Kanár

Prodám Kanára - Prodávám dva kanárky, samce a samici, a hledám pro ně nový...
1500 Kč
Zdravím Vás priatelia idem sa poradiť robím medzidruhové kríženie a mam v pláne pripúšťať samca k dvom samičkám kanarika (samec mi odparuje v pohode). Klietka 3 oddelenia, stred samec, kraje samice. Predielkou pušťať k jednej samici a na druhý deň k druhej. Na noc zavreť do stredu (žerie vajcia samec). Po znesení znovu pripustit k samici, parne dni samička č.1, nepárne dni samička č.2 do znesenia 4 až 5 vajca.
Váš názor?
Ďakujem.
Ahojte Rasťo
rastoz
napsal(a):
Zdravím Vás priatelia idem sa poradiť robím medzidruhové kríženie a mam v pláne pripúšťať samca k dvom samičkám kanarika (samec mi odparuje v pohode). Klietka 3 oddelenia, stred samec, kraje samice. Predielkou pušťať k jednej samici a na druhý deň k druhej. Na noc zavreť do stredu (žerie vajcia samec). Po znesení znovu pripustit k samici, parne dni samička č.1, nepárne dni samička č.2 do znesenia 4 až 5 vajca.
Váš názor?
Ďakujem.
Ahojte Rasťo
Všetko ok.budu oba oplodené.
alfonzo
XXX.XXX.0.243
vegh
Dobrý den,netlačte na pilu,dotaz byl položen 7.6.Jinak jsem takto zkoušel kanáry chovat také.Bednová klec se šuplaty,rozdělena na tři díly.Šířka 120cm,dvě padesátky a uprostřed dvaceticentimetrová.Ta pro samce měla dvoje výsuvná dvířka do boxu k samicím.Dvířka jsem vytáhl v kolejničce zvenku háčkem a samec mohl ke zvolené samičce,takto jsem to střídal ob den k jedné a druhé samici.Vejce plná obě samice.Samec později přikrmoval přes pletivo i vylétlá mláďata.Považuji to za nejlepší metodu co do počtu odchovů,ale mě toto nikdy nebavilo,mám rád prostorné voliéry.Později jsem kanáry choval po dvou párech v třímetrových voliérách se záletem 120 cm.Krásný pohled na ptáky,ale odchovy už né tak velké,nevadí,záleží na chovateli,jestli chce početné odchovy,nebo se kochat krásou ptáků.
Poslední systém,který používá kamarád kanárkář celý život,připouští denně ráno k samicím samce na deset minut,zapáří a dá ho zpět do klícky.Takže má třeba pět samců na třicet samic.Odchovy má slušné,podobně,jako v té kleci se třemi boxy.Jen stále musí chytat samce a připouštět k samičkám,baví ho to.
Zkuste to,není to špatné,uvidíte sám.
Priatelia dnes bolo prvé vajce po samičke č.1 ....druha má spravené hniezdo tiež...striedam jeden deň samec z jednou druhý deň so samičkou č 2.... na noc samca zavrem do stredu...po odobrati vajca púšťam k danej samičke...robím krížencov ....tu sa snúbi...krása,tenperament a ten spev👌👌👌.....
To je ako píšete "medzidruhové kríženie" medzi hýlom mexickým samcom s kanárikmi samicami? O tom sa už tu písalo https://www.ifauna.cz/okrasne-ptactvo/nemodforum/r/detail/1772385/kanar-x-hyl-mexicky
Dobrý den, ano, běžně se tak chovají, ale mé osobní zkušenosti nejsou ideální. Často si samice vyberou z nabídky více hnízdních košíčku jen jeden a do toho sanáší obě, příp. si vytahují podestýlku z hnízd apod. Samice mexických hýlů jsou v tomto ještě horší. Já odchovávám kanáry i hýly ve standardních klecích (d.70cm), při druhém hnízdě pouštím samce s mladými do vedlejší klece a po vylíhnutí druhých mláďat samce vracím zpět k samici. Po skončení hnízdní sezony mám kanáry ve společné voliéře.