loňské korelky

Prodám Korelu albino - Prodám loňské korelky, 1x lutino a 3x bílé, je to 1...
ivajur
XXX.XXX.239.252
Dobrý den, chtěla bych se zeptat.
Mám doma tříletou samičku korely, která ještě do nedávna byla zvyklá žít v páru se samečkem (bez snůšky). Bohužel samec nám náhle zemřel a samička se trápila a chřadla, přestala s námi komunikovat, žrát atd, celé dny prosedela v kleci i když ji mela celý den otevřenou což jindy nedělala.
Pořídili jsme ji tedy mládě, bez DNA. Samička nám okamžitě ožila a co mě přijde zvláštní, že se k té malé korekce až moc má, chce se od ní nechat obírat, sama ji obírá atd. Tak a moje otázka zní, myslíte, že mládě může být samec vzhledem k jejímu chování? Nebo by se samice měla i takhle ke druhé samici? Mládě má 2 měsíce, takže my pohlaví ještě nepoznáme.
Děkuji moc za případné odpovědi. Jedná se o chov v bytě, možná někdo kdo má vypozorované více chování korelek, by mohl vědět.
ivajur
XXX.XXX.239.252
Děkuji za odpověď,ale u zemřelého samce jsme měli udělané DNA a tato tříletá je 100 % samička. Problém ohledně páření byl v tom,že ona byla odchovaná pod rodiči on uměle dokrmen a přesto,že ona o něj jevila velký zájem,on si spíš všímal více nás,ale i tak se obírali apod. jen o to páření neměl zájem 😀Ještě poznámka,samec byl mladý cca 1,5 roku.
Ale moc děkuji za váš názor.
ivajur
XXX.XXX.239.252
Vejce snášela když byla sama,tedy jedno snesla,proto jsme ji pořídili toho samečka,pak už nic. Ale děkuji 😊
Uživatel s deaktivovaným účtem
Horák lutino
napsal(a):
Ale za 3 roky ani vejce je zvláštní, já jsem koupil papouška královského samce s DNA a po více jak 2 letech to vypadá na samici.
Více jak 2 letech? Samec se běžně vybarvuje už následující rok , tj. líhnutí např. jaro 2020, podzim 2021 už máte 100% samici nebo samce. 🤔
ivajur
napsal(a):
Dobrý den, chtěla bych se zeptat.
Mám doma tříletou samičku korely, která ještě do nedávna byla zvyklá žít v páru se samečkem (bez snůšky). Bohužel samec nám náhle zemřel a samička se trápila a chřadla, přestala s námi komunikovat, žrát atd, celé dny prosedela v kleci i když ji mela celý den otevřenou což jindy nedělala.
Pořídili jsme ji tedy mládě, bez DNA. Samička nám okamžitě ožila a co mě přijde zvláštní, že se k té malé korekce až moc má, chce se od ní nechat obírat, sama ji obírá atd. Tak a moje otázka zní, myslíte, že mládě může být samec vzhledem k jejímu chování? Nebo by se samice měla i takhle ke druhé samici? Mládě má 2 měsíce, takže my pohlaví ještě nepoznáme.
Děkuji moc za případné odpovědi. Jedná se o chov v bytě, možná někdo kdo má vypozorované více chování korelek, by mohl vědět.
Myslím, že by se takhle měla i k samici. Tipuju, že je prostě šťastná, že má zase společnost. 😉
ivajur
XXX.XXX.239.252
Bylo to myšleno,že spolu nezasedli.Nejsem chovatel špatně jsem se asi vyjádřila. Já brala snůšku za oplozená vajíčka což u nich nikdy neproběhlo.
Horák lutino
napsal(a):
Pořád jsem doufal ,ale už budu dávat inzerát na výměnu.
Chápu. My už kvůli tomu radši kupujeme papoušky s DNA nebo si ho píchne sami a odešleme na analýzu. Otázka 300,- a člověk má jistotu. :)