Spolubydlící - Polytelis anthopeplus (pap. horský)

Papoušek horský
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
18.10.2021 20:10
Colt

XXX.XXX.109.200

Dobrý den,
chtěl bych jsem se zeptat zda-li mohu chovat s papoušky horskými i jiné ptactvo (kanárci, zebřičky) po celý rok i v období rozmnožování.
Předem děkuji za odpovědi.

19.10.2021 11:18
Jimu

XXX.XXX.230.37

Horáci jsou bezproblémoví, neagresivní a ani v době hnízdění s nimi není žádný problém. Jsou velmi snášenliví vůči jiným i menším druhům. Já je mám ve společné voliéře d5,š3,v2 m s dvěma páry nádherných, párem červenokřídlých a královských. Nevím jak jiní chovatelé, ale já mám s těmito druhy velmi dobré zkušenosti při společném chovu. V době hnízdění mají dostatek budek různých typů, takže žádné šarvátky o budky a vše OK. Pravidelné odchovy jsou samozřejmostí. S druhy, které uvadíte, nebude sebemenší problém, ale musíte jim nabídnout dostatečný prostor.

Uživatel s deaktivovaným účtem

21.10.2021 08:25

Colt napsal(a):
Dobrý den,
chtěl bych jsem se zeptat zda-li mohu chovat s papoušky horskými i jiné ptactvo (kanárci, zebřičky) po celý rok i v období rozmnožování.
Předem děkuji za odpovědi.

Záleží samozřejmě na velikosti voliéry.

Pár horských máme nyní s andulkami. Voliéra je 4x1,5x2 metry. Mají svá místa s budkami, dostatek bidel, atd. Takže si můžou jít z cesty, když je třeba.

Ale už byli za ty roky, kdy se budovalo, i s korelami, papoušky zpěvavými (když jsem tam ale dala letos mladého, hned je proháněl, takže ty spíš zvlášť) i zebřičkami. K nikomu z nich agresivní nikdy nebyli a v pohodě odchovávají.

21.10.2021 08:26
21.10.2021 18:00
Colt

XXX.XXX.109.200

Děkuji vám za odpovědi.

Přidejte reakci

Přidat smajlík