Chovný pár pyrur

Prodám Pyruru zelenolícího - Z důvodu rušení mého domácího chovu prodám pár...
3000 Kč
Dobrý den,
moc by mně zajímalo zda je možné chovat více párů pyrurů v jedné voliéře po celý rok? Na youtube je v zahraničí dost chovatelů, kteří takto chovají pyrury zelenolící, ale i zde na iFaune jsem četl článek od Miroslava Štěpána z roku 2017, kde se zmínil o společném chovu a odchovu různých druhů pyrurů v jedné voliéře. Ptám se, protože mám asi 9d-4š-3,5v volný prostor na volieru a nechce se mi to rozdělovat.
Fff
napsal(a):
Dobrý den,
moc by mně zajímalo zda je možné chovat více párů pyrurů v jedné voliéře po celý rok? Na youtube je v zahraničí dost chovatelů, kteří takto chovají pyrury zelenolící, ale i zde na iFaune jsem četl článek od Miroslava Štěpána z roku 2017, kde se zmínil o společném chovu a odchovu různých druhů pyrurů v jedné voliéře. Ptám se, protože mám asi 9d-4š-3,5v volný prostor na volieru a nechce se mi to rozdělovat.
https://www.youtube.com/watch?v=dV2WppiDTSM zde je jedno z mnoha videí.
Fff
napsal(a):
Dobrý den,
Roku 2000 som dokupil naraz 9-kusov pyrhur zelenolícé.starší chov.poradil daj ich spolu pojedu po páre do butky na noc na moje prekvapené išli všeci do jedné butku.ked som butku zobral išli všeci do druhu butku.
Fff
napsal(a):
Dobrý den,
Dobrý den. Máte rozměrnou voliéru, pokud zvolíte jednodruhové hejno aby nedocházelo ke křížení, pustíte do voliéry mladé ptáky a všechny současně tak to není nemožné.
Mimochodem i náš chovatel pyrurů přítel Petr Blažek píše "Společný chov v hejnu jsme zkoušeli u p.picta picta, p.egregia a p.melanura soancei. Chovné „kolonie“ čítaly 3 páry a chov se jevil jako bezproblémový."
Ještě doplním, že o chovu pyrur v hejnu dříve informoval, tady na ifauně, i přítel Libor Šťastný.
"ve Španělsku jsem viděl ve větších voliérách takto odchovávat pyrury zelenolící v různých mutacích,dále pak perlaty,a aratingy sluneční. Každý druh samozřejmě zvlášť.
Ale bylo tam zhruba 30 chovných párů + odchovy. A chovní ptáci byli většinou dokrmení, takže i mladé byli krotké a zvyklé na lidi. Jinak musíte dát hodně budek aby nedocházelo k šarvátkám. Chovám asi 20 párů pyrur, ale samostatně po párech. Ale viděl jsem více hromadných chovů i u nás v ČR a nebyl problém. Jediný problém byl asi to, jak psal pán, že se někdy stane že se cpou všichni do jedné boudy. A potom hnízdění se většinou dostaví až v druhém nebo dokonce v třetím roce. Mě ochotně nasedají už v roce, ale jak píšu, chovám je samostatně po páru.
Pokud budete mít nějaké otázky,můžete se mi ozvat na email. stastny.libor@centrum.cz
Libor"