andulky nebo určování pohlaví podle fotky které stejně skončí 50/50 tak je ticho po pěšině by mě zajimalo když dřív byly dovozy z odchytu jestly byl nějaký rozdil ve velikosti nebo barvy ar z různých států dovozců tu bylo vice takže zdroje měli různé

2.1.2021 09:05
atobajus

XXX.XXX.195.189

Alpa napsal(a):
Zdravím, plánuji letos pořídit do chovu pár araraun, zkušenosti mám s běžnými australany, malou Amerikou a některými amazoňany.

Už od více chovatelů jsem slyšel, že u araraun existuje zluta a oranžová forma (oranzovejsi?). Nikde jsem nepochytil, jestli to jsou uznávane poddruhy a nebo to dělí chovatele a oranžové a žluté ptáky.

Mohl by mě prosím někdo zkušenější do tohoto problému zasvětit?

Díky Tomáš

Dobrý den. U tohoto druhu nejsou poddruhy. Co se týká toho zbarvení tak se uvádí, že ptáci ze severních oblastí výskytu jsou menší a intenzivněji zbarvení, zatímco ptáci z jihozápadu jsou větší a žlutou barvu mají světlejší. Ale to je všechno celkem snadno dohledatelné.

2.1.2021 13:07
Horák lutino

XXX.XXX.167.135

A nemyslel jste Ara harlekýn .Ara harlekýn je mezidruhovým křížencem. Vzniká ze spojení ara ararauny a ary zelenokřídlého.

Přidejte reakci

Přidat smajlík