Korela bělohlavá

Prodám Korelu bělohlavou - Prodám 3 loňské korely bělohlavé...
450 Kč
Dobrý den,
mám začátečnickou otázku na chov.
Koupil jsem od chovatele párek korel albin.
Dle chovatele dva roky po sobě hnízdily a měly mladé.
Rád bych zkusil taky, aby zahnízdily.
Co jim dávat za stravu před a v průběhu hnízdění.
Začátečnická otázka, jestli je potřeba?
Budku mam o velikost 30x20x20. 20 je výška a 30 je délka.
Umístit asi těsně pod horní okraj klece, že?
V budce je vyhloubený prostor pro vajíčka. Mám jim tam dat papír či něčím vystlat?
Ochočit na ruku samečka už nepůjde, tak třeba se podaří mládě samečka, kterého si budu moci ochočit.
Díky za odpovědi.
Uživatel s deaktivovaným účtem
Naše korely tedy preferují budky 30 cm na výšku. :)
Jinak do toku se podpoří pestrou stravou - takže klíčené zrní, ovoce, zelenina, zelené. Můžete dát už i vaječnou míchanici.
PetrStone
napsal(a):
Jak se děla ta vajecna michanice? Musí se dávat každý den? Nebo se dá uchovávat v lednici?
Ideální je vždy čerstvá, můžete se začít kazit. Vejce na tvrdo nastrouhat, mrkev nastrouhat, trochu strouhanky.
Lze použít i suchou směs - https://www.agrotree.cz/krmiva-a-krmne-smesi-pro-ptactvo-1144/apetit-egg-food-zluta-vajecna-smes-vazena-1-kg.
PetrStone
napsal(a):
Dobrý den,
mám začátečnickou otázku na chov.
Koupil jsem od chovatele párek korel albin.
Dle chovatele dva roky po sobě hnízdily a měly mladé.
Rád bych zkusil taky, aby zahnízdily.
Co jim dávat za stravu před a v průběhu hnízdění.
Začátečnická otázka, jestli je potřeba?
Budku mam o velikost 30x20x20. 20 je výška a 30 je délka.
Umístit asi těsně pod horní okraj klece, že?
V budce je vyhloubený prostor pro vajíčka. Mám jim tam dat papír či něčím vystlat?
Ochočit na ruku samečka už nepůjde, tak třeba se podaří mládě samečka, kterého si budu moci ochočit.
Díky za odpovědi.
Dobrý den.
S hnízděním bych ještě chvilku počkal. Na jaře pro ně budete mít i zelené krmení (pampelišky, žabinec a podobně). Báječnou míchanici vám popsali výše. Je dobré, aby byla sypká a nelepila. Udělejte z celého vejce a zbytek dejte do ledničky. Před dalším krmením ji nechte trochu ohřát na pokojovou teplotu. Do budky jim dejte cca 4cm vrstvu hoblin. Může se stát, že korely hobliny vynosí, tak jim je doplňte.
Tak po 1 ročním snažení o hnízdění jsem pro jistotu nechal udělat DNA testy parku albin od firmy Exomeda zjistil jsem, ze mam dva samce. Ačkoliv chovatel říkal , ze je to párek.
Zajímavé je, ze jeden ze samců sedí v budce a zahřívá ji.
Pokud bych chtěl zkusit vytvořit párek, a koupil bych jednu samici, asi albina, Ma smysl ke dat do hromady se dvěma samci?
PetrStone
napsal(a):
Tak po 1 ročním snažení o hnízdění jsem pro jistotu nechal udělat DNA testy parku albin od firmy Exomeda zjistil jsem, ze mam dva samce. Ačkoliv chovatel říkal , ze je to párek.
Zajímavé je, ze jeden ze samců sedí v budce a zahřívá ji.
Pokud bych chtěl zkusit vytvořit párek, a koupil bych jednu samici, asi albina, Ma smysl ke dat do hromady se dvěma samci?
U korel se běžně střídá v sezení samec se samicí, takže klidně jeden z nich může sedět.
Zkusila bych dát samici k nim a až si vybere, toho druhého samce bych dala bokem.