Andulky 12/24 - 2/25

Prodám Andulku vlnkovanou - Prodám andulky 12/24 - 2/25. Výběr z více kus...
sara7
XXX.XXX.228.182
Dobrý den,
chovám páreček andulek a toto je můj první pokus odchov. Andulkám je něco mezi 1 a 2 lety, krmím je směsí zrní z obchodu, ovoce zelenina, občas vajíčko, senegalské proso (v klasech) mají sépiovou kost...Od včerejška (tedy prvního vejce) jim dělám i vaječnou směs. V budce tráví většinu času oba. Včera jsem našla jejich první vajíčko na dně klece rozbité a dneska další.
Poradí mi prosím někdo, co mám udělat aby je přestali vyhazovat?
Předem děkuji za odpovědi.
sara7
napsal(a):
Dobrý den,
chovám páreček andulek a toto je můj první pokus odchov. Andulkám je něco mezi 1 a 2 lety, krmím je směsí zrní z obchodu, ovoce zelenina, občas vajíčko, senegalské proso (v klasech) mají sépiovou kost...Od včerejška (tedy prvního vejce) jim dělám i vaječnou směs. V budce tráví většinu času oba. Včera jsem našla jejich první vajíčko na dně klece rozbité a dneska další.
Sice to nebude ten důvod, ale jen pro info. Vaječná směs se dává až těsně před líhnutím mladých. Pokud je to jejich první snůška, občas se to stane nebo prostě vajíčka nejsou oplodněná, a tak se jich zbavují. Určitě ale nedávat tu vaječnou směs.
eli22
napsal(a):
Sice to nebude ten důvod, ale jen pro info. Vaječná směs se dává až těsně před líhnutím mladých. Pokud je to jejich první snůška, občas se to stane nebo prostě vajíčka nejsou oplodněná, a tak se jich zbavují. Určitě ale nedávat tu vaječnou směs.
Duvod to zrejme bude,neznalost neomlouva,ale v tomhle pripade ano.
eli22
napsal(a):
Hmm, to ale nemáte pravdu. Andula nepozná u čerstvě sneseného vejce, jestli je oplozené, nebo není. Některá samice by na neoplozených klidně dřepěla 3 týdny a jiná vyháže s přehledem zdravá vejce i s ptáčaty. Chovám výstavní, hnízdím doma každoročně po párech 15 párů a vím, že od některých nejde při stejné péči odchovat nic, pořád něco "skřípe". Naštěstí to jsou než výjimky. Co se týká míchanice a podobných krmiv jsem zastáncem domácí výroby a nic není dobré přehánět, ale nedostatečná výživa velmi ovlivňuje biologickou hodnotu vajec a s tím spojené výsledky a kvalitu odchovů.
Pro zadavatele než dodám, že samice s tím může také od dalších vajec přestat, nebo od další snášky, nebo s jiným samcem, nebo v hlubší budce, nebo je to prostě potvora a bude to věčný problém, takže nezbývá, než to otestovat a kdo si počká, třeba se dočká.
Chovu zdar.
sara7
XXX.XXX.228.182
Moc děkuji za všechny odpovědi.
JoPe
napsal(a):
Hmm, to ale nemáte pravdu. Andula nepozná u čerstvě sneseného vejce, jestli je oplozené, nebo není. Některá samice by na neoplozených klidně dřepěla 3 týdny a jiná vyháže s přehledem zdravá vejce i s ptáčaty. Chovám výstavní, hnízdím doma každoročně po párech 15 párů a vím, že od některých nejde při stejné péči odchovat nic, pořád něco "skřípe". Naštěstí to jsou než výjimky. Co se týká míchanice a podobných krmiv jsem zastáncem domácí výroby a nic není dobré přehánět, ale nedostatečná výživa velmi ovlivňuje biologickou hodnotu vajec a s tím spojené výsledky a kvalitu odchovů.
Pro zadavatele než dodám, že samice s tím může také od dalších vajec přestat, nebo od další snášky, nebo s jiným samcem, nebo v hlubší budce, nebo je to prostě potvora a bude to věčný problém, takže nezbývá, než to otestovat a kdo si počká, třeba se dočká.
Chovu zdar.
JoPe
napsal(a):
Chovu zdar.
Máte pravdu, špatně jsem to napsala, taky mi vloni samička seděla na prázdných vejcích. Špatná vejce, se špatným zárodkem, vyhazují až později. Alespoň u mě to tak párkrát bylo.
Zdravím,
vloni jsem řešil stejný problém. Zkuste vyrobit podkládku z moduritu. Pokud trefíte velikost, andulku by to mělo oblbnout a pokud bude vyrobená kvalitně, tak jí andulka nerozbije a na dalších vejcích co snese by už měla sedět normálně. Mně osobně však samice rozbíjela i ten modurit, tak jsem ho nahradil bílými kameny tvarem a velikostí vejce, na ty už samice zasedla a svá vejce pak už nerozbíjela. Podkládku odstraňte až budete mít jistotu, že samice opravdu na svých vejcích sedí.
Jak říkám, u mě to zabralo, ale je dost možné že vaše samice tohle udělá při prvním hnízdění s celou snůškou.
Držím palce ať se zadaří
sara7
napsal(a):
Dobrý den,
Ďalšia možnosť môže byť aj že máte dve samice a súperia o búdku, bolo by dobre keby doplnite fotku.
Mohy
napsal(a):
Nemyslím si že by samice zahnízdila kdyby neměla ve voliéře partnera, ale partnerku, pokud máte takové zkušenosti,tak mne opravte.
Úplně v pohodě. Mně se to stalo, dvě samičky, obě snášely do budky, až když tam bylo 12 a více vajec, zjistila jsem, že jsou to dvě samice.
sara7
napsal(a):
Dobrý den,
Aj mne minuly rok vyhádzali zopár vajícok. A potom po nejakej dobe prestali a samicka mi vychovala 4 mlade až na bidlo.
sara7
XXX.XXX.228.182
Moc děkuji za všechny reakce. Vyfotit je nezvládnu, protože pokaždé když se přiblížím ke kleci, tak vlezou obě do budky. Že jsou obě samice je možné, protože tu která vejce snáší jsme kupovali jako samce. Každopádně si s vyhazováním vejce pomáhají, takže to určitě nedělá jen druhá andulka.
sara7
napsal(a):
Moc děkuji za všechny reakce. Vyfotit je nezvládnu, protože pokaždé když se přiblížím ke kleci, tak vlezou obě do budky. Že jsou obě samice je možné, protože tu která vejce snáší jsme kupovali jako samce. Každopádně si s vyhazováním vejce pomáhají, takže to určitě nedělá jen druhá andulka.
Tak jestli chcete mít jistotu, tak je až vlezou do budky opatrně chytněte a vyfoťte. Do té doby budete jen hádat.