Alexandr malý
Prodám Alexandra malého - Prodám letošní Alexandry malý 2025 Violet ho 0....
DohodouZdravím, předně neuvádíte proč chcete toho druhého, jestli chcete odchovy, tak to je jasné a jestli společníka k tomu Vašemu, tak bych volil dalšího samečka. Stejně starý nemusí být, ale budete mít práci se zvykáním si na sebe, takže nejdřív každý svojí klec a vedle sebe, aby se viděli, ale aby si nemohli ublížit. Z klece je ze začátku pouštět po jednom. A taky počítejte s tím, že když ten Váš je krotký mazel, tak pak už takový nebude. S pozdravem Zappe
Mockrát děkuji za vaši odpověď a radu. Já chci druhého alex.jen z důvodu toho že si myslím že mu musí být smutno samotnému a přiznám se že já jsem každý den v práci do 16:00 takže je celou tu dobu sám a po práci se mu věnují ale není to na stoprovent i domácnost dá nějakou starost.
Určitě to není mazel je to tvrdohlavá povaha a dává mi znát že je nas.... Že byl doma sám atd.
Myslíte že ho mám raději nechat samotného ? Určitě dám na radu odborníka .
Voliéru jsem mu udělal velkou a má i plno věcí na blbnutí mimo voliéru. Upřímně jsem mu chtěl udělat radost,mám ho moc rád takže se řídím srdcem a ne rozumem.
"Určitě to není mazel je to tvrdohlavá povaha a dává mi znát že je nas...."
Tak teď nevím... je ručně dokrmený, krotký a ochočený a hrajete si spolu a nebo teda vůbec není a máte ho převážně v kleci?
No takhle:
(1.) Krotký ručně dokrmený = je na Vás závislý, vyžaduje být s Vámi, mazlíte se spolu. Občasná tvrdohlavost je tak nějak v normě a mělo by se s ní počítat.
(2.) Není ručně dokrmený = nevyžaduje být s Vámi a není na Vás závislý, žádné společné mazlení a s kousancem je třeba počítat.
Tolik vysvětlení rozdílů.
Samozřejmě, že každý živý tvor uvítá společnost i když se najdou i výjimky a druhého rázně odmítají - všechno chtějí jen pro sebe, s tím jsem se také setkal. U takových případů jako je ten Váš, se celkem dost těžko přidává nový jedinec a to z důvodu, že ten první je tam už pánem a vše je jeho a také má už 4roky, takže dospělý a to je další problém. Kdyby byl mládě, tak do půl roku, tak není co řešit. Z mé zkušenosti, každý ví, že senegálci dospívají až 3rokem a měl jsem 1ročního ručně dokrmeného a chtěl jsem dát k němu nového, aby byli v jedné kleci a říkal jsem si, že nejsou dospělý, tak co a pak jsem se nestačil divit a reagovat - málem toho nového zabil. Proto jsou nutné ty dvě klece vedle sebe a plus trpělivost. No i když je papoušek tvor společenský, tak si nemyslím, že je nutné mít za každou cenu dva...on si zvykne na určitý režim, on ví kdy se vrátite z práce a že pak budete spolu. Taky chodím do práce a žádný problém není - přijdu, svléknu se, někdy ještě jím a jdu na záchod a to už jde semnou na rameni a už tam se pusinkujeme a "zpívám" mu jeho písničku a pískám melodii, kterou ho učím. Mezi tím vyčistím klec a vše ostatní, dám vodu, připravým krmení, ovoce a zeleninu, zelené, okusy. A po 1h max. 2h už jde sám do klece na hostinu. Takhle to máme každý den a bez problémů. A jak jsem psal už výše, že když bude mít druhého, tak Vy budete na vedlejší koleji a s tím se musí počítat. Zappe