Korela

Prodám Korelu chocholatou - Nabízím dvě mladé Korely: Korela bělohlavá, Kor...
300 Kč
Dobrý den,
chci se zeptat, zdali je možné přenést odrostlá mláďata z původní budky do nové? Korelám jsem postavil novou voliéru i s novými budkami a chtěl bych je přenést, ale nemůžu kvůli mláďatům v budce. Obávám se, aby na ně rodiče v nové voliéře a v nové budce nezanevřeli a nepřestali o ně pečovat. Mláďata už jsou odrostlá a jedno už vylézá z budky ven.
Bylo by možné mláďata s rodiči přenést a mladé uložit do nové budky? Nebo mám raději počkat, až všechna mláďata vylezou a až poté rodinu společně přenést najednou?
ThomasRoof
napsal(a):
Dobrý den,
chci se zeptat, zdali je možné přenést odrostlá mláďata z původní budky do nové? Korelám jsem postavil novou voliéru i s novými budkami a chtěl bych je přenést, ale nemůžu kvůli mláďatům v budce. Obávám se, aby na ně rodiče v nové voliéře a v nové budce nezanevřeli a nepřestali o ně pečovat. Mláďata už jsou odrostlá a jedno už vylézá z budky ven.
Bylo by možné mláďata s rodiči přenést a mladé uložit do nové budky? Nebo mám raději počkat, až všechna mláďata vylezou a až poté rodinu společně přenést najednou?
Zdravím,budku můžete obecně papouškům měnit jen za stejnou,na stejné místo,a ve stejném prostředí,jinak je to velmi riskantní,že mláďata opustí!K.
ThomasRoof
napsal(a):
Dobrý den,
Já bych to nedělala ani náhodou, nejen, že je mohou opustit, ale mohou je klidně i třeba poškozovat.
Kdysi jsem na burze v UH koupil pár rozely žlutolící s čerstvě sneseným vejcem v přenosce. Ptáky jsem přinesl domů, pustil do klece s budkou a vejce dal do budky, samice se o budku ihned zajímala a za dva dny pokračovala ve snůšce a odchov byl zdárně dokončen.
Nejednou jsem, jako začátečník, přenášel na podzim budky s mláďaty korel nebo andulek z venkovních voliér do vnitřních klecí na zazimování. Tenkrát nebyl internet, nebylo se tak koho zeptat, tak jsem to prostě udělal a dopadlo to dobře.