Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

ivajur

23.9.2021 16:05
ivajur

XXX.XXX.239.252

Dobrý den, chtěla bych se zeptat.
Mám doma tříletou samičku korely, která ještě do nedávna byla zvyklá žít v páru se samečkem (bez snůšky). Bohužel samec nám náhle zemřel a samička se trápila a chřadla, přestala s námi komunikovat, žrát atd, celé dny prosedela v kleci i když ji mela celý den otevřenou což jindy nedělala.
Pořídili jsme ji tedy mládě, bez DNA. Samička nám okamžitě ožila a co mě přijde zvláštní, že se k té malé korekce až moc má, chce se od ní nechat obírat, sama ji obírá atd. Tak a moje otázka zní, myslíte, že mládě může být samec vzhledem k jejímu chování? Nebo by se samice měla i takhle ke druhé samici? Mládě má 2 měsíce, takže my pohlaví ještě nepoznáme.
Děkuji moc za případné odpovědi. Jedná se o chov v bytě, možná někdo kdo má vypozorované více chování korelek, by mohl vědět.

23.9.2021 20:10
Horák lutino

XXX.XXX.167.135

Jestli 3 roky nesnesla vejce je to zvláštní ,možná že teprve tedˇ máte pár.

ivajur

23.9.2021 20:28
ivajur

XXX.XXX.239.252

Děkuji za odpověď,ale u zemřelého samce jsme měli udělané DNA a tato tříletá je 100 % samička. Problém ohledně páření byl v tom,že ona byla odchovaná pod rodiči on uměle dokrmen a přesto,že ona o něj jevila velký zájem,on si spíš všímal více nás,ale i tak se obírali apod. jen o to páření neměl zájem 😀Ještě poznámka,samec byl mladý cca 1,5 roku.
Ale moc děkuji za váš názor.

23.9.2021 20:35
Horák lutino

XXX.XXX.167.135

Ale za 3 roky ani vejce je zvláštní, já jsem koupil papouška královského samce s DNA a po více jak 2 letech to vypadá na samici.

ivajur

23.9.2021 20:44
ivajur

XXX.XXX.239.252

Vejce snášela když byla sama,tedy jedno snesla,proto jsme ji pořídili toho samečka,pak už nic. Ale děkuji 😊

Uživatel s deaktivovaným účtem

23.9.2021 21:01

Horák lutino napsal(a):
Ale za 3 roky ani vejce je zvláštní, já jsem koupil papouška královského samce s DNA a po více jak 2 letech to vypadá na samici.

Více jak 2 letech? Samec se běžně vybarvuje už následující rok , tj. líhnutí např. jaro 2020, podzim 2021 už máte 100% samici nebo samce. 🤔

23.9.2021 21:02

ivajur napsal(a):
Dobrý den, chtěla bych se zeptat.
Mám doma tříletou samičku korely, která ještě do nedávna byla zvyklá žít v páru se samečkem (bez snůšky). Bohužel samec nám náhle zemřel a samička se trápila a chřadla, přestala s námi komunikovat, žrát atd, celé dny prosedela v kleci i když ji mela celý den otevřenou což jindy nedělala.
Pořídili jsme ji tedy mládě, bez DNA. Samička nám okamžitě ožila a co mě přijde zvláštní, že se k té malé korekce až moc má, chce se od ní nechat obírat, sama ji obírá atd. Tak a moje otázka zní, myslíte, že mládě může být samec vzhledem k jejímu chování? Nebo by se samice měla i takhle ke druhé samici? Mládě má 2 měsíce, takže my pohlaví ještě nepoznáme.
Děkuji moc za případné odpovědi. Jedná se o chov v bytě, možná někdo kdo má vypozorované více chování korelek, by mohl vědět.

Myslím, že by se takhle měla i k samici. Tipuju, že je prostě šťastná, že má zase společnost. 😉

23.9.2021 21:15
Horák lutino

XXX.XXX.167.135

CITUJI: Dobrý den, chtěla bych se zeptat.
Mám doma tříletou samičku korely, která ještě do nedávna byla zvyklá žít v páru se samečkem (bez snůšky). A tedˇ píšete, že snesla 1 vejce?

ivajur

23.9.2021 21:18
ivajur

XXX.XXX.239.252

Bylo to myšleno,že spolu nezasedli.Nejsem chovatel špatně jsem se asi vyjádřila. Já brala snůšku za oplozená vajíčka což u nich nikdy neproběhlo.

23.9.2021 21:44
Horák lutino

XXX.XXX.167.135

ivajur napsal(a):
Bylo to myšleno,že spolu nezasedli.Nejsem chovatel špatně jsem se asi vyjádřila. Já brala snůšku za oplozená vajíčka což u nich nikdy neproběhlo.

Tak to je jiná.

23.9.2021 21:47
Horák lutino

XXX.XXX.167.135

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Více jak 2 letech? Samec se běžně vybarvuje už následující rok , tj. líhnutí např. jaro 2020, podzim 2021 už máte 100% samici nebo samce. 🤔

Pořád jsem doufal ,ale už budu dávat inzerát na výměnu.

24.9.2021 07:10

Horák lutino napsal(a):
Pořád jsem doufal ,ale už budu dávat inzerát na výměnu.

Chápu. My už kvůli tomu radši kupujeme papoušky s DNA nebo si ho píchne sami a odešleme na analýzu. Otázka 300,- a člověk má jistotu. :)

Přidejte reakci

Přidat smajlík