Andulky

Prodám Andulku vlnkovanou - Prodám letošní Andulky...jsou celoročně ve venk...
120 KčSejlon
XXX.XXX.44.68
Dobrý den,
chovám 3 andulky a nejsem si jist jestli mají ptačí svrab nebo jsou jenom starší.
Léčili jsme je už mockrát a fakt si nevím rady jestli to je stáří nebo svrab. Chovám je už pár let (asi 4-5).
Nepomáhá tomu ani to, že ten "svrab" mají jenom 2 papoušci ze 3.
Prosím poraďte!
Posílám fotky:
Sejlon
XXX.XXX.44.68
Taky jsem se chtěl zeptat jestli zabijí vápenku vařící voda.
Předem děkuji za odpověď.
Sejlon
napsal(a):
Dobrý den,
chovám 3 andulky a nejsem si jist jestli mají ptačí svrab nebo jsou jenom starší.
Léčili jsme je už mockrát a fakt si nevím rady jestli to je stáří nebo svrab. Chovám je už pár let (asi 4-5).
Nepomáhá tomu ani to, že ten "svrab" mají jenom 2 papoušci ze 3.
Prosím poraďte!
Posílám fotky:
Myslím, že to vápenka je. Jak jste to léčili?
Sejlon
XXX.XXX.44.68
Předpokládám že asi nezabijí, samozřejmě jsem nemyslel lití vodu na papoušky ale jako dezinfekce klece třeba(hlavně sépiová kost která by neměla být od chemikálii když si o to ptáci brousí zobáky).
Uživatel s deaktivovaným účtem
Sejlon
napsal(a):
Taky jsem se chtěl zeptat jestli zabijí vápenku vařící voda.
Předem děkuji za odpověď.
Kde jste to proboha slyšel? :o
Jestli tu vápenku léčíte celou dobu jen vodou, tak se nedivím, že nemizí.
Chce to u veterináře sehnat např. Ivomec (jsou i jiné názvy, musí obsahovat ivermectin). Dává se kapka na žílu pod křídlo. Klec vydezinfikovat. A za 14 dní obojí zopakovat.
Kakadu_320
XXX.XXX.78.79
Dobrý den,
Máme párek andulek jsou to naši první papoušci takže nemáme moc zkušeností. Chováme v kleci obden jim měníme vodu s minerály, mají krmnou směs pro andulky a někdy dáváme ovoce a zeleninu ale toho moc nejedí. Jenže naše Kikina má posledních pár dnů něco s ozobím obávám se jestli to není svrab...
Napište prosím co si myslíte a jestli mám zajít k veterináři.
DĚKUJI JP
Kakadu_320
napsal(a):
Dobrý den,
Máme párek andulek jsou to naši první papoušci takže nemáme moc zkušeností. Chováme v kleci obden jim měníme vodu s minerály, mají krmnou směs pro andulky a někdy dáváme ovoce a zeleninu ale toho moc nejedí. Jenže naše Kikina má posledních pár dnů něco s ozobím obávám se jestli to není svrab...
Napište prosím co si myslíte a jestli mám zajít k veterináři.
DĚKUJI JP
Samička jde do toku - ozobí se ji změní na masově hnědé celé. ;)
Sejlon
napsal(a):
Předpokládám že asi nezabijí, samozřejmě jsem nemyslel lití vodu na papoušky ale jako dezinfekce klece třeba(hlavně sépiová kost která by neměla být od chemikálii když si o to ptáci brousí zobáky).
Tak, že si o sepiovou kost ptáci bousí zobáky je trochu přehnané.
Sepiová kost je přírodní schránka sepie. O tu si papoušek zobák neobrousí, jen ji rozdrtí a přijímá vápník a nějaké soli. škoda peněz.
Nemluvím o tzv sepi z burz, která je tvrdá a hlavně ze sádry. Pro astrildy a amadiny ano, když drtí tu skořápku, ale oni o ni nemají zájem..
Skořápky slepičích vajec je nejlepší zdroj minerálů v optimálním poměru.
A když už to někdo přečte, napište mi složení surovin těch nabízených tzv sádrových sepiových kostí. Jaksi jsem to nikde nevyčetl, tak prosím o vyjádření mladších schopnějších uživatelů internetu.
kakadu_320
XXX.XXX.213.29
Ono je to spíš naopak...dříve ho měla hnědé teď světlá....
každopádně děkuji za odpověď:)
kakadu_320
napsal(a):
Ono je to spíš naopak...dříve ho měla hnědé teď světlá....
každopádně děkuji za odpověď:)
No jo, při bližším podívání se jí naopak to hnědé ozobí loupe. :) To jsou asi v bytě, že? Nějak jsem automaticky brala, že teď teprve půjde do toku jako ty naše venku. :)
Moudivláček
napsal(a):
Sepiová kost je přírodní schránka sepie. O tu si papoušek zobák neobrousí, jen ji rozdrtí a přijímá vápník a nějaké soli. škoda peněz.
Nemluvím o tzv sepi z burz, která je tvrdá a hlavně ze sádry. Pro astrildy a amadiny ano, když drtí tu skořápku, ale oni o ni nemají zájem..
A když už to někdo přečte, napište mi složení surovin těch nabízených tzv sádrových sepiových kostí. Jaksi jsem to nikde nevyčetl, tak prosím o vyjádření mladších schopnějších uživatelů internetu.
Už se to tady před par lety řešilo....přikládám dva kopírované texty s tehdejší diskuze : Dobry den,
kupuju umele sep. kosti s timto slozenim:
CaCO3 40%
CaSO4 35%
SIO2 15%
Vit.směs 4% (H,A,D,E,K,B)
Je to zcela jasné, mletý vápenec,sádra ,křemičitý písek,roboran.Kosti ptáci výborně berou.Cena je příznivá
A tady ještě trochu k té sépiové kosti 😉 Sépiová kost je redukovaná původní schránka dvoužábrých hlavonožců, které zařazujeme do kmene měkkýšů. U řádu sépie se dlouhým vývojem pozměnila svůj význam a stala se vnitřním orgánem
Moudivláček
napsal(a):
Dobrý den,skořápky podáváte převařené a drcené nebo celé?K.
kkki
napsal(a):
Dobrý den,skořápky podáváte převařené a drcené nebo celé?K.
Teprve nyní jsem přečetl vaši otázku.
Skořápky vajíček jsem kdysi vařil, pekl! v troubě, abych zničil bakterie,nebo kokcidie, což jsou prvoci.
Pak jsem zjistil, že kokcidie jsou specializované na určité druhy a že třeba drůbeží kokcidie neškodí papouškům. Nemám veterinární odbornost, jen prezentuji prostudované. Od té doby jsem skořápky usušil, podrtil a podával astrildům i papouškúm do velikosti eklekta. Nebyl problém s úhynem. Kdysi mně uhynuli mladí kardináli na kokcidie, ale oni jsou na ně náchylní. Potvrdila to pitva. Skořápky podrtím v ruce pro papoušky, pro astrildy v hmoždíři, ale nevadí větší kousky, rádi je louskají, splňují tím i obrušování zobáku.
Jak jsem nedávno napsal. Slepičí skořápky jsou ten nejlacinější a nejlepší minerální přípravek .
Najděte si odborné studie složení obsažených minerálů a zjistíte, že mají optimální poměr základních minerálů, které má podobvmé i přírodní sepie, ale je tam diskutabilní obsah mořské soli. Slepičí skořápky mnohdy končí v kontejnerech bioodpadů a lidé kupují drahé nahrážky. Ale máme se tak dobře, že nevíme, co s penězi, tak proč šetřit. Ale bude hůř.
Trpělivým čtenářům děkuji za moje slohové cvičení a čekám že mnozí napíší : Odpovídejte stručně ano ne a neunavujte dlohým kecáním..
Moudivláček
napsal(a):
Teprve nyní jsem přečetl vaši otázku.
Skořápky vajíček jsem kdysi vařil, pekl! v troubě, abych zničil bakterie,nebo kokcidie, což jsou prvoci.
Pak jsem zjistil, že kokcidie jsou specializované na určité druhy a že třeba drůbeží kokcidie neškodí papouškům. Nemám veterinární odbornost, jen prezentuji prostudované. Od té doby jsem skořápky usušil, podrtil a podával astrildům i papouškúm do velikosti eklekta. Nebyl problém s úhynem. Kdysi mně uhynuli mladí kardináli na kokcidie, ale oni jsou na ně náchylní. Potvrdila to pitva. Skořápky podrtím v ruce pro papoušky, pro astrildy v hmoždíři, ale nevadí větší kousky, rádi je louskají, splňují tím i obrušování zobáku.
Jak jsem nedávno napsal. Slepičí skořápky jsou ten nejlacinější a nejlepší minerální přípravek .
Najděte si odborné studie složení obsažených minerálů a zjistíte, že mají optimální poměr základních minerálů, které má podobvmé i přírodní sepie, ale je tam diskutabilní obsah mořské soli. Slepičí skořápky mnohdy končí v kontejnerech bioodpadů a lidé kupují drahé nahrážky. Ale máme se tak dobře, že nevíme, co s penězi, tak proč šetřit. Ale bude hůř.
Trpělivým čtenářům děkuji za moje slohové cvičení a čekám že mnozí napíší : Odpovídejte stručně ano ne a neunavujte dlohým kecáním..
Já používám skořápky spoustu let. Je to určitě lepší než sádrové (sépiové kosti) co prodávají na burzách. Jak jste psal rozmačkám a je. Také je přidávám do mychanice , rozemelu na starém mlýnku na mák . Občas ještě k tomu přidám roburan. Za ty roky jsem neměl žádný problém v chovu a odchovu.