Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Mato4

25.10.2021 11:54
Mato4

XXX.XXX.216.25

Dobry den,

chcel by som sa opytat, aka je idealna vlhkost vzduchu vo voliere pre zako kongo.

Za odpovede vopred dakujem.

Uživatel s deaktivovaným účtem

25.10.2021 13:11
Uživatel s deaktivovaným účtem

Dobrý deň, mne žakovci nasadajú práve teraz, Pravdepodobne už majú aj vajíčka, samica tam sedí 4 dni vkuse, ale kontrolovať budem neskôr. Vlhkosť udržujem tak na 50-60% podľa počasia vonku a bez problémov mi odchovávajú.mláďatá sa liahnu bez problémov. Žakov nepravideľne taktiež rosím s rozprašovačom majú to veľmi radi.

1.11.2021 21:43
VašekM

XXX.XXX.45.195

Každý říká, jak žako miluje rosení ... jen ten můj z něj má strach a útočí na rozprašovač

3.11.2021 10:23
Ladamusa

XXX.XXX.201.122

VašekM napsal(a):
Každý říká, jak žako miluje rosení ... jen ten můj z něj má strach a útočí na rozprašovač

Tak záleží jakým způsobem to praktikujete. Pokud na to není zvyklý, je jasné že bude problém. Aby si postupně zvykl, je dobré začít jeb třeba mokrá tráva, mokré větve. Aby si sám postupně navykl. Potom není od věci nechat stříkat vodu jen vedle něj. Aby si do vody zašel sám. Pokud vezmeme rozprašovač a začněte na něj stříkat, jen v něm vytvoříte blok a nenávist k vodě. Pokud se dostane do stresu může se vám začít i sebepoškozovat.
Je potřeba vždy postupovat velmi citlivě.

3.11.2021 19:39
VašekM

XXX.XXX.45.195

já ho k ničemu nenutím, když vidím, že se toho bojí. Jen mám trochu pocit, jestli si právě tímhle přístupem z papoušků sami nevyrábíme přecitlivělé psychicky labilní cukrové panenky - v přírodě když prší, tak prší, a o to, jestli to papouška stresuje, se nikdo nezajímá.

3.11.2021 21:14
Moudivláček

XXX.XXX.67.120

VašekM napsal(a):
já ho k ničemu nenutím, když vidím, že se toho bojí. Jen mám trochu pocit, jestli si právě tímhle přístupem z papoušků sami nevyrábíme přecitlivělé psychicky labilní cukrové panenky - v přírodě když prší, tak prší, a o to, jestli to papouška stresuje, se nikdo nezajímá.

Souhlasím s vámi, ale nesoulasím se srovnáváním deště a rozprašovače. Třeba i barva rozprašovače může hrát roli. Když krmím vlasatý, což je neustále, nic se neděje. Mám bílé husté vlasy. Když jsem si vzal černou čepici, někteří papoušci začli bláznit, jako by přilíétl krahujec.

4.11.2021 19:20
V.N.

XXX.XXX.62.2

VašekM napsal(a):

Otazka času....

Přidejte reakci

Přidat smajlík