Krásná roční samička

Prodám Amazoňana modročelého jižního - Roční samice DNA z velmi dobrého cho...
Uživatel s deaktivovaným účtem
Dobrý den. Máme samce amazoňana modročelého u kterého pozorujeme občasný třes celého těla. Je mu 10 let a třetím rokem odchovává mladé. Nebojí se a nechá se hladit přes pletivo. Nemá žádné jiné problémy. Stravu má stejnou jako další tři amazoňané které krmíme směsí Versele Laga premium, granulemi zuprem a dále veškerou dostupnou zeleninou a ovocem. Dále jim podáváme mleté skořápky, poly-min, grepový sirup. Mají venkovní volieru 7metrů a vntřní 4 metry. Zajímal by mě názor ostatních chovatelů na toto téma. Nerad bych papouška stresoval vyšetřením které mnohdy příčinu nezjistí. Za slušné odpovědi předem děkuji. Kempes.
Mohu jen rici co jsem vypozoroval,ano nejaky ten tres u amazonanu je asi na miste.ne asi u vsech. Modrocely me to nedelaji ,jsou kupodivu klidni. zato u venezuelcu samice jakmile ju neco vyrusi nebo je nahla zmena ve volierach tak zacne kricet a k tomu prida ten jakoby tres.Trva to nejakou chvily a pak je zase vse OK. Jinak ptaky mam zdrave,delat nejake specialni vysetreni je pro me zbytecne. Takze bych to asi shrnul tak ze je to povahou.Jini krici ,jini zase se nacepiri a jini maji tres.
Děkuji za odpověď. Můj vlastní pohled na toto chování je, že se jedná o určitou nervozitu, takže máte vlastně obdobný názor. Ale může se jednat i o jiný zdravotní problém a proto bych ocenil i názory a zkušenosti jiných chovatelů.
napsal(a):
Děkuji za odpověď. Můj vlastní pohled na toto chování je, že se jedná o určitou nervozitu, takže máte vlastně obdobný názor. Ale může se jednat i o jiný zdravotní problém a proto bych ocenil i názory a zkušenosti jiných chovatelů.
Nevím, ale toto chování jsem zaregistroval i u mých holubů, když se moji holubi bojí nebo jak píše chovatel v příspěvku jsou nervózní , pozoruji na nich třes celého těla , příčinou může být cizí člověk nebo i jiný holub, mohu takovéto chování potvrdit.