Miminka korelky bělohlavé

Prodám Korelu bělohlavou - Nabízím k zamluvení ručně dokrmená a vymazlená m...
Dobrý deň,
písala som nižšie už, len som sa teraz dočítala aj o chiroxe, tak som doplnila a chcela by som poprosiť o radu s čím najlepšie dezinfikovať hračky?
Bližšie sa jedná o strom pre papagáje s druhej ruky, napadlo ma skúsiť dezinfekciu F10 SC alebo Chirox, len som si neni istá či pri chiroxe ich neotrávim?
Malo by to byť podobne ako F10, len je to podstatne lacnejsie máte niekto nejaké skúsenosti?
v minulosti som sa natrapila s ochorením papagajov (nakazili sa od iného) kokcidiami.
Pokial viem, F10 SC ani chirox neni na parazity, napadlo ma obariť haluze vriacou vodou, len pre rozmery stromu je to komplikované.
Za nejaké rady tipy vopred ďakujem, nechcem naozaj nič podceniť, sú mi ako deti
Romanka41
napsal(a):
Dobrý deň,
písala som nižšie už, len som sa teraz dočítala aj o chiroxe, tak som doplnila a chcela by som poprosiť o radu s čím najlepšie dezinfikovať hračky?
Bližšie sa jedná o strom pre papagáje s druhej ruky, napadlo ma skúsiť dezinfekciu F10 SC alebo Chirox, len som si neni istá či pri chiroxe ich neotrávim?
Malo by to byť podobne ako F10, len je to podstatne lacnejsie máte niekto nejaké skúsenosti?
v minulosti som sa natrapila s ochorením papagajov (nakazili sa od iného) kokcidiami.
Pokial viem, F10 SC ani chirox neni na parazity, napadlo ma obariť haluze vriacou vodou, len pre rozmery stromu je to komplikované.
Dobry den použijte Virkon S....na vše-klece,strom,haluze,bidla,misky,...chovu zdar
Romanka41
napsal(a):
Dobrý deň,
Ve vašem dotazu mě překvapila zmínka o nákaze kokcidiemi. Ty jsou u papoušků vzácné rozdíl od hrabavé drůbeže nebo kardinálů. Jak ty kokcidie byly u pepoušků dignostikovány? Ony totiž kokcidie jsou specifičké u různých druhů ptáků a jiné druhy nenapadají.
Moudivláček
napsal(a):
Ve vašem dotazu mě překvapila zmínka o nákaze kokcidiemi. Ty jsou u papoušků vzácné rozdíl od hrabavé drůbeže nebo kardinálů. Jak ty kokcidie byly u pepoušků dignostikovány? Ony totiž kokcidie jsou specifičké u různých druhů ptáků a jiné druhy nenapadají.
Dobrý deň, priniesla som korelu z chovproduktu ktora bola vychudnuta chcela som jej pomoct bola som u veterinara ktory potvrdil zo vzorky trusu ze ma kokcidie a povedal.mi ze je to normalne co ma neskôr extremne zarazilo a zostala som nahnevana nevedela som o chorobach nic a mojou hlupostou sa doatala do kontaktu s mojimi 3 papagajmi korela umrela a postupne zacali ochorievat moje diagnoza kokcidie rok som sa trapila s roznymi pridruzenymi ochoreniami a jedna to nezvladla stalo ma to fakt vela rozne vyšetrenia testy drahe probiotika chcela som urobit vsetko najviac mi bolo luto ze som chcela.jednej pomoct a ublizila som aj svojim na nemenovanu kliniku v bratislave v zivote nepojdem lebo mali odbornika na papagaje a ten povedal ze kokcidie su normalne keby som vedela vsetci mohli zit. Teraz uz viem o ochoreniach dost a mam strach aby sa mi nestalo podobne preto dezinfekciu nechcem podcenit
Uživatel s deaktivovaným účtem
Na dezinfekciu vsetkeho pouzivam aj ja virkon s, je velmi dobry. Chovam hyle tie su na kokcidie extremne haklive. Vsetky misky vyvaram raz za tyzden, nastriekam virkonom a oplachnem po 30 minutach. Tak isto striekam zem a casti voliery ( steny, zem, drevene casti a konare) obycajnym octom. Kokcidie su svine ale lahko sa vysusuju cize suche a malo vlhke prostredie im neprospieva a kysele prostredie im vadi, preto ten ocot.Takto to robim uz skoro dva roky a s kokcidiami som problem nemal.
HHH
napsal(a):
Díky za zajímavý námět. Ten ocet používáte neředěný? Havlíček
neriedeny popripade slabo. Robim to kvoli hylom kazdy tyzde. A naozaj dva roky nemam absolutny problem s kokcidiami. Zacal som venovat viac pozornosti hygiene vo vacsej miere pri uprsanom a sychravom obdobi a funguje to.Alebo neomyvatelny alkoholovy dezinfekcny prostrierok ktory je dostupny vsade v case korony.
Nech sa dari aj Vam a dakujem.