Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
28.2.2022 21:34
ek

XXX.XXX.10.17

Dobrý den,
loni jsem zkoušela kroužky korelám 5,5mm. Bohužel má moje samice nadměrně velké nohy oproti ostatním. A jen jsem mláďatům právě této samice kroužky nasadila na prsty, bylo mi jasné že jim to bude příliš malé a sundala jim je.
Nekroužkovala bych kdybych neměla oba rodiče lutino a mláďata též. Chtěla bych se zeptat jaké s tím máte zkušenosti, případně jakou velikost zvolit.
Viděla jsem jednou zarostlý kroužek a opravdu to znovu vidět nechci, proto nechci velikosti zkoušet způsobem pokus omyl. Předem děkuji za pomoc.

28.2.2022 22:32
eli22

XXX.XXX.58.38

ek napsal(a):
Dobrý den,
loni jsem zkoušela kroužky korelám 5,5mm. Bohužel má moje samice nadměrně velké nohy oproti ostatním. A jen jsem mláďatům právě této samice kroužky nasadila na prsty, bylo mi jasné že jim to bude příliš malé a sundala jim je.
Nekroužkovala bych kdybych neměla oba rodiče lutino a mláďata též. Chtěla bych se zeptat jaké s tím máte zkušenosti, případně jakou velikost zvolit.
Viděla jsem jednou zarostlý kroužek a opravdu to znovu vidět nechci, proto nechci velikosti zkoušet způsobem pokus omyl. Předem děkuji za pomoc.

V jakém věku jste kroužkovala?

1.3.2022 08:38
ek

XXX.XXX.10.17

6.-7. den

1.3.2022 08:40
JoPe

XXX.XXX.82.8

ek napsal(a):
Dobrý den,

Velikost 5,5 je v pořádku, ale vyrazila jste na kroužkování pozdě, musíte dřív a půjde to dobře. Pokud nestihnete, tak použijte vel.6,ale větší ne, protože pokud jsou kroužky příliš volné, tak je riziko těžkých úrazů.

1.3.2022 09:13
ek

XXX.XXX.10.17

Děkuji moc za pomoc, jen se zeptám oni jim nožičky rostou jen v takhle nízkém věku, nebo jak je možné že to už v 7. dni života nejde. V kolika dnech mám kroužkovat?

1.3.2022 09:41
eli22

XXX.XXX.58.38

ek napsal(a):
Děkuji moc za pomoc, jen se zeptám oni jim nožičky rostou jen v takhle nízkém věku, nebo jak je možné že to už v 7. dni života nejde. V kolika dnech mám kroužkovat?

Je to i možné, já používám taky kroužky 5,5 a někdy kroužkuju 7. den, někdy až 10.tý den, prostě se to musí zkoušet. Ale někdy to vypadá, že to nejde, ale ve finále při namazání atd., to jde. Máte s kroužkováním zkušenosti? Umíte pracovat s vratiprstem?

Uživatel s deaktivovaným účtem

1.3.2022 09:57

Korelám dávám vždy kroužky 5,5 mm a v pohodě. A prostě to zkouším kolem 5.-6.dne. Některým je už dobře, jiným kroužek ještě padá, tak zkouším další dny. Většinou to padá mladým z hnízda, kde jich je 4-5 a rostou tak trochu pomaleji než v budce, kde jsou jen 2-3 mláďata.

Případně si lze pomocí vazelínou. :)

1.3.2022 10:27
ek

XXX.XXX.10.17

Kroužkuji andulky i ostatní korely, takže trošku zkušenost mám, mažu vazelínou. Jen u tohoto hnízda s tím mám trochu problém.

1.3.2022 10:44
JoPe

XXX.XXX.82.8

ek napsal(a):
Kroužkuji andulky i ostatní korely, takže trošku zkušenost mám, mažu vazelínou. Jen u tohoto hnízda s tím mám trochu problém.

Co na to říct...pokud postupujete správně a nekroužkujete je jako holoubata, tak jediná možnost při výskytu abnormality nohou je začít dřív. Nic víc na tom nevymyslíte.

1.3.2022 14:33

JoPe napsal(a):
Co na to říct...pokud postupujete správně a nekroužkujete je jako holoubata, tak jediná možnost při výskytu abnormality nohou je začít dřív. Nic víc na tom nevymyslíte.

Ako sa krúžkujú holoubata?

1.3.2022 15:05

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Ako sa krúžkujú holoubata?

Úplně stejně jako papoušci...tudíž taky nevím co tím měl JoPe na mysli 🤔

1.3.2022 21:01

Úplně stejně jako papoušci...tudíž taky nevím co tím měl JoPe na mysli 🤔

Ved preto ma to zaujíma.Ja som ich tiež kružkoval ako papagaje.

2.3.2022 08:48

JoPe napsal(a):
Dva postupy

Nezlobte se na mě ale tohle je dobrá kokotina otáčet jeden z prednich prstů dozadu ?

2.3.2022 20:12
klipaj

XXX.XXX.56.182

Nezlobte se na mě ale tohle je dobrá kokotina otáčet jeden z prednich prstů dozadu ?

Plně souhlasím.

3.3.2022 17:19
lavice

XXX.XXX.225.240

ek napsal(a):

až kroužek opačným směrem proti prstům nesundáte zpět.

3.3.2022 18:17
petajz

XXX.XXX.141.153

Který z předních prstů je podle vás otočený dozadu?

3.3.2022 18:27

petajz napsal(a):
Který z předních prstů je podle vás otočený dozadu?

Na JoPe jsem reagoval ohledně kroužkování holubů ....ale tak jako tak jsme se v téhle diskuzi stejně špatně pochopili tudíž bych to dál nijak zvlášť nerozebíral

Přidejte reakci

Přidat smajlík