Korela - přenos mláďat z původní budky do nové

Korela chocholatá
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
25.3.2021 16:12
ThomasRoof

XXX.XXX.225.35

Dobrý den,

chci se zeptat, zdali je možné přenést odrostlá mláďata z původní budky do nové? Korelám jsem postavil novou voliéru i s novými budkami a chtěl bych je přenést, ale nemůžu kvůli mláďatům v budce. Obávám se, aby na ně rodiče v nové voliéře a v nové budce nezanevřeli a nepřestali o ně pečovat. Mláďata už jsou odrostlá a jedno už vylézá z budky ven.

Bylo by možné mláďata s rodiči přenést a mladé uložit do nové budky? Nebo mám raději počkat, až všechna mláďata vylezou a až poté rodinu společně přenést najednou?

25.3.2021 16:51
lupus4

XXX.XXX.205.61

To je takovej problém 14 dnů počkat ? Kam chvátáte ?

25.3.2021 17:01
ThomasRoof

XXX.XXX.225.35

Já nikam nechvátám! Pouze jsem se zeptal, zdali je to možné!

Z Vaší odpovědi usuzuji, že je lepší počkat, tak děkuji za radu a já raději počkám.

26.3.2021 01:02
kubrt11

XXX.XXX.53.50

ThomasRoof napsal(a):
Dobrý den,

chci se zeptat, zdali je možné přenést odrostlá mláďata z původní budky do nové? Korelám jsem postavil novou voliéru i s novými budkami a chtěl bych je přenést, ale nemůžu kvůli mláďatům v budce. Obávám se, aby na ně rodiče v nové voliéře a v nové budce nezanevřeli a nepřestali o ně pečovat. Mláďata už jsou odrostlá a jedno už vylézá z budky ven.

Bylo by možné mláďata s rodiči přenést a mladé uložit do nové budky? Nebo mám raději počkat, až všechna mláďata vylezou a až poté rodinu společně přenést najednou?

Zdravím,budku můžete obecně papouškům měnit jen za stejnou,na stejné místo,a ve stejném prostředí,jinak je to velmi riskantní,že mláďata opustí!K.

26.3.2021 08:47
eli22

XXX.XXX.58.43

ThomasRoof napsal(a):
Dobrý den,

Já bych to nedělala ani náhodou, nejen, že je mohou opustit, ale mohou je klidně i třeba poškozovat.

26.3.2021 09:09
atobajus

XXX.XXX.195.189

Kdysi jsem na burze v UH koupil pár rozely žlutolící s čerstvě sneseným vejcem v přenosce. Ptáky jsem přinesl domů, pustil do klece s budkou a vejce dal do budky, samice se o budku ihned zajímala a za dva dny pokračovala ve snůšce a odchov byl zdárně dokončen.
Nejednou jsem, jako začátečník, přenášel na podzim budky s mláďaty korel nebo andulek z venkovních voliér do vnitřních klecí na zazimování. Tenkrát nebyl internet, nebylo se tak koho zeptat, tak jsem to prostě udělal a dopadlo to dobře.

26.3.2021 17:42
kubrt11

XXX.XXX.53.50

No říká se,že vyjímka potvrzuje pravidlo...vloni jeden můj kamarád dlouholetý a zkušený chovatel vyměnil Královákům v budce podestýlku za hrubší,a bylo vymalováno,už se do ní nevrátili a mladé musel těžko dokrmovat!Tak a teď babo raď!

26.3.2021 18:31
exotchov

XXX.XXX.168.151

Resite kraviny,neni par jako par.Nekdy to jde i u vetsich druhu jinde se to neda,naco mate hlavu -na okrasu a proto jsou zde porad hloupejsi otazky.

Přidejte reakci

Přidat smajlík