Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Sejlon

7.2.2022 10:13
Sejlon

XXX.XXX.44.68

Dobrý den,
chovám 3 andulky a nejsem si jist jestli mají ptačí svrab nebo jsou jenom starší.
Léčili jsme je už mockrát a fakt si nevím rady jestli to je stáří nebo svrab. Chovám je už pár let (asi 4-5).
Nepomáhá tomu ani to, že ten "svrab" mají jenom 2 papoušci ze 3.
Prosím poraďte!
Posílám fotky:

Sejlon

7.2.2022 10:46
Sejlon

XXX.XXX.44.68

Taky jsem se chtěl zeptat jestli zabijí vápenku vařící voda.
Předem děkuji za odpověď.

7.2.2022 10:46
eli22

XXX.XXX.181.33

Sejlon napsal(a):
Dobrý den,
chovám 3 andulky a nejsem si jist jestli mají ptačí svrab nebo jsou jenom starší.
Léčili jsme je už mockrát a fakt si nevím rady jestli to je stáří nebo svrab. Chovám je už pár let (asi 4-5).
Nepomáhá tomu ani to, že ten "svrab" mají jenom 2 papoušci ze 3.
Prosím poraďte!
Posílám fotky:

Myslím, že to vápenka je. Jak jste to léčili?

7.2.2022 10:48
eli22

XXX.XXX.181.33

Sejlon napsal(a):

To si děláte srandu?

Sejlon

7.2.2022 11:09
Sejlon

XXX.XXX.44.68

Předpokládám že asi nezabijí, samozřejmě jsem nemyslel lití vodu na papoušky ale jako dezinfekce klece třeba(hlavně sépiová kost která by neměla být od chemikálii když si o to ptáci brousí zobáky).

Uživatel s deaktivovaným účtem

7.2.2022 11:09

Sejlon napsal(a):

Kde jste to proboha slyšel? :o

Jestli tu vápenku léčíte celou dobu jen vodou, tak se nedivím, že nemizí.

Chce to u veterináře sehnat např. Ivomec (jsou i jiné názvy, musí obsahovat ivermectin). Dává se kapka na žílu pod křídlo. Klec vydezinfikovat. A za 14 dní obojí zopakovat.

Kakadu_320

7.2.2022 15:59
Kakadu_320

XXX.XXX.78.79

Dobrý den,
Máme párek andulek jsou to naši první papoušci takže nemáme moc zkušeností. Chováme v kleci obden jim měníme vodu s minerály, mají krmnou směs pro andulky a někdy dáváme ovoce a zeleninu ale toho moc nejedí. Jenže naše Kikina má posledních pár dnů něco s ozobím obávám se jestli to není svrab...

Napište prosím co si myslíte a jestli mám zajít k veterináři.

DĚKUJI JP

7.2.2022 17:57

Kakadu_320 napsal(a):
Dobrý den,
Máme párek andulek jsou to naši první papoušci takže nemáme moc zkušeností. Chováme v kleci obden jim měníme vodu s minerály, mají krmnou směs pro andulky a někdy dáváme ovoce a zeleninu ale toho moc nejedí. Jenže naše Kikina má posledních pár dnů něco s ozobím obávám se jestli to není svrab...

Napište prosím co si myslíte a jestli mám zajít k veterináři.

DĚKUJI JP

Samička jde do toku - ozobí se ji změní na masově hnědé celé. ;)

7.2.2022 18:30
Moudivláček

XXX.XXX.67.120

Sejlon napsal(a):
Předpokládám že asi nezabijí, samozřejmě jsem nemyslel lití vodu na papoušky ale jako dezinfekce klece třeba(hlavně sépiová kost která by neměla být od chemikálii když si o to ptáci brousí zobáky).

Tak, že si o sepiovou kost ptáci bousí zobáky je trochu přehnané.
Sepiová kost je přírodní schránka sepie. O tu si papoušek zobák neobrousí, jen ji rozdrtí a přijímá vápník a nějaké soli. škoda peněz.
Nemluvím o tzv sepi z burz, která je tvrdá a hlavně ze sádry. Pro astrildy a amadiny ano, když drtí tu skořápku, ale oni o ni nemají zájem..
Skořápky slepičích vajec je nejlepší zdroj minerálů v optimálním poměru.
A když už to někdo přečte, napište mi složení surovin těch nabízených tzv sádrových sepiových kostí. Jaksi jsem to nikde nevyčetl, tak prosím o vyjádření mladších schopnějších uživatelů internetu.

kakadu_320

7.2.2022 19:51
kakadu_320

XXX.XXX.213.29

Ono je to spíš naopak...dříve ho měla hnědé teď světlá....

každopádně děkuji za odpověď:)

8.2.2022 07:32

kakadu_320 napsal(a):
Ono je to spíš naopak...dříve ho měla hnědé teď světlá....

každopádně děkuji za odpověď:)

No jo, při bližším podívání se jí naopak to hnědé ozobí loupe. :) To jsou asi v bytě, že? Nějak jsem automaticky brala, že teď teprve půjde do toku jako ty naše venku. :)

8.2.2022 11:58

Moudivláček napsal(a):
Sepiová kost je přírodní schránka sepie. O tu si papoušek zobák neobrousí, jen ji rozdrtí a přijímá vápník a nějaké soli. škoda peněz.
Nemluvím o tzv sepi z burz, která je tvrdá a hlavně ze sádry. Pro astrildy a amadiny ano, když drtí tu skořápku, ale oni o ni nemají zájem..
A když už to někdo přečte, napište mi složení surovin těch nabízených tzv sádrových sepiových kostí. Jaksi jsem to nikde nevyčetl, tak prosím o vyjádření mladších schopnějších uživatelů internetu.

Už se to tady před par lety řešilo....přikládám dva kopírované texty s tehdejší diskuze : Dobry den,
kupuju umele sep. kosti s timto slozenim:
CaCO3 40%
CaSO4 35%
SIO2 15%
Vit.směs 4% (H,A,D,E,K,B)

Je to zcela jasné, mletý vápenec,sádra ,křemičitý písek,roboran.Kosti ptáci výborně berou.Cena je příznivá

A tady ještě trochu k té sépiové kosti 😉 Sépiová kost je redukovaná původní schránka dvoužábrých hlavonožců, které zařazujeme do kmene měkkýšů. U řádu sépie se dlouhým vývojem pozměnila svůj význam a stala se vnitřním orgánem

8.2.2022 19:02
kkki

XXX.XXX.54.213

Moudivláček napsal(a):

Dobrý den,skořápky podáváte převařené a drcené nebo celé?K.

8.2.2022 19:15
jf97

XXX.XXX.62.118

Sejlon napsal(a):

Toho bl- ba co ti to řekl, omlať o beton.

19.2.2022 21:47
Moudivláček

XXX.XXX.67.120

kkki napsal(a):
Dobrý den,skořápky podáváte převařené a drcené nebo celé?K.

Teprve nyní jsem přečetl vaši otázku.
Skořápky vajíček jsem kdysi vařil, pekl! v troubě, abych zničil bakterie,nebo kokcidie, což jsou prvoci.
Pak jsem zjistil, že kokcidie jsou specializované na určité druhy a že třeba drůbeží kokcidie neškodí papouškům. Nemám veterinární odbornost, jen prezentuji prostudované. Od té doby jsem skořápky usušil, podrtil a podával astrildům i papouškúm do velikosti eklekta. Nebyl problém s úhynem. Kdysi mně uhynuli mladí kardináli na kokcidie, ale oni jsou na ně náchylní. Potvrdila to pitva. Skořápky podrtím v ruce pro papoušky, pro astrildy v hmoždíři, ale nevadí větší kousky, rádi je louskají, splňují tím i obrušování zobáku.
Jak jsem nedávno napsal. Slepičí skořápky jsou ten nejlacinější a nejlepší minerální přípravek .
Najděte si odborné studie složení obsažených minerálů a zjistíte, že mají optimální poměr základních minerálů, které má podobvmé i přírodní sepie, ale je tam diskutabilní obsah mořské soli. Slepičí skořápky mnohdy končí v kontejnerech bioodpadů a lidé kupují drahé nahrážky. Ale máme se tak dobře, že nevíme, co s penězi, tak proč šetřit. Ale bude hůř.
Trpělivým čtenářům děkuji za moje slohové cvičení a čekám že mnozí napíší : Odpovídejte stručně ano ne a neunavujte dlohým kecáním..

19.2.2022 22:22
Pepa123

XXX.XXX.70.145

Moudivláček napsal(a):
Teprve nyní jsem přečetl vaši otázku.
Skořápky vajíček jsem kdysi vařil, pekl! v troubě, abych zničil bakterie,nebo kokcidie, což jsou prvoci.
Pak jsem zjistil, že kokcidie jsou specializované na určité druhy a že třeba drůbeží kokcidie neškodí papouškům. Nemám veterinární odbornost, jen prezentuji prostudované. Od té doby jsem skořápky usušil, podrtil a podával astrildům i papouškúm do velikosti eklekta. Nebyl problém s úhynem. Kdysi mně uhynuli mladí kardináli na kokcidie, ale oni jsou na ně náchylní. Potvrdila to pitva. Skořápky podrtím v ruce pro papoušky, pro astrildy v hmoždíři, ale nevadí větší kousky, rádi je louskají, splňují tím i obrušování zobáku.
Jak jsem nedávno napsal. Slepičí skořápky jsou ten nejlacinější a nejlepší minerální přípravek .
Najděte si odborné studie složení obsažených minerálů a zjistíte, že mají optimální poměr základních minerálů, které má podobvmé i přírodní sepie, ale je tam diskutabilní obsah mořské soli. Slepičí skořápky mnohdy končí v kontejnerech bioodpadů a lidé kupují drahé nahrážky. Ale máme se tak dobře, že nevíme, co s penězi, tak proč šetřit. Ale bude hůř.
Trpělivým čtenářům děkuji za moje slohové cvičení a čekám že mnozí napíší : Odpovídejte stručně ano ne a neunavujte dlohým kecáním..

Já používám skořápky spoustu let. Je to určitě lepší než sádrové (sépiové kosti) co prodávají na burzách. Jak jste psal rozmačkám a je. Také je přidávám do mychanice , rozemelu na starém mlýnku na mák . Občas ještě k tomu přidám roburan. Za ty roky jsem neměl žádný problém v chovu a odchovu.

Přidejte reakci

Přidat smajlík