JanVavrik

XXX.XXX.84.7
Dobrý den, můžu poprosit o radu co jsem koupil za ptáčky? :) Děkuji pěkně :)
alfonzo

XXX.XXX.0.243
moravák
Myslíte to vážně?
Jirkarybar

XXX.XXX.201.247
Dotaz zadavatele: Vy jste si skutečně koupil ptáky, které neznáte!? Jak jste řešil cenu, zda je adekvátní? Chováte již nějaké jiné ptactvo, nebo jste si udělal radost bez sebemenší zkušenosti?
Uživatel s deaktivovaným účtem

Nemám s neofémami osobní zkušenost, takže já neporadím, ale nechce to udělat někdo, kdo je chová?
Pokud ptáky takto koupil jen tak z voleje, tak ať aspoň ví, jak se má o ně starat - ta klec (možná jen přepravka) je děsná, tak mu někdo, prosím, poraďte.
Něco třeba zde:
https://www.ifauna.cz/okrasne-ptactvo/clanky/r/detail/8063/chov-papousku-rodu-neophema/
Člověku je těch ptáků fakt líto, ten, kdo mu je prodal, by tedy taky zasloužil...
Uživatel s deaktivovaným účtem
napsal(a):
Nemám s neofémami osobní zkušenost, takže já neporadím, ale nechce to udělat někdo, kdo je chová?
Pokud ptáky takto koupil jen tak z voleje, tak ať aspoň ví, jak se má o ně starat - ta klec (možná jen přepravka) je děsná, tak mu někdo, prosím, poraďte.
Něco třeba zde:
https://www.ifauna.cz/okrasne-ptactvo/clanky/r/detail/8063/chov-papousku-rodu-neophema/
Člověku je těch ptáků fakt líto, ten, kdo mu je prodal, by tedy taky zasloužil...
To jste tu odpovědnost kapku asi otočil ne? Není náhodou idiot ten, co si koupí živého tvora, a teprve poté zjišťuje co to vlastně je a jak se k tomu chovat? Je tedy pravdou, že jsem už po telefonu ukončil x-krát možný prodej exotů exotům co např. chtěli koupit guldu a dát ji v tomto počasí ven a podobně, jednou jsem pána vyrazil až z chovatelského zařízení, když z něj vypadlo v 10 stupňovém mrazu, že chce ptáky které ode mě kupoval v 20 stupňové teplotě dát taky ven, ale odpovědnost je primárně na kupujícím. Mě může jako prodejce lakovat vším možným, jak to mám já ověřit? Nyní je mou první otázkou při dotazu zda to či ono prodávám, : V čem to hodláte chovat?, to je ale maximum co pro to můžu udělat.
JanVavrik

XXX.XXX.42.175
Děkuji za informace máme zkušenosti a jsme starostlivý , přeji vám hezký den a cením si vašeho času , vaše informace nám pomohli :)
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.118
JanVavrik
napsal(a):
Děkuji za informace máme zkušenosti a jsme starostlivý , přeji vám hezký den a cením si vašeho času , vaše informace nám pomohli :)
Zkušenosti zjevně nemáte a starostlivý jste pozdě!!
Ta klec je asi konečné bydliště, soudě podle toho žebříku, to by si nikdo asi do přepravky nedal.
Rozmáhá se takový fakt hnusný nešvar. Např. na FB ( stránka o andulkách) ,dal jakýsi pán video pod názvem proč mi nemá andulka ráda, kde andulku zřejmě silným stiskem zabil, nebo aspoň přizabil. Evidentně to byla provokace.
Nechci zadavatele napadat, neznám ho, jen mi hlava nebere, čím se lidi baví.
Dôvod kúpy neofemky či už plavej ozdobnej (zdá sa že má červené oko) alebo bourkovej rubino môže byť zaujímavý. Dostali ste tu teda riadne naložené od rádcov. Klietka je čistá, žiadny trus, šupky z krmiva a ste tyran. Stačilo napísať že neofemy sú ako motýle, krásne a veľmi rady si polietaju. Tudiž treba klietku kde túto možnosť budú mať. Druhá vec , sú to dva rozdielne druhy a treba sa zamyslieť či ich necháte v takejto nerovnej dvojici alebo im zaobstaráte adekvátnych partnerov, či už v mutácií alebo v prírodnom sfarbeni. Keďže píšete že nejaké skúsenosti už máte, zaobstarať im obľúbené krmivo nebude pre vás problém. Ostatné informácie keď už poznáte aké sú to druhy sa dajú nájsť na nete. Myslím že je aj česká stránka klubu. Prajem vám veľa radosti z chovu týchto klenotov...