Ondřej1111

XXX.XXX.60.122
Dobrý den,
potřeboval bych prosím poradit ohledně klíčení potravy pro žaka. I když mám vše co klíčím v bio kvalitě, pravidelně vše proplachuji, tak se mi stejně stává, že je na tom někdy plíseň.
Máte prosím někdo zkušenost s konkrétním grepovým extraktem, který je proti hubení plísní a hub nebo s nějakým jiným přípravkem?
Ještě jsem četl o heřmánkovém odvaru.
Děkuji za radu a odpovědi.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Ondřej1111
napsal(a):
Dobrý den,
potřeboval bych prosím poradit ohledně klíčení potravy pro žaka. I když mám vše co klíčím v bio kvalitě, pravidelně vše proplachuji, tak se mi stejně stává, že je na tom někdy plíseň.
Máte prosím někdo zkušenost s konkrétním grepovým extraktem, který je proti hubení plísní a hub nebo s nějakým jiným přípravkem?
Já dávám lžíci octa a nemám s plísní problém. 🤔
Chorchel

XXX.XXX.80.200
Záleží jaké zrniny klicite.nektere mají super rychlou schopnost vyklíčit,některé ne.proto já klíčím ty,které jsou na to vhodné.a po letech na přilepšenou už jen klíčím luštěniny.nejlepe fazole mungo.u těch se mi v životě nestalo,že by chytly plíseň.12h namočím a po 24h jsou vidět klíčky a zkrmuji.chovu zdar
Ondřej1111
napsal(a):
Dobrý den,
Jak to popisujete, tak jaksi nechápu, že by tam měla být plíseň. Když pravidelně proplachujete tak ta plíseň nemá čas se tam objevit. Záleží v jaké vrstvě je zrní a jak dlouho s ním nepohnete.
Klíčení pro jednoho žaka je úplně v pohodě. Je to mini klíčení bez rizika kvašení a plísní. Opravdu mě zajímá , jak ta plíseň v\ypadá a kdy se objeví.
Já namáčím a klíčím tak 3 kg zrní na každý den. Pšenice, hrách, slunečnice, přidám měkou kukuřici ze současných klasů, někdy mungo, občas pluchatý oves, kardi. Dával jsem i čočku. Nikdy žádná plíseň. Ale jsem starý a špatně vidím, ale ptáci jsou zdraví.
Také by mě zajímalo, co je to zrní v biokvalitě, jak se to pozná.
Přípravek určený k nakličování a desinfekci pitné vody.
Aviclens
Tekutý přípravek pro čistou pitnou vodu.
udržuje vodu hygienicky čistou a čerstvou
chrání pitnou vodu před vznikem škodlivých organismů, bakterií a kvasinek
lze jej přidat do vody s namočenými semeny, kde zabraňuje vzniku plísní a zkysnutí vody
redukuje vznik řas, tzv. zeleného slizu v napáječkách a tím zkracuje čas potřebný na jejich mytí
je šetrný a bezpečný, negativně neovlivňuje střevní mikroflóru
ideální přípravek pokud nemáme možnost vodu měnit každý den
Podávání: 1ml Aviclens na 2 litry čerstvé vody (toto 100ml balení vystačí na 200 litrů vody)
Vodu je třeba měnit po 1-2 dnech během horkých dní a po 3-4 dnech během chladnějších dnů.
Před namočením zrnin si připravíme roztok ve výše uvedeném poměru a semena zalijeme.
Před použitím je třeba výrobek protřepat.
Aktivní látka: chlorhexidin glukonát 10mg/mL
Dobry den,
vykaslete se na vselijake pripravky. Muj postup na kliceni:
Kupuju smes na naklicovani pro velke papousky od avicentry. do misky dam tolik, co mi vyjde na 4 dny krmeni. Mezi ctvrtou a patou odpoledni dam do misky zrni a zaliju to vodou. vecer kolem devate to proplachnu nekolikrat a znovu zaliju vodou. Rano jak vstavam do prace, opet nekolikrat proplachnu a zase zaliju. Po 24 hodinach zrni sliju, nekolikrat proplachnu a jdu krmit. Od tohoto okamziku uz zrni vodu neuvidi. Ctvrty den zkrmim zbytek a rovnou dam dalsi varku.
Co je podstatne. Zrni mam v sitku a to je povesene v misce, takze k nemu muze vzduch zhora i zespoda. Druhy krmny den zrni promicham, aby kompletne oschlo. Zrni rozprostiram po sitku rovnomerne co co nejtensi vrstvy. Misku i sitko pravidelne cistim a cas od casu je dam do mycky. Tak pekne jako mycka to rukama neumyju.
S pozdravem smidla.eu