Korela Chocholatá

Prodám Korelu chocholatou - Prodám 10ks korely chocholaté. Chov z venkovní...
200 KčOoo
XXX.XXX.56.161
Potřebuji poradit jak pracovat správně s korelou samečkem, který se upne na nějakou věc, předmět a nesnese někoho v blízkosti, začne útočit když ji chcete vzít nebo odehnat.
Nektere věci jsem už musela odstranit, aby nekloval, ale včera klovl manžela a ten se po něm tak ohnal, že ho málem zabil.
Chtěla jsem ho chytit a dát do klece, ale vyjel i po mě a kousl až do krve. Když se trochu zklidnil jemně jsem ho chytla do ruky a dala do klece, ale můj manžel s papoušky pracovat neumí, spíš ani nechce, takže potřebuji radu jak se tomuto vyvarovat.
Jinak on je klidný když je se mnou, ale prostě si hájí svoje i mimo klec a to není dobré.
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.87.118
Těžké rozhodování,když se mají navzájem tak rádi-korela nebo manžel? Kdo asi půjde z kola ven?
Ooo
XXX.XXX.56.161
No to je těžká otázka. Nevyhodim přece ani jednoho,to by ani nešlo.
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.87.118
Však oni si zvyknou-budou muset!
alfonzo
XXX.XXX.0.243
JT106
Přesně tak,preventivně seřezat manžela,on si to pro příště s oháněním rozmyslí.
Zdravím, no jak to popisujete, tak to je nemilá situace. Ale i tak, manžel by ho zabíjet teda nemusel, jak by se jemu líbilo, kdyby jste vy kopala do jeho miláčka - auta?!
No, ale k věci - nevíme stáří, jestli byl ručně dokrmený, krotký? Když je už starší, tak to bude těžší ho "předělat". Jinak, když měl nebo má absolutní volnost a dělá si co chce...což předpokládám, tak v první řadě je to vaše chyba! Prostě musí mít svůj řád! Je to stejné jako u výcviku psů - musí vědět,kdo je pánem!
Takže já bych postupoval následně -
Zavřít do klece aspoň na měsíc, dále na něj mluvit klidně, nabízet pamlsky a mazlit se s ním v kleci. Vypozorovat co si chrání a snažit se mu to jako brát nebo z druhé strany to taky chytnout, nebo si dejte na dlaň klasové proso a ať ho tak baští atď. Přitom klidně mluvit a snažit se ho pohladit. Jasně, že to nepůjde za týden, ale lepší zkusit něco než nic! No a pravděpodobné je, že zastrašovat a útočit se bude snažit, ale vy musíte reagovat na vše co se vám nebude líbit a zvýšit hlas ze slovy - TO NESMÍŠ a přitom mu hrozit prstem ty - ty - ty a taky se nebojte ho ťuknout přes zobák, ale s rozumem! Hodně štěstí, Zappe
Ooo
XXX.XXX.239.253
Dobrý den děkuji za vaší reakci. Korelka je ze zverimexu takže přesně nevím kolik jí je ale byla mladá i podle peří, které ještě neměl prepereno. Na nás si zvykal necelý měsíc než si troufl vzít si něco z ruky,do té doby byl jen v kleci,aby si na nás pomalu zvykal.Mimo klec není celý den,jen asi hodinu aby se proletěl,taky se mu snažím věnovat, učit ho nějaké věci aby se nenudil jinak zase takovou volnost nemá. Ale zvykl si na nějaké věci které si oblíbil tak je těžké ho občas odehnat,ale nedovolím mu všechno,to ani nejde. Nevím jestli to jen teď zkouší co si může dovolit nebo už takový bude furt,proto jsem chtěla poradit než začne klovat i jiné členy rodiny. Z doslechu jiných chovatelů vím že si pták nemusí oblíbit všechny v domácnosti, že se může upnout jen na jedince ale určitě nechci aby začal útočit. Zkusím ho teď chvíli nechat zavřeného a uvidíme.
Uživatel s deaktivovaným účtem
Ooo
napsal(a):
Dobrý den děkuji za vaší reakci. Korelka je ze zverimexu takže přesně nevím kolik jí je ale byla mladá i podle peří, které ještě neměl prepereno. Na nás si zvykal necelý měsíc než si troufl vzít si něco z ruky,do té doby byl jen v kleci,aby si na nás pomalu zvykal.Mimo klec není celý den,jen asi hodinu aby se proletěl,taky se mu snažím věnovat, učit ho nějaké věci aby se nenudil jinak zase takovou volnost nemá. Ale zvykl si na nějaké věci které si oblíbil tak je těžké ho občas odehnat,ale nedovolím mu všechno,to ani nejde. Nevím jestli to jen teď zkouší co si může dovolit nebo už takový bude furt,proto jsem chtěla poradit než začne klovat i jiné členy rodiny. Z doslechu jiných chovatelů vím že si pták nemusí oblíbit všechny v domácnosti, že se může upnout jen na jedince ale určitě nechci aby začal útočit. Zkusím ho teď chvíli nechat zavřeného a uvidíme.
To je celé nedobře.
Hodina proletu denně je žalostně málo. Korela je "lítací"papoušek.
Pokud si "hlídá"své věci, zkuste odvést jeho pozornost jiným nenásilným způsobem než hrabáním po něm rukou - není žádoucí, aby si upevnil štípání. zkuste mu nabídnout klásek prosa, hračku, větvičku, učte ho nastoupit na hůlku, vařečku apod místo nucení do kontaktu s rukou.
Vemte nížší a širší květináč, vysejte nějaká vhodná semínka (řeřicha, zelí, vojtěška, mungo fazolky apod), bude mít zelené na okusování a zábavu.
Berte ho do různých místností bytu, zkuste jej v koupelně učit na sprchování, vyhraďte mu třeba napůl otevřený šuplík, korely rádi zkoumají,
Když je venku z klece, není ale třeba papouška stále buz*erovat a něco ho učit, po chvíli si většina z nich ráda někam sedne a věnuje se úpravě peří. Nechte ho taky v klidu.
Ooo
XXX.XXX.239.253
Za prvé manželovi se věnuji dostatečně a za druhé,korelu mi koupil on,tak snad nečeká že se na ní budu jen dívat v kleci,na to opravdu to zvíře nemám,ani psa nechovam v kleci. To že on nemá s papouškem trpělivost je jeho problém,ale prizabit by ho nemusel.
Ooo
XXX.XXX.239.253
Papouška do ničeho nenutím, když nechce nechávám ho být. Když si přijde sám, věnuji se mu,nikdy nedělám něco co nechce nebo se mu nelíbí. Mívám ho venku i delší dobu ale ne přes noc nebo když nikdo není doma. Manželovi vadí hovna,proto ho venku moc nechce ale to já neřeším, mě nevadí to uklízet,jsem ráda když se může proletět a beru ho do všech místností, někdy zamnou letí i sám. Nechci ho mít zavrenyho proto ho nemám,ale někdy to nejde.