Vrkoč

XXX.XXX.104.252
Zdravím,
už druhým rokem se mi stalo, že po vylíhnutí mláďat je do dvou dnů najdu vytahané a mrtvé na dně klece? První rok jsem to přešel, ale teď už to není náhoda...
Myslíte, že bych měl samce odebrat hned co samice naklade vejce? Dokáže se krmit sama?
Děkuji za názor.
Vrkoč
napsal(a):
Zdravím,
už druhým rokem se mi stalo, že po vylíhnutí mláďat je do dvou dnů najdu vytahané a mrtvé na dně klece? První rok jsem to přešel, ale teď už to není náhoda...
Myslíte, že bych měl samce odebrat hned co samice naklade vejce? Dokáže se krmit sama?
Děkuji za názor.
Mnoho samic papoušků dokáže odchovat mladé sama. Ještě vám zasednou letos znovu, pokuste se spíš vysledovat který z nich to dělá, ať máte jistotu. Už bych mu pak další příležitost nedával, některé vlastnosti se přenáší na potomstvo a bohužel ty špatné častěji.
corvuscorax
napsal(a):
kteří ptáci vám to dělají? Papoušci nebo jiný druh? Mně se např před lety, když jsem měl leskoptve stalo, že po vyrušení sousedem mi také vyházela mladé z budky a další roky odchovali bez problémů. Záleží na druhu ptáků co máte.
Druhým rokem mrtvá mláďata
Papoušek zpěvavý
Je to zadané v dotazu.
corvuscorax
napsal(a):
není to v otázce jasné a samce bych tam nechal. krmí samici během hnízdění
není to v otázce jasné a samce bych tam nechal. krmí samici během hnízdění -a zřejmě likviduje mláďata,to je to co se tu řeší. Takže já bych samce před líhnutím odebral.Zpěváci jsou schopní dokrmit mladé i bez partnera.A i kdyby to dopadlo špatně,budete mít aspoň jasno který pták z páru to dělá.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.118
Tenhle pár by měl jít v každém případě od sebe-druhá sezóna v háji a nebude lépe.