Určení pohlaví - papoušek královský - je to pár?

Papoušek královský
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
23.8.2021 12:58
ZBzH

XXX.XXX.8.172

Dobrý den, je toto pár papoušků královských? Samička (černý zobák) je ročník, samec (světlejší zobák) je letošní. Popisky domnělého pohlaví jsou u jednotlivých fotek.

Uživatel s deaktivovaným účtem

23.8.2021 13:33
Uživatel s deaktivovaným účtem

Za mňa vyzerá že je to párik, samec by mal mať bledší zobák presne ako ste napísali vy a samica čierny. Aj samec má gulatejšiu hlavu.

23.8.2021 17:45
lavice

XXX.XXX.32.153

ZBzH napsal(a):
Dobrý den, je toto pár papoušků královských? Samička (černý zobák) je ročník, samec (světlejší zobák) je letošní. Popisky domnělého pohlaví jsou u jednotlivých fotek.

Nechci malovat čerta na zed', ale myslím si že to samice nebude, i když má černý zobák. Dělají se jí již červená pírka nahoru ke krku a i v křídle se začíná ukazovat zrcátko. Myslím že i zanedlouho začne červenat zobák. Píšu proto, že něco podobného jsem měl před mnoha lety a samec se dobarvil až třetím rokem. Pro váš klid lépe DNA u exomedu za pár korun. Ten mladý je sto pro samec.

23.8.2021 19:26
Horák lutino

XXX.XXX.167.135

Dva samci, mě se stalo kdysi něco podobného ,kupující říkal že je to 100% samice než se začal přebarvovat na samce. Dnes bez DNA už nic nekupuji. Čekáte a roky běží.

23.8.2021 19:48
fedak

XXX.XXX.114.208

ZBzH napsal(a):

Jj, máte pár.👍

23.8.2021 21:52
ZBzH

XXX.XXX.217.155

Děkuji všem za názory. Je to zatím 2:2 takže to chápu tak, že se to určit dle fotky nedá a cesta je buď DNA nebo počkat na vybarvení.

24.8.2021 00:23
lavice

XXX.XXX.32.153

ZBzH napsal(a):
Děkuji všem za názory. Je to zatím 2:2 takže to chápu tak, že se to určit dle fotky nedá a cesta je buď DNA nebo počkat na vybarvení.

DNA, nebo si čekejte, snad se dočkáte, na podzim se vám bude samička určitě dobře shánět.

24.8.2021 00:33
lavice

XXX.XXX.32.153

lavice napsal(a):
DNA, nebo si čekejte, snad se dočkáte, na podzim se vám bude samička určitě dobře shánět.

Má červeń na břichu výš jak samec, tj první ukazatel samce. Na zbarvení zobáku se vůbec nedívejte až tak listopad, to už bude pěkně červenat. Každá samička má kostřec světle modrý jako nebe.

24.8.2021 08:29
ZBzH

XXX.XXX.8.172

Papoušek na fotografii s černým zobákem je už 15 měsíců starý (viz můj původní text). Myslíte, že do listopadu, tj. ve stáří 18 měsíců zobák zčervená?

24.8.2021 08:33
ZBzH

XXX.XXX.8.172

Nicméně, pokud to jsou dva samci, tak bych se chtěl zeptat, zda je dobrý nápad přikoupit mladou (letošní nebo 2020) samičku a nechat je všechny tři třeba rok spolu a snažit se během té doby poznat, s kým to samičce lépe klape? Půjde to i zjara?

24.8.2021 11:48
vegh

XXX.XXX.112.84

lavice napsal(a):
Má červeń na břichu výš jak samec, tj první ukazatel samce. Na zbarvení zobáku se vůbec nedívejte až tak listopad, to už bude pěkně červenat. Každá samička má kostřec světle modrý jako nebe.

Tak ako píše Lavice Každá samica má kostrec svetlo modré a samce až do fialova a to už aj u mladé pred vyleťené znizda.

alfonzo

24.8.2021 11:49
alfonzo

XXX.XXX.0.243

ZBzH
Dobrý den,podle mého názoru má ten pták s tmavým zobákem modrý kostřec,takže samice,samec má kostřec fialový,takto poznáte králováky již v budce.Králováků mám několik párů a leta odchovávám,podle kostřece je to vždy OK. Sám to lépe posuďte,barvy na fotu mohou zkreslovat.
A příspěvky s červenáním prsou,nebo objevujícími se zrcátky berte s rezervou,mají to i samice,píší to nezkušení chovatelé.Prošlo mě okolo stovky mladých králováků,tak mohu posuzovat.Nebyli všichni moji,dokrmoval jsem kamarádům od samic co neseděly,nebo špatně krmily,takže opravdu spousta jedinců k posouzení.

24.8.2021 12:44
lavice

XXX.XXX.32.153

lavice napsal(a):

Žádná samice nemá v 15 měs červeń tak vysoko a zobák může červenat i zjara příš. roku. i to zrcátko v křídle. Vlastní zkušenost měl jsem to před lety stejné, chovám pap 43 let, královské jsem měl již v 82 roce. Jak jsem již psal a samec se mi začal vybarvovat ve dvou letech z jasné samice, více chovatelů tomu nevěřilo.... a ještě uvedu další poznatek....žádná samice nemá modrofialové pera v ocase, jak rostou ted' vaší udajné samici. ...Určitě koupit samici i mladou, poněvadž lonskou budete těžko shánět a nechat je klidně všechny spolu, oni se vyberou.

24.8.2021 13:06
ZBzH

XXX.XXX.8.172

Moc děkuji za názory, pro mě je celé toto vlákno přínosné a rád to čtu. Sice to mám tedy pořád 50 na 50, ale od každého z vás si beru užitečné informace. Zaměřím se tedy na pozorování barvy kostřece, už vím, že barva zobáku se může změnit klidně ve stáří dvou let, ocasní pera také zkontroluji detailněji. Ještě jednou děkuji.

24.8.2021 23:33
lavice

XXX.XXX.32.153

ZBzH napsal(a):
Moc děkuji za názory, pro mě je celé toto vlákno přínosné a rád to čtu. Sice to mám tedy pořád 50 na 50, ale od každého z vás si beru užitečné informace. Zaměřím se tedy na pozorování barvy kostřece, už vím, že barva zobáku se může změnit klidně ve stáří dvou let, ocasní pera také zkontroluji detailněji. Ještě jednou děkuji.

Nemáte zač, jen zveřejnuji svoje zkušenosti.

11.2.2022 18:42
ZBzH

XXX.XXX.189.13

Sestříhal jsem video o určení pohlaví mých dvou mladých papoušků královských, definitivně jsem si nechal potvrdit pohlaví DNA testy.

https://youtu.be/DocQcufcZRU

11.2.2022 19:29
fedak

XXX.XXX.114.208

ZBzH napsal(a):
Sestříhal jsem video o určení pohlaví mých dvou mladých papoušků královských, definitivně jsem si nechal potvrdit pohlaví DNA testy.

https://youtu.be/DocQcufcZRU

Tak to je skvělé, a teď jen odchov a je to 👍

Přidejte reakci

Přidat smajlík