Výmena / Predaj - - - PÁR - Ara Ararauna

Prodám Aru araraunu - Predám - Vymením ----- pár Ara Ararauna. -- SLOV...
59900 KčAlpa
XXX.XXX.95.19
Zdravím, plánuji letos pořídit do chovu pár araraun, zkušenosti mám s běžnými australany, malou Amerikou a některými amazoňany.
Už od více chovatelů jsem slyšel, že u araraun existuje zluta a oranžová forma (oranzovejsi?). Nikde jsem nepochytil, jestli to jsou uznávane poddruhy a nebo to dělí chovatele a oranžové a žluté ptáky.
Mohl by mě prosím někdo zkušenější do tohoto problému zasvětit?
Díky Tomáš
Alpa
napsal(a):
Zdravím, plánuji letos pořídit do chovu pár araraun, zkušenosti mám s běžnými australany, malou Amerikou a některými amazoňany.
Už od více chovatelů jsem slyšel, že u araraun existuje zluta a oranžová forma (oranzovejsi?). Nikde jsem nepochytil, jestli to jsou uznávane poddruhy a nebo to dělí chovatele a oranžové a žluté ptáky.
Mohl by mě prosím někdo zkušenější do tohoto problému zasvětit?
Díky Tomáš
Dobrý den. U tohoto druhu nejsou poddruhy. Co se týká toho zbarvení tak se uvádí, že ptáci ze severních oblastí výskytu jsou menší a intenzivněji zbarvení, zatímco ptáci z jihozápadu jsou větší a žlutou barvu mají světlejší. Ale to je všechno celkem snadno dohledatelné.
A nemyslel jste Ara harlekýn .Ara harlekýn je mezidruhovým křížencem. Vzniká ze spojení ara ararauny a ary zelenokřídlého.