Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Rejlacek

17.1.2021 12:50
Rejlacek

XXX.XXX.40.59

Mám pár papousicku. Samička nanese vajíčka,sedí jak přibitá. Ale nic se nevylihne. Už je to 1,5 měsíce a nic . Když vajíčka rozbíjí tak tam jsou mladé . Stalo se mi to již podruhé.
Poradí někdo, co je špatně.
Předem díky.

17.1.2021 13:24
pterodactyll

XXX.XXX.35.3

To musíte vědět vy. Podmínky chovu nebudou dobré. Nedostatek informací. Bylo by to hádání.

Rejlacek

17.1.2021 14:49
Rejlacek

XXX.XXX.40.59

Kdybych věděl co je špatně ,nežádal bych radu.. mají vše co jsem se dočetl.

17.1.2021 15:00
pterodactyll

XXX.XXX.35.3

Dejte foto kde jsou. Klece,budky Vlhkost, krmení, teplota.
Prostě popis. Z toho co jste napsal nemá nikdo šanci něco vymyslet.

Neregistrovaný uživatel

17.1.2021 15:09
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.118

Špatně je už to,že nevíte za jak dlouho se mají líhnout mladé,necháte je rozbíjet vajíčka,nízká vlhkost-nestačí jenom číst,protože nemají to podstatné-znalosti svého opatrovníka.Pokud se chcete něco dovědět, napište podrobněji o svém chovu.

17.1.2021 15:20
kičněp

XXX.XXX.245.244

z vasi strany uz je spatne ze nechate samicku sedet 1,5 mesice.vic neni co dodat.

17.1.2021 21:28
eli22

XXX.XXX.58.43

Rejlacek napsal(a):
Mám pár papousicku. Samička nanese vajíčka,sedí jak přibitá. Ale nic se nevylihne. Už je to 1,5 měsíce a nic . Když vajíčka rozbíjí tak tam jsou mladé . Stalo se mi to již podruhé.
Předem díky.

A ta mláďata jsou po rozbití vajíčka v jakém stadiu?

18.1.2021 05:19
jarat

XXX.XXX.205.181

Rejlacek napsal(a):
Předem díky.

Tipuji špatnou vlhkost.

18.1.2021 06:13
eli22

XXX.XXX.58.43

jarat napsal(a):
Tipuji špatnou vlhkost.

Na tu se to často svaluje, ale většinou bývá problém jinde.

18.1.2021 09:13
atobajus

XXX.XXX.195.189

Rejlacek napsal(a):
Předem díky.

Od toho jsou specializovaní veterináři a jejich laboratoře. Je potřeba dát jim takové vajíčko a počkat na výsledek. Tím bych začal. Tady vám ohledně tohoto problému nikdo nemůže poradit. Vše budou jen dohady a vy pak formou pokus omyl přijdete o další hnízda.

Rejlacek

18.1.2021 09:18
Rejlacek

XXX.XXX.40.59

Takto vypadá vajíčko po rozbití.

mussasa

18.1.2021 09:51
mussasa

XXX.XXX.201.122

Trochu jsem přemýšlel jestli reagovat.
Málo informací.
Měl jste někdy odchovy? Nebo od začátku je tento problém?
Kde jsou ptáci? Jaká je v místnosti teplota a vlhkost? Kde jsou umístěny budky?

alfonzo

18.1.2021 12:00
alfonzo

XXX.XXX.0.243

Rejlacek
Dobrý den,trošku nás tady houpete,podle fotky mrtvého mláďěte nemohla samička na vejcích sedět jeden a půl měsíce,to mládě na fotce je kompletní,asi jeden den před vylíhnutím,tudíž za jeden a půl měsíce sezení by byl zárodek seschlý a zkažený,začněme od začátku.
Jaké jsou podmínky chovu,teplota,vlhkost,sluneční záření,ruch okolo klece.Krmivo a všechny přídavné preparáty stravy?
Základem je ,pokud je to možné,tak vajíčka dát třeba pod andulky,nebo do líhně,jestli se nevylíhnou prostě jinde.Je totiž jeden zajímavý,leta prověřený úkaz.Některé samičky sedí celou dobu jako přibité,ale jak se v poslední dny vývoje začne z vajíčka ozývat pískání,nebo zvuky,lupání při prorážení skořápky,samička znervozní a tato vajíčka odhrne bokem,zárodek se zastudí,uhyne,nastane klid,vejce přihrne zpět pod sebe a sedí dál,jeví se jako ,že je vše OK.
Kdysi jsem měl žlutou tyrkysačku,osm vajec,vždy vše plné,seděla perfekt,musel jsem to hlídat,jakmile se začlo první mládě dobývat ven,tak opustila budku a už se tam nevrátila,vejce jsem podsadil jinam.Nanesla opět a stejný scénář spoustu let,nic nepomohlo,ani jsem to nijak neřešil,vejce bylo kam dávat.

clok

18.1.2021 15:45
clok

XXX.XXX.57.161

Me to delaji agosi,jedni se vylihnou druha para ve stejne mistnosti ze ctyr plnych vajec nic...vlhkost neznam....ma nekdo zkusenost z pristrojem na mereni vlhkosti a kolik je optimalni hodnota.

18.1.2021 16:00
exotchov

XXX.XXX.168.151

clok napsal(a):
Me to delaji agosi,jedni se vylihnou druha para ve stejne mistnosti ze ctyr plnych vajec nic...vlhkost neznam....ma nekdo zkusenost z pristrojem na mereni vlhkosti a kolik je optimalni hodnota.

Vlhkomer od vetnamcu staci vlhkost pred lihnutim jsem zvysoval prvni tyden asi 65procent a ke konci inkubace jsem klidne zvysil i na 80-85procent

18.1.2021 20:35
MIST

XXX.XXX.88.185

Máte tento pár vyzkoušený? Nebo je nově sestavený, popř. nově koupený..?

Může se jednat o příbuzné jedince.

Jinak samozřejmě krmivo, teplota, vlhkost atd..

clok

19.1.2021 09:03
clok

XXX.XXX.57.161

MIST napsal(a):
Máte tento pár vyzkoušený? Nebo je nově sestavený, popř. nově koupený..?

Může se jednat o příbuzné jedince.

Jinak samozřejmě krmivo, teplota, vlhkost atd..

to je asi na me :),,.par je nove slozeny,tak ai to jeste tak neumi ....priste to urcite vyjde..ale pro jistotu jsem objednal vlhkomer

20.1.2021 18:57
franta75

XXX.XXX.163.14

Můj tip je, ze jsou ptáci v místnosti bez slunce, podávat kombisol AD3E před hnízděním, rosit budku při sezení a bude vše ok.

Přidejte reakci

Přidat smajlík