Uživatel s deaktivovaným účtem

5826
napsal(a):
Prosím o radu jestli jsou zpěváci velcí ničitelé dřeva nebo je můžu mít ve voliéře s dřevěnou kostrou bez problémů, bez potřeby oplechování.
Děkuji za Vaše zkušenosti.
Dobrý den.
Zpěváci nejsou ničitelé,takže dřevěná konstrukce je v pohodě.
Ale spíš zamyšlení jestli někdy v budoucnu třeba nevyužijete volieru pro jiný druh.
Pak by se nejspíš vyplatilo rovnou volieru k tomu přispůsobyt. Ale to je jen na Vás.
s pozdravem Pavel

5826
napsal(a):
Prosím o radu jestli jsou zpěváci velcí ničitelé dřeva nebo je můžu mít ve voliéře s dřevěnou kostrou bez problémů, bez potřeby oplechování.
Nejsou, klidně můžete udělat dřevěnou konstrukci.
My máme dřevo i u větší austrálie (pap.horský, nádherný a královský, dřív i červenokřídlý) a taky nic nedělají. Dostávají pravidelně okus a stačí jim to. 😉
5826
napsal(a):
Dobrý den, ještě si dovolím jeden dotaz, když už se pachtím s novými voliérami.
Dočetl jsem se na netu, že by se neměly dávat páry zpěváku vedle sebe do voliér, prý se napadají. Ostatní austrálii prý snesou. Je to pravda? Vlastní zkušenost nemám, dosud jsem jen jeden pár.
děkuji
do radové voliere jeden spevák a druhí korela alebo agoš.

Asi to bude pár od páru - teda spíš samec od samce. :) Máme pár od pána, který je má vedle sebe - voliéry 3m dlouhé - 1m zálet plný, zbytek jen pletivo a v pohodě.
Já osobně bych je ale asi radši dala ob voliéru, jestli je ta možnost. :)
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.118
Jistota,že se samci zejména v toku nebudou napadat je dvojité pletivo.K původnímu dotazu-ničitelé dřeva rozhodně nejsou.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Jistota,že se samci zejména v toku nebudou napadat je dvojité pletivo.K původnímu dotazu-ničitelé dřeva rozhodně nejsou.
Děkuji, dvojité pletivo co se týká napadání určitě, spíše mi šlo o to jestli se nebudou při hnízdění rušit, starat se samec o samce i přes dvojité pletivo a "zanedbávat" samičky.
5826
napsal(a):
Děkuji, dvojité pletivo co se týká napadání určitě, spíše mi šlo o to jestli se nebudou při hnízdění rušit, starat se samec o samce i přes dvojité pletivo a "zanedbávat" samičky.
Budou se rušit i přes dvojité pletivo. Ob volieru nebo neprůhledná mezistěna. Zpěváci jsou svině, napadají i větší papoušky. Chov pouze v páru, stačí do bednových klecí 120, 70, 70 cm, dšv. bohatě stačí, budku zvenku.
5826
napsal(a):
Task jste se ptal, zda jsou ničitelé dřeva a odpovědi to jaksi nepostřehly.
Papoušci zpěvaví nejsou ničiteli sřeva.
Jsou agresivní ke stejnému druhu. Lépe, když se nevidí.

Moudivláček
napsal(a):
A ty tři odpovědí že ničitele dřeva nejsou jsou co ???
Moudivláček
napsal(a):
Jsou agresivní nejen ke stejnému druhu,ale prakticky v době toku útočí na všechny ptáky okolo.Nejlepší je opravu plná mezistěna.
5826
napsal(a):
Děkuji všem,
já se kvalitní odpovědi na obě své otázky dočetl. Proto si dovolím ještě jednu. "Zpívá" i samice zpěváka nebo jen brebentí a švitoří? Např. u rozel mi zpívají oba v páru.
Je to podobné jako u našich drahých poloviček, některá švitoří, jiná brebentí a další umí i pěkně zpívat.