Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Qyuu3

31.1.2022 19:28
Qyuu3

XXX.XXX.165.87

Zdravím.
Potřebovala bych pomoc poradit.
Jsem ve světě zájmů a péče papoušků nová a teprve půl roku mám dvě korelky.
Jedna korela (samice) jménem Kiko při čištění hrozně řve (jako kdyby jí někdo ubližoval).
Snažila jsem ji nějak uchopit, abych ji nic nebolelo a roztáhla křídlo. Tam měla holé místo trošku do červena, ale žádná krev.
Nevím, jestli mám jí vzít co nejdřív k veterináři nebo stačí nějaké vitamíny či něčím namazat.. :/

31.1.2022 22:03
juhaj

XXX.XXX.164.121

Já to nějak nepochopila, jak při čištění, klece, korely?

Qyuu3

31.1.2022 23:31
Qyuu3

XXX.XXX.165.87

Při čištění peří zrovna u toho křídla. Jestli jde kliknout na video, tak to tam je vidět.

1.2.2022 06:40
Kokr

XXX.XXX.85.112

Qyuu3 napsal(a):
Při čištění peří zrovna u toho křídla. Jestli jde kliknout na video, tak to tam je vidět.

Popište podrobně jak jí čistíte peří! To ji jako chytnete a umýváte ji hadrem a nějakým čistícím prostředkem?

Qyuu3

1.2.2022 07:17
Qyuu3

XXX.XXX.165.87

Nic takového nedělám!.. Přece se přirozeně čistí peří SAMI ne? Buď se jí tam dostala nějaká infekce nebo já nevím. Už je to tak 2-3 dny, co se tohle děje. Vy snad to video nevidíte? Natočila jsem to proto, aby bylo vidět, co se stane, když se čistí a řve u toho.

1.2.2022 10:19
z jarda

XXX.XXX.251.155

Zdravím, myslím, že nic vážného se neděje, ale zajímalo by mě, kdy jste korely naposledy sprchovala(rozprašovačem)? Nebo mají na dně klece misku s vodou na koupání? Jistě je máte doma a pak je pravidelné sprchování nebo koupání nutné! Ještě bych doporučil používat dle návodu do vody vitamin Supervit D (objednávám na netu), bohužel dobírka je o moc dražší a používá se pravidelně každý měsíc po dobu 5dnů! Nebo pak na burzách by mohl být, ale tam nechodím. Používám jen tento a to hodně let v celém chovu a je plně dostačující, vyzkoušený a širokospektrální👍 S pozdravem Zappe

Qyuu3

1.2.2022 12:25
Qyuu3

XXX.XXX.37.120

z jarda napsal(a):
Zdravím, myslím, že nic vážného se neděje, ale zajímalo by mě, kdy jste korely naposledy sprchovala(rozprašovačem)? Nebo mají na dně klece misku s vodou na koupání? Jistě je máte doma a pak je pravidelné sprchování nebo koupání nutné! Ještě bych doporučil používat dle návodu do vody vitamin Supervit D (objednávám na netu), bohužel dobírka je o moc dražší a používá se pravidelně každý měsíc po dobu 5dnů! Nebo pak na burzách by mohl být, ale tam nechodím. Používám jen tento a to hodně let v celém chovu a je plně dostačující, vyzkoušený a širokospektrální👍 S pozdravem Zappe

Děkuji moc za radu. Je pravda, že je často nekoupu (rozprachovače se bojí) Dnes to vše pořídím a uvidím. Pokud se to nezlepší, tak kontaktuji veterináře. Příště budu moudřejší 🙏 🙂

1.2.2022 13:08
juhaj

XXX.XXX.164.121

Aha, už vidím, nešlo mi to na telefonu pustit. Bude to od toho, že jí to čištění v těch místech je nepříjemné, možná i bolestivé. Zvířata takový projev mají, člověk ostatně taky. Vyzkoušejte radu výše, ale pokud neuvidíte zlepšení, pak holt ten veterinář. Jen se předem zeptejte, jestli umí i ptáky, ne každý je dělá.

1.2.2022 13:30
z jarda

XXX.XXX.139.214

"""Jen se předem zeptejte, jestli umí i ptáky, ne každý je dělá""" (NÉ KAŽDÝ, ALE KAŽDÝ BERE PRACHY
"""""""'''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''
A NÉ MALÉ A MNOHDY ÚPLNĚ ZA NIC A JEŠTĚ SI VYMYSLÍ ZBYTEČNOSTI A VY JEN ZAPLAŤTE! A VĚŘTE, ŽE O ZVÍŘE NEBO PTÁKA JIM VŮBEC NEJDE!

A věřím, že to pomůže, uvidíte sama a pak dejte vědět. S pozdravem Zappe

Qyuu3

1.2.2022 15:52
Qyuu3

XXX.XXX.37.120

Právě kvůli tomu jsem nejdřív napsala sem.. Abych zbytečně nešla na veterinu s problémem, který mohu vyřešit sama nebo díky vám a zaplatila za zbytečnost. Ano, bolí ji to, když si čistí peří a proto řve. To mi jistě došlo.. :)

1.2.2022 18:27
Moudivláček

XXX.XXX.67.120

z jarda napsal(a):

Pane, jak už jsem někdy psal, vážím si Vás - p. senegalští, ale s tím sprchováním korel asi nemáte pravdu. Vše ostatní ano. Stačí miska na koupání. Korela není eklektus nebo amazonek. Je to pták suchých oblastí, což víte. Desítky let jsem je choval, nikdy nerosil, žádný problém s opeřením a plné budky mladých. Ale dnes je ze všeho věda a hlavně za peníze. Ale ony dnešní druhy bych řekl jsou trochu zdegenerované, asi jako my lidé.
Doporučuji tazatelům myslet vlastní hlavou, prosívat uváděné informace, je jich dostatek a výsledky se jistě dostaví.

Uživatel s deaktivovaným účtem

1.2.2022 19:02

Nepomohlo by to zasypat trochu dětským pudrem?
Peří okolo je trochu umatlané, ten pudr by zabránil slepování a třeba by ji to pak tak netahalo, v suchu by se to asi i lépe hojilo....

Snad se to brzy zahojí.

1.2.2022 22:37
karelvaleš

XXX.XXX.70.253

Korely sice nechovám ale připadá mě,že vrchní korela která si probírá peří zvuky nevydává ale vříská ta spodní která zuřivě klove do nějaké zavěšené hračky.Můj názor.S pozdravem Karel.

2.2.2022 19:55
karelvaleš

XXX.XXX.70.253

Už jste zjistila která korela na Vašem videu vydává zvuky?

Qyuu3

3.2.2022 10:24
Qyuu3

XXX.XXX.165.87

karelvaleš napsal(a):
Už jste zjistila která korela na Vašem videu vydává zvuky?

Jistě že horní perlová. Tu slyším chudinku řvát u čištění peří. Momentálně jí dávám jeden gel, který rychle uschne a zdá se, že funguje. Nekousá se tam často a už může lépe hýbe i s křídlem. :) Mám také na cestě vitamin D do vody, vaničku do klece. Děkuji vám všem za rady, protože jsem se díky nim mohla odrazit a poučit.

3.2.2022 10:38

karelvaleš napsal(a):
Korely sice nechovám ale připadá mě,že vrchní korela která si probírá peří zvuky nevydává ale vříská ta spodní která zuřivě klove do nějaké zavěšené hračky.Můj názor.S pozdravem Karel.

Taky z toho mám takový pocit, že řve ta lutina dole.

Jinak dle té fotky mi přijde, že akorát přepeřuje -) mohla se o něco odřít, jak ji nové peří svědělo. Pozorovala bych to a pokud se to bude šířit, pak navštívit veterináře.

Tady máte přímo seznam veterin papoušků: https://www.ararauna.cz/veterinarni-ordinace/

Přidejte reakci

Přidat smajlík