Korely chocholaté

Prodám Korelu chocholatou - Prodám cca 20x loňské korely, převážně žluté vi...
250 KčNevěřte na nervozitu u přepeřování,to bývají jen některé samičky jiného druhu v určitém obdobích pravidelně nervózní Nevěřte ani na žádné zázračné vitamíny určené k rychlejšímu přepeření. Vše je jen reklama, jak vytáhnout z neznalých peníze navíc. Doporučuji rozšíření druhů podávaného krmiva, část podávat klíčenou a zvýšit tak biologickou hodnotu krmiva. Doplnit lze o přípravky k obohacení krmné dávky, kterých je na trhu mnoho. např, NUTRIMIX,ROBORAN...atd. Dále různé druhy běžné zeleniny a ovoce, čerstvé větve ovocných stromů k okusování ap. Problém nastává v případě, kdy je jedinec navyklý na jednostrannou potravu, nebo nebyl v minulosti krmen nikdy rozmanitou stravou a bude nabízená krmiva odmítat. Pak nezbývá, než se obrnět trpělivostí a je než otázkou času, kdy se hlad stane nejlepším kuchařem.
ek
napsal(a):
Dobrý den, mám doma korelu, která vždy když přepeřuje tak je nervózní a soptí na mě. Chci se zeptat jestli má cenu jí dávat vitamíny na rychlejší přepeření a lesklé zdravé peří. Případně co byste mi doporučili
Víte co volně žijících opeřenců by bylo nervozních v době přepeřování? A zvládnou to a ještě letí tisíce km na jih.
Třeba obyčený špaček. Vylétne šedohnědý z hnízda, za pár týdnů je napůl kropenatý a v Itálii nebo Maroku už je jako vyměněný kropenatý celý. To, že se zásobí minerály z žížal obalených hlínou, vitamíny z hroznů vína - chudáci vinaři, jablka, hrušky, jeřabiny, co stihne, než odletí.
Roky mám jednoho nebo dva pro potěšení z jarního zpěvu ve voliéře. Ta korela je nervozní asi z úplně něčeho jiného. Bádejte, třeba to odhalíte.
Moudivláček
napsal(a):
Víte co volně žijících opeřenců by bylo nervozních v době přepeřování? A zvládnou to a ještě letí tisíce km na jih.
Třeba obyčený špaček. Vylétne šedohnědý z hnízda, za pár týdnů je napůl kropenatý a v Itálii nebo Maroku už je jako vyměněný kropenatý celý. To, že se zásobí minerály z žížal obalených hlínou, vitamíny z hroznů vína - chudáci vinaři, jablka, hrušky, jeřabiny, co stihne, než odletí.
Roky mám jednoho nebo dva pro potěšení z jarního zpěvu ve voliéře. Ta korela je nervozní asi z úplně něčeho jiného. Bádejte, třeba to odhalíte.
Ano nejdříve jsem si myslela že to bude protože se snaží sedět na vejcích, což bych naprosto chápala. Ale teď už v rohu klece nesedí jen přepeřuje. Nevadilo by mi kdyby byl nervózní týden, ale on už takhle přepeřuje 3 týdny, proto jsem se ptala na vitamíny urychlují přepeřování. Taky bych se nedivila kdyby to bylo tím koupáním(viz. výše), ale opravdu nevím co stím. Je mu teprve rok, takže jsem doufala že se mi podaří ho odučit strach z vody, ale i když naněj du pomalinku tak se pořád bojí.
alfonzo
XXX.XXX.0.243
ek
Jakou to má souvislost s přepeřováním,které uvádíte jako základ vzniku nervozity?Každé přepeřování má vliv na spotřebu energie,roste nové peří,tělo potřebuje dostatek živin a vitamínů.peří potřebuje vitamím H,biotin B7 k jeho zdárnému růstu,tento vitamín podporuje metabolizmus,což je při přepeřování nutné,pokud není papoušek venku na slunci a krmen přírodními produkty,je dobré ho dodat jinou cestou.Takže ,korelu může ,jako každého jiného papouška přepeřování mírně oslabovat,necítí se ve správné kondici a je mrzutá.
ek
napsal(a):
Dobrý den, mám doma korelu, která vždy když přepeřuje tak je nervózní a soptí na mě. Chci se zeptat jestli má cenu jí dávat vitamíny na rychlejší přepeření a lesklé zdravé peří. Případně co byste mi doporučili
Přátelé, víte, co mně vadí na této moderní diskuzi?.
Rád ji čtu, dozvím se mnoho zkušeností a řešení problémů jiných. Tato úžasná možnost nikdy nebyla.
Jen mně vadí naprostá anonymita. Nevím, jestli odpovídám dítěti nebo dospělému nezkušenému.
Dítěti určitého věku, aby porozumělo se odpovídá jinak než dospělému, aby nebylo zklamáno.
Pak rada dopadne na úrodnou půdu. Křesťané si vzpomenou na podobenství osudu zrnka pšenice padnoucího na různý podklad.
Takže i já píšu. Jsem 77 let starý zájmový malochovatel mnoha druhů ptactva.